Ledjūrio menkės filė su klevų sirupu ir abrikosais

  • Ruduo savo spalvomis jau padabino visus medžius ir tiesiog kvieste kviečia šias spalvas įtraukti ir į savo lėkštę. Kodėl gi ne?! Gintariniai džiovinti abrikosai ir klevų sirupas Jūsų patiekalui suteiks ne tik rudeniškų spalvų, bet ir netikėtų aromatų. O Jums gerai pažįstama ledjūrio menkė įgaus visiškai naują ir netikėtą skonį. Pabandykite patys!

    Ingredientai: ledjūrio menkės (saidos) filė su klevų sirupu ir abrikosais 

    • ledjūrio menkės filė - 500 g.;
    • klevų sirupas - 1 v. š.;
    • džiovinti abrikosai - 1-2 saujos (pagal skonį);
    • kedro riešutai - 1 sauja;
    • askaloniniai česnakai - 1 vnt.;
    • česnakas - 2 skiltelės;
    • svogūnų laiškai - 3-5 vnt.;
    • alyvuogių aliejus - 1 v. š.;
    • baltas sausas vynas - 100 ml;
    • sviestas - 1 a. š.;
    • čili dribsniai - 1 a. š.;
    • jūros druska - 1 žiupsnelis.

    Paruošimo būdas: ledjūrio menkės (saidos) filė su klevų sirupu ir abrikosais  

    1. Iš folijos suformuokite krepšelį ir dėkite jį į kepimo skardą.
    2. Atitirpinkite ir nusausinkite saidos filė. Apšlakstykite žuvį klevų sirupu, pabarstykite šiek tiek druska ir uždekite kitu gabalėliu folijos, užlenkite kraštus.
    3. Dėkite žuvį į 180°C įkaitintą orkaitę ir kepkite 7-10 minučių. Tuomet nuimkite viršutinį folijos lakštą ir dar porą minučių pakepkite žuvį iki auksinės rudos spalvos.
    4. Nuvalykite askaloninį česnaką ir supjaustykite jį plonais pusžiedžiais.
    5. Nulupkite česnako skilteles ir jas susmulkinkite.
    6. Džiovintus abrikosus supjaustykite mažais gabalėliais. Smulkiai supjaustykite svogūno laiškus.
    7. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą, suberkite svogūnus, česnakus, kedro riešutus, džiovintus abrikosus, viską išmaišykite ir pakepinkite.
    8. Kai riešutai taps auksiniai, supilkite vyną, pabarstykite druska, įberkite čili pipirų ir, ant stiprios ugnies, leiskite alkoholiui išgaruoti. Tuomet išjunkite ugnį, suberkite svogūno laiškus ir viską išmaišykite.
    9. Paruoštą žuvį padalinkite porcijomis, dėkite į lėkštę ir ant viršaus užpilkite padažo.

    Skanaus! 

  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne