Midijos baltame vyne

Klasikinis ir patikrintas midijų receptas romantiškai Valentino vakarienei ♥ .

Ingredientai: midijos baltame vyne

  • Midijos su kiautais - 1 kg,
  • Alyvuogių aliejus - 60 ml,
  • Svogūnai - 2 vnt.,
  • Česnakai - 5 skiltelės,
  • Morkos - 1 vnt.,
  • Baltasis vynas - 200 ml,
  • Kapotų petražolių- saujelė,
  • Citrina - 1 vnt.,
  • Malti juodieji pipirai, druska- pagal skonį,
  • Šviežias batonas- kelios riekelės. 

Gamybos eiga: midijos baltame vyne

  1. Pirmiausia atšildykite midijas kambario temperatūroje.
  2. Česnaką ir svogūną nulupkite bei susmulkinkite. Morkas nuplaukite, nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir 3 minutes pakepinkite jame svogūną ir česnaką, tuomet sudėkite morkas ir pakepinkite dar 3 minutes. Supilkite vyną. Viską išmaišykite ir užvirkite.
  3. Suberkite midijas, druską, pipirus ir uždengę dangčiu patroškinkite 2 minutes. Nuimkite dangtį ir palikite troškintis dar apie 7 minutes. Pabarstykite gatavą patiekalą petražolėmis.
  4. Midijas kartu su padažu dėkite į gilias lėkštes ir patiekite su pakepintais batono skrebučiais bei citrinos griežinėliais.

Gero apetito ir gero vakaro!

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne