Sterko filė su daržovėmis graikišku stiliumi

  • Sterkas arba starkis- žuvis, kurią vertino net Lietuvos didikai, iki šiol viena populiariausių Europos žuvų. Sterkas graikiškai- lengvai pagaminamas ir burnoje tirpstantis patiekalas.

    Ingredientai: sterko filė su daržovėmis graikiškai

    • Sterko filė - 500-600 g,
    • Nedideli svogūnai - 2 vnt,
    • Česnakai - 2-3 skiltelės,
    • Saldžiosios paprikos - 1-2 vnt,
    • Pomidoras - 3 vnt,
    • Švieži agurkai - 2 vnt, nedideli
    • Citrina - ½ vnt.
    • Sausas baltas vynas - 100 g.
    • Susmulkintos petražolės - 1 valgomasis šaukštas,
    • Druska,pipirai - pagal skonį,
    • Aliejaus kepimui.

    Gamybos eiga: sterko filė su daržovėmis graikiškai 

    1. Sterko filė atšildome ir nusausiname. Išspaudžiame pusės citrinos sultis ir jomis apšlakstome steko filė, pabarstome pagal skonį druska.
    2. Susmulkiname svogūną ir česnaką, pakepinkite juos augaliniame aliejuje.
    3. Į tą pačią keptuvę dedame sterko filė, užpilame vynu ir pabarstome kapotomis petražolėmis. Uždengiame ir patroškiname 10-12 min.
    4. Plonomis juostelėmis supjaustome papriką ir ją pakepiname aliejuje. Plonais griežinėliais supjaustome agurką, suberiame jį prie paprikos ir viską kartu pakepame apie 5 min. Tada suberkite stambiai pjaustytus pomidorus, pagal skonį pagardiname druska ir pipirais, viską dar pakepame 6-7 minutes.
    5. Paruoštas daržoves uždedame ant žuvies, uždengiame dangčiu ir ant silpnos ugnies dar patroškiname apie 5 min.

    Gero apetito! 

    (Dėmesio: pateikta nuotrauka yra asociatyvi. Jūsų paruoštas patiekalas gali skirtis nuo mūsų pateiktos nuotraukos priklausomai nuo naudojamų ingredientų). 

  • Prenumeruok ir laimėk

    Sekite mus

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne