Ledjūrio menkės filė su klevų sirupu ir abrikosais
-
Ruduo savo spalvomis jau padabino visus medžius ir tiesiog kvieste kviečia šias spalvas įtraukti ir į savo lėkštę. Kodėl gi ne?! Gintariniai džiovinti abrikosai ir klevų sirupas Jūsų patiekalui suteiks ne tik rudeniškų spalvų, bet ir netikėtų aromatų. O Jums gerai pažįstama ledjūrio menkė įgaus visiškai naują ir netikėtą skonį. Pabandykite patys!
Ingredientai: ledjūrio menkės (saidos) filė su klevų sirupu ir abrikosais
- ledjūrio menkės filė - 500 g.;
- klevų sirupas - 1 v. š.;
- džiovinti abrikosai - 1-2 saujos (pagal skonį);
- kedro riešutai - 1 sauja;
- askaloniniai česnakai - 1 vnt.;
- česnakas - 2 skiltelės;
- svogūnų laiškai - 3-5 vnt.;
- alyvuogių aliejus - 1 v. š.;
- baltas sausas vynas - 100 ml;
- sviestas - 1 a. š.;
- čili dribsniai - 1 a. š.;
- jūros druska - 1 žiupsnelis.
Paruošimo būdas: ledjūrio menkės (saidos) filė su klevų sirupu ir abrikosais
- Iš folijos suformuokite krepšelį ir dėkite jį į kepimo skardą.
- Atitirpinkite ir nusausinkite saidos filė. Apšlakstykite žuvį klevų sirupu, pabarstykite šiek tiek druska ir uždekite kitu gabalėliu folijos, užlenkite kraštus.
- Dėkite žuvį į 180°C įkaitintą orkaitę ir kepkite 7-10 minučių. Tuomet nuimkite viršutinį folijos lakštą ir dar porą minučių pakepkite žuvį iki auksinės rudos spalvos.
- Nuvalykite askaloninį česnaką ir supjaustykite jį plonais pusžiedžiais.
- Nulupkite česnako skilteles ir jas susmulkinkite.
- Džiovintus abrikosus supjaustykite mažais gabalėliais. Smulkiai supjaustykite svogūno laiškus.
- Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą, suberkite svogūnus, česnakus, kedro riešutus, džiovintus abrikosus, viską išmaišykite ir pakepinkite.
- Kai riešutai taps auksiniai, supilkite vyną, pabarstykite druska, įberkite čili pipirų ir, ant stiprios ugnies, leiskite alkoholiui išgaruoti. Tuomet išjunkite ugnį, suberkite svogūno laiškus ir viską išmaišykite.
- Paruoštą žuvį padalinkite porcijomis, dėkite į lėkštę ir ant viršaus užpilkite padažo.
Skanaus!