Midijos baltame vyne
-
Klasikinis ir patikrintas midijų receptas romantiškai Valentino vakarienei ♥ .
Ingredientai: midijos baltame vyne
- Midijos su kiautais - 1 kg,
- Alyvuogių aliejus - 60 ml,
- Svogūnai - 2 vnt.,
- Česnakai - 5 skiltelės,
- Morkos - 1 vnt.,
- Baltasis vynas - 200 ml,
- Kapotų petražolių- saujelė,
- Citrina - 1 vnt.,
- Malti juodieji pipirai, druska- pagal skonį,
- Šviežias batonas- kelios riekelės.
Gamybos eiga: midijos baltame vyne
- Pirmiausia atšildykite midijas kambario temperatūroje.
- Česnaką ir svogūną nulupkite bei susmulkinkite. Morkas nuplaukite, nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir 3 minutes pakepinkite jame svogūną ir česnaką, tuomet sudėkite morkas ir pakepinkite dar 3 minutes. Supilkite vyną. Viską išmaišykite ir užvirkite.
- Suberkite midijas, druską, pipirus ir uždengę dangčiu patroškinkite 2 minutes. Nuimkite dangtį ir palikite troškintis dar apie 7 minutes. Pabarstykite gatavą patiekalą petražolėmis.
- Midijas kartu su padažu dėkite į gilias lėkštes ir patiekite su pakepintais batono skrebučiais bei citrinos griežinėliais.
Gero apetito ir gero vakaro!