Sterko filė su daržovėmis graikišku stiliumi
-
Sterkas arba starkis- žuvis, kurią vertino net Lietuvos didikai, iki šiol viena populiariausių Europos žuvų. Sterkas graikiškai- lengvai pagaminamas ir burnoje tirpstantis patiekalas.
Ingredientai: sterko filė su daržovėmis graikiškai
- Sterko filė - 500-600 g,
- Nedideli svogūnai - 2 vnt,
- Česnakai - 2-3 skiltelės,
- Saldžiosios paprikos - 1-2 vnt,
- Pomidoras - 3 vnt,
- Švieži agurkai - 2 vnt, nedideli
- Citrina - ½ vnt.
- Sausas baltas vynas - 100 g.
- Susmulkintos petražolės - 1 valgomasis šaukštas,
- Druska,pipirai - pagal skonį,
- Aliejaus kepimui.
Gamybos eiga: sterko filė su daržovėmis graikiškai
- Sterko filė atšildome ir nusausiname. Išspaudžiame pusės citrinos sultis ir jomis apšlakstome steko filė, pabarstome pagal skonį druska.
- Susmulkiname svogūną ir česnaką, pakepinkite juos augaliniame aliejuje.
- Į tą pačią keptuvę dedame sterko filė, užpilame vynu ir pabarstome kapotomis petražolėmis. Uždengiame ir patroškiname 10-12 min.
- Plonomis juostelėmis supjaustome papriką ir ją pakepiname aliejuje. Plonais griežinėliais supjaustome agurką, suberiame jį prie paprikos ir viską kartu pakepame apie 5 min. Tada suberkite stambiai pjaustytus pomidorus, pagal skonį pagardiname druska ir pipirais, viską dar pakepame 6-7 minutes.
- Paruoštas daržoves uždedame ant žuvies, uždengiame dangčiu ir ant silpnos ugnies dar patroškiname apie 5 min.
Gero apetito!
(Dėmesio: pateikta nuotrauka yra asociatyvi. Jūsų paruoštas patiekalas gali skirtis nuo mūsų pateiktos nuotraukos priklausomai nuo naudojamų ingredientų).