"Budos dubenėlis" ("Buddha Bowl") su konservuotomis sardinėmis

  • Paprastas bei labai skanus daržovių ir konservuotų sardinių receptas, kuris paįvairins ir praturtins Jūsų mitybą.

    Ingredientai: "Budos dubenėlis" su konservuotomis sardinėmis

    • birūs ryžiai- 100 g;
    • prinokę avokadai- 2 vnt.;
    • ridikėliai- 5 vnt.;
    • vyšniniai pomidorai- 100 g;
    • avinžirniai- 100 g;
    • rukola- 50 g;
    • graikinių riešutų- 50 g;
    • šviežia kalendra;
    • konservuotos sardinės aliejuje- 1 skardinė, rūšį pasirinkite pagal savo skonį;
    • pistacijų riešutų aliejus;
    • alyvuogių aliejus;
    • vyno actas;
    • druska ir pipirai- pagal skonį. 

    Gaminimo eiga:  "Budos dubenėlis" su konservuotomis sardinėmis 

    1. Išvirkite ryžius, pagal nurodymus, esančius ant pakelio. Kai išvirs, nusausinkite ir keletą minučių nuplaukite po šaltu vandeniu.
    2. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką ir dideliu šaukštu gražiai išskobkite minkštimą. Supjaustykite gražiais, plonais, dideliais griežinėliais.
    3. Ridikėlius kruopščiai nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.
    4. Vyšninius pomidorus nuplaukite ir perpjaukite pusiau.
    5. Išvirkite avinžirnius arba, jei neturite laiko, naudokite konservuotus. Nuplaukite kalendrą ir rukolą. Sardines išimkite iš aliejaus ir atidėkite į šalį.
    6. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, pistacijų riešutų aliejų ir actą. Pagardinkite druska ir pipirais. Visi ingeredinetų kiekiai- pagal Jūsų skonį, kad užtektų paskaninti dubenėlio turinį.
    7. Švelniai, nesumaišydami į dubenį ratu dėkite: ryžius, rukolą, avokadą, ridikėlius, pomidorus, avinžirnius, riešutus ir sardines. Pabarstykite kalendros lapeliais, gausiai užpilkite gautu padažu.

    Skanaus!

  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne