Ant grotelių keptas aštuonkojis su "Kokkari" padažu

  • Autentiška Graikijos virtuve alsuojantis aštuonkojis, kuris savo skoniu nustebis tiek Jus, tiek Jūsų artimuosius. 

    Ingredientai: ant grotelių keptas aštuonkojis su "Kokkari" padažu

    Kiekiai nurodyti 2-4 asm. porcijai:

    • aštuonkojis- 1 vnt.;
    • baltasis vynas- 2 stiklinės;
    • česnakas, smulkintas- 4 skiltelės;
    • sausas raudonėlis- 1 a. š.; 
    • svogūnas, supjaustytas ketvirčiais- 1 vnt.;
    • druskos ir pipirų- pagal skonį.

    "Kokkari" padažui:

    • citrinos sultys- 2 v. š.;
    • česnakas- 1 skiltelė;
    • kaparėliai- 2 a. š.;
    • svogūno laiškai, smulkinti- 2 a. š.;
    • petražolės, smulkintos- 1 a. š.;
    • džiovintas raudonėlis- 1/3 a. š.;
    • jūros druskos pagal skonį.

    Paruošimo būdas: ant grotelių keptas aštuonkojis su "Kokkari" padažu 

    1. Aštuonkojį atitirpinkite šaldytuve. Užvirinkite puodą vandens. Aštuonkojį pamerkite į verdantį vandenį 10 sekundžių, tada išimkite ir pakartokite dar 2 kartus. Nupilkite vandenį ir įdėkite aštuonkojį į puodą. Supilkite baltąjį vyną, svogūną, česnaką ir raudonėlį, druską, pipirus. Uždenkite dangčiu ir užvirinkite. Po 10 minučių aštuonkojis išskirs didžiąją dalį savo sulčių. Jei ne, įpilkite daugiau vyno arba vandens. Aštuonkojis turi būti visiškai panardintas į skystį. Sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 45 minutes. Apverskite aštuonkojį, kad jis išvirtų tolygiai. Kai aštuonkojis taps minkštas, leiskite jam atvėsti. Aštuonkojį supjaustykite į atskiras dalis – atskirai kiekvieną čiuptuvą ir atskirai kūną. 
    2. Paruoškite anglis. Aštuonkojį aptepkite alyvuogių aliejumi ir apkepkite ant grotelių, retkarčiais apversdami, iki auksinės rudos spalvos, maždaug 5 minutes. 
    3. Sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus ir palikite jį šiek tiek nusistovėti. Valgykite keptą aštuonkojį su šiuo gardžiu padažu. Garnyrui rekomenduojame rinktis ant grotelių keptas bulves, paprikas, cukinijas. Beje, "Kokkari" padažas tinka ir prie žuvies, ir prie kepsnių, ir net prie daržovių.  

    Skanaus!

  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne