Receptai
Artėjant didžiausioms metų šventėms, mintys nejučia ima suktis apie šventinį stalą, nuklotą tradiciniais patiekalais. O kas geriau atspindi jo įvaizdį nei silkė pataluose – tradicinis patiekalas, be kurio sunkiai įsivaizduojamas ne tik Kūčių stalas, bet ir kiti jaukūs šeimos susibūrimai. Ir nors tradicijas puoselėti reikia, šį kartą siūlau išbandyti šiek tiek atnaujintą, gurmaniškomis natomis praturtintą variantą, kuris visiems pažįstamam skoniui suteiks naujų spalvų.
Jeigu nežinote, kuo palepinti šeimą savaitgalį - kodėl gi nepasigaminus naminės picos su krevetėmis ir midijomis.Ši lengvai paruošiama, skani ir sveika pica sukurs tikrą šventinę atmosferą kiekvienuose namuose!
Kol moliūgų sezonas pačiame įkarštyje, būtinai išbandykite šį kreminės moliūgų sriubos su krevetėmis receptą. Gera nuotaika ir sotumas garantuotas! Moliūgų sriuba - tai būtent tas patiekalas, kuris darganotą dieną sušildys savo spalvomis Jūsų kūną ir dvasią.
Aštuonkojis ant grilio - tai puikus pasirinkimas tiems, kurie vertina išskirtinių jūros gėrybių skonį. Juk aštuonkojis tai tikras delikatesas, kiekvieno šventinio stalo pažiba. Ir visiškai nereikia bijoti jo paruošimo - štai Jums nepaprastai gardus, bet lengvai įgyvendinamas receptas, kuriuo tikrai nustebinsite savo draugus ir artimuosius.
Juodadėmė menkė - sportininkų ir sveikos mitybos beislaikančiųjų žuvis. Kepta menkė su saldžųjų bulvių koše yra lengvai paruošiamas patiekalas, kuris tikrai patiks visai šeimai.
Sterkas (arba starkis) - puiki balta žuvis, iš kurios lengvai pagaminsite sveikus ir skanius patiekalus. Vienas tokių yra šis, kuris nereikalauja jokių specialių produktų ar ypatingų kulinarinių žinių. Viskas, ko jums reikia, tai kokybiškos sterko filė ir truputėlio pastangų, nes rezultatas tikrai leis mėgautis gardžiais pietumis.
Jūros gėrybių ir citrusinių vaisių derinys yra labai naudingas ir sveikas. Salotos su krevetėmis, avokadu ir greipfrutais - greitai ir lengvai paruošiamas patiekalas, kuris tikrai patiks Jums ir Jūsų artimiesiems.
Visi žinome, kad žuvis yra sveika, naudinga, reikalinga ir turėtų būti valgoma bent 2 kartus per savaitę. Tačiau, ką daryti, jei vaikai net artyn jos neprisileidžia? Išbandykite šiuos kotletukus, kurie ir savo skoniu, ir vaizdu lengvai papirks mažuosius valgytojus.
Kai po švenčių maratono, norisi ko nors lengvo, šios gaivios klasikinės salotos su lengvai sūdyta lašiša yra tikra atgaiva Jūsų skrandžiui ir figūrai. Greitai pagaminamos, lengvai virškinamos ir, be abejonės, sveikos ir naudingos!
Šios salotos su krevetėmis receptas skirtas neįprastų derinių ir sveiko maisto mėgėjams. O jų patiekimas ananase, dar ir atrodo labai šventiškai, todėl idealiai tiks Naujametiniam stalui. Pasitikite Naujuosius Metus su Premium skoniu!
Kai už lango pilkuma, nėra nieko geriau nei puodelis šildančios sriubos. Šį kartą Aštuonkojis siūlo pasigaminti amerikietišką čauderį su midijomis. Čauderis - tai amerikietiška tiršta sriuba ar troškinys su grietinėle arba pienu, gaminama su įvairiomis jūrų gėrybėmis, žuvimi. Paragaukite ir jūs - lengvai paruošiama, sotu ir labai skanu!
Šis gardus avokado ir krevečių užkandis puikiai tiks ne tik vakarėliui, bet ir paįvairinimui įprastos dienos vakarienės. Juk krevetes ir avokadai - tai vienas tobuliausių kulinarinių duetų! Pasigaminkite ir Jūs, tai nepaprastai greita ir labai skanu.
Kelios dienos iki šiurpiausios nakties, todėl koks receptas be moliūgo? Išbandykite šią dietinę moliūgų sriubą, kuri itin greitai paruošiama ir be galo skani. Juk genialumas dažnai slypi paprastume ir čia būtent tas atvejis. Skanaus!
Silpnai sūdyta lašiša yra puikus Omega 3, vitaminų ir kitų naudingųjų mineralinių medžiagų šaltinis. Todėl tiems, kam pabodo sumuštiniai su lašiša, siūlome pasigaminti tokią alternatyvą - bulvinius blynelius su sūdyta lašiša, kurie ypatingai tiks visos šeimos pusryčiams savaitgalį.
Laiko patikrintas paprastas makaronų patiekalas greitiems pietums.
Ruduo savo spalvomis jau padabino visus medžius ir tiesiog kvieste kviečia šias spalvas įtraukti ir į savo lėkštę. Kodėl gi ne?! Gintariniai džiovinti abrikosai ir klevų sirupas Jūsų patiekalui suteiks ne tik rudeniškų spalvų, bet ir netikėtų aromatų. O Jums gerai pažįstama ledjūrio menkė įgaus visiškai naują ir netikėtą skonį. Pabandykite patys!
Nėra geresnio laiko dubenėliui šildančios žuvienės, nei ruduo. Pasigaminkite puodelį šios puikios sriubos su sezoninėmis gėrybėmis, kuri sušildys ne tik kiekvieno pilvą, bet ir širdį.
Jūrinė plekšnė - viena įdomesnių ir neparastai skanių žuvų, kurias rasite parduotuvės AŠTUONKOJIS asortimente. Ši balta žuvis tikrai verta dėmesio tų, kurie ieško naujų skonių ir mėgsta save palepinti jūros delikatesais. Išbandykite parastą, bet labai neprastą patiekalą plekšnės, keptos ant grotelių, kuris garantuotai patiks visai šeimai.
Geros dienos rytas visuomet prasideda nuo gerų pusryčių. O jei tai savaitgalio rytas, nuotaiką keliantys ir jaukumo atmosferą kurti padedantys pusryčiai yra tiesiog būtinybė. Pasigaminkite šiuos sveikuoliškus blynus ir mėgaukitės ilgai, tingiais, vėlyvais savaitgalio pusryčiais šiltuose namuose.
Mėgstantiems karštai rūkyta skumbrę, siūlome pabandyti pasigaminti šias salotas su obuoliais, kurie suteiks daugiau gaivos, vitaminų ir rudens spalvų!
Žuvies kepsniai ant grotelių, jūros gėrybių šašlykas, ant grilio keptas žuvies maltinis - įprasti, atvirame ore gaminti patiekalai, kuriais jau nieko nebenustebinsi. O ar bandėte pasigaminti gamtoje kvapnią ir sočią žuvienę? Būtinai pamėginkite ją pasigaminti kazane, jeigu tik turite galimybę tą padaryti. O jei ne, šį puikų, kūną ir sielą sušildantį patiekalą virkite puode namuose.
Puikus vasariškas patiekalas su palija, kepta ant grilio ar grotelių. Šias salotas pasigaminsite itin greitai, todėl jau netrukus mėgausitės su šeima ar draugais puikiu skoniu. Arktinė palija yra gležna žuvis, todėl naudokite grotelių kilimėlį arba folijos krepšelį, kad žuvies filė išliktų nepažeista ir sultinga.
Nepaprastai lengvas ir akimirksniu pagaminamas užkandis su karališka žuvimi. Idealiai tinka pusryčiams ar vakarienei!
Ar kada nors bandėte žuvienę su pomidorais? Jeigu ne, tai veltui. Tai puiki, aromatinga sriuba, ypač vasaros metu, kuomet šiltnaminiai lūžta nuo naminių daržo gerybių. O kai dar derinys yra su puikia sterko file, kuri neturi kaulų ir turi lengvai salstelėjusį skonį.... Mmmm. Verta paragauti!
Puiki alternatyva mėsos burgeriams - mažiau riebalų, daugiau baltymų, sveikesnis pasirinkimas ir mažam, ir dideliam!
Kad griliaus sezonas neprailgtų, o nauji skoniai pripildytų Jūsų širdis ir skrandžius - siūlome pasigaminti šį "restoraninį" patiekalą sau, šeimai, vaikams ir draugams!
Tiems, kas mėgsta rūkyta žuvį ir ieško naujų skonio derinių - šios vasariškos salotos puikus variantas paįvairinti tradicinius pietus ar vakarienę. Skanios, gaivios, o kartu labai sočios, todėl bus įvertintos ne tik moterų, bet ir vyrų.
Karibietiškomis natomis alsuojanti, alpinė šalvis arba kitaip - arktinė palija, puikiausia lašišos pamaina, kurią ypatingai vertina gurmanai.
Jeigu reiktų išsirinkti tobulas vasaros salotas - šios vienareikšmiškai karaliautų pirmoje vietoje! Gaivus arbūzas, su dūmo aromatu dvelkiančiomis krevetėmis ir puikiu ožkos pieno sūriu, sugundys bet kurį salotų skeptiką.
Tikrai vasarai su skoniu- tradicijų ir naujų aromatų derinys. Ant grotelių kepta skumbrė idealiai tinka pietums ar vakarienei, dūmo aromatas ir užburiantis skonis, kaip geriausiame pajūrio restorane!
Gaivios, lengvai virškinamos ir naudingos salotos su kalmarais. Labai praverčia, kai karšta ir nesinori nieko.
Tobulas užkandis karštai vasaros dienai. Idealiai tiks panaudoti krevetes, kurias kepėte ant grilio.
Greitai paruošiamas vasariškas patiekalas, kuris tikrai patiks kiekvienam. Skanu ir paprasta gaminti!
Vasara- šašlykų ir kepsnių ant grotelių metas. Bet jeigu jums jau pabodo tradiciniai mėsos šašlykai, turime jums puikią alternatyvą. Pamėginkite pasigaminti šiuos jūros gėrybių iešmelius, kurie tikrai paįvairins tradicinį Jūsų vasaros valgiaraštį.
Pasinerkite į meksikietiškos virtuvės skonius ir aromatus. Dūmo skonio krevetės, šviežios daržovės ir lengvos pikantiškos natos- viskas ko reikia vasaros iškylai ir pasisėdėjimui gamtoje su draugais.
Paprastas bei labai skanus daržovių ir konservuotų sardinių receptas, kuris paįvairins ir praturtins Jūsų mitybą.
Palepinkite save ir savo artimuosius kulinariniais atradimais. Šiandien siūlome Jums pasimėgauti karališka žuvimi- karštai rūkyta dorada, paskaninta pikantiškais Meksikos skoniais. Sumuštiniai su dorada ir avokadų padažu- lengvai paruošiamas pusryčių patiekalas ar užkandis vakariniams pasisėdėjimams su draugais.
Autentiška Graikijos virtuve alsuojantis aštuonkojis, kuris savo skoniu nustebis tiek Jus, tiek Jūsų artimuosius.
Makaronų patiekalas, kuris gaminamas aukšto lygio restoranuose, pasiruošęs užkariauti visų Jūsų šeimos narių širdis. Paprastai pagaminamas, labai sotus ir nepaprastai skanus!
Vasariškos, sočios, lengvai ir nepaprastai greitai paruošiamos salotos su karštai rūkyta skumbre.
Aromatinga, šildanti, pomidorinė jūros gėrybių ir lašišos šiupininė ypatingai pasitarnaus niūriomis ir vėsiomis dienomis.
Vasaros sezonas įsibėga, o su juo vis dažniau mėgaujamės kepta žuvimi ar jūros gėrybėmis ant grotelių. Ir nors jūros produktai patys iš savęs yra tobuli skonio atžvilgiu, tam, kad neužkluptų kulinarinė rutina ir atrastume naujus aromatus bei derinius, pabandykite pasigaminti šiuos puikius, neriebius padažus, tinkančius prie žuvies ar jūros gėrybių.
Šios salotos su šviežiomis daržovėmis ir karštai rūkytu ešeriu- nenuginčijamas pavasarinių salotų hitas!
Karališki, pilnaverčiai, sveiki ir greitai pagaminami pusryčiai suteiks energijos visai dienai.
Nicos salotos- elegantiškos, klasikinės salotos su tunu, populiarios, mėgstamos ir vertinamos visame pasaulyje. Tradicinės Nicos salotos paprastai daromos su konservuotu tunu, bulvėmis, kietai virtais kiaušiniais, alyvuogėmis ir šparaginėmis pupelėmis. Na o mes siūlome pasigaminti lengvesnį ir gaivesnį salotų variantą.
Pats skaniausias kokteilis, kurį vis norisi pakartoti yra jūros gėrybių! Šis produktas ne tik naudingas, bet ir labai paprastai bei greitai pagaminamas. Išbandykite patys!
Tobulas, greitai pagaminamas, vasara kvepiantis patiekalas iš baltos žuvies!
Klasikinis ir patikrintas midijų receptas romantiškai Valentino vakarienei ♥ .
Sterkas arba starkis- žuvis, kurią vertino net Lietuvos didikai, iki šiol viena populiariausių Europos žuvų. Sterkas graikiškai- lengvai pagaminamas ir burnoje tirpstantis patiekalas.
Šis makaronų su krevetėmis ir kreminiu sūriu receptas yra lengviausias būdas namuose pasijusti kaip Italijos restorane!
Cezario salotos- tai nenuginčijama klasika ir elegancija lėkštėje. Patiekalas, kuris tinka bet kuriam dienos valgiui ir yra populiarus visame pasaulyje. 1953 m. Paryžiuje epikūrų draugijos buvo išrinktas „geriausiu patiekalu, sukurtu Šiaurės ir Pietų Amerikoje per paskutinius 50 metų“. Šiandien siūlome klasikinių Cezario salotų variaciją su krevetėmis.
Jūrinis ešerys- puiki jūrinė žuvis, ypač rekomenduojama valgyti žmonėms, kurie jaučia išsekimą ir darbingumo sumažėjimą. Todėl šiandien siūlome jums pasistiprinti ir atgauti jėgas su itin skaniais ir greitai paruošiamais ešerio koteltukais.
Dorada- viena populiariausių žuvų Viduržemio jūros virtuvėje, kuri ne tik skaini, lengvai pagaminama, bet ir labai naudinga. O jei prie šios žuvies dar pridėsime sveiką garnyrą, pavyzdžiui, špinatus, gausime visavertį patiekalą, kuris tikrai bus vertas savi vietos Jūsų valgiaraštyje.
Rozmarinas ir bazilikais aromatizuota druska pagal itališkos virtuvės tradicijas.
Egzotiškos ir greitai paruošiamos krevetės smagioms iškyloms gamtoje.
Tobulos, gaivios ir lengvai pagaminamos salotos su Orzo makaronais ir pasirinktomis jūros gėrybėmis. Puikus pasirinkimas karštomis vasaros dienomis!