Midijos baltame vyne

  • Klasikinis ir patikrintas midijų receptas romantiškai Valentino vakarienei ♥ .

    Ingredientai: midijos baltame vyne

    • Midijos su kiautais - 1 kg,
    • Alyvuogių aliejus - 60 ml,
    • Svogūnai - 2 vnt.,
    • Česnakai - 5 skiltelės,
    • Morkos - 1 vnt.,
    • Baltasis vynas - 200 ml,
    • Kapotų petražolių- saujelė,
    • Citrina - 1 vnt.,
    • Malti juodieji pipirai, druska- pagal skonį,
    • Šviežias batonas- kelios riekelės. 

    Gamybos eiga: midijos baltame vyne

    1. Pirmiausia atšildykite midijas kambario temperatūroje.
    2. Česnaką ir svogūną nulupkite bei susmulkinkite. Morkas nuplaukite, nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir 3 minutes pakepinkite jame svogūną ir česnaką, tuomet sudėkite morkas ir pakepinkite dar 3 minutes. Supilkite vyną. Viską išmaišykite ir užvirkite.
    3. Suberkite midijas, druską, pipirus ir uždengę dangčiu patroškinkite 2 minutes. Nuimkite dangtį ir palikite troškintis dar apie 7 minutes. Pabarstykite gatavą patiekalą petražolėmis.
    4. Midijas kartu su padažu dėkite į gilias lėkštes ir patiekite su pakepintais batono skrebučiais bei citrinos griežinėliais.

    Gero apetito ir gero vakaro!

  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne