"Budos dubenėlis" ("Buddha Bowl") su konservuotomis sardinėmis
Paprastas bei labai skanus daržovių ir konservuotų sardinių receptas, kuris paįvairins ir praturtins Jūsų mitybą.
Ingredientai: "Budos dubenėlis" su konservuotomis sardinėmis
- birūs ryžiai- 100 g;
- prinokę avokadai- 2 vnt.;
- ridikėliai- 5 vnt.;
- vyšniniai pomidorai- 100 g;
- avinžirniai- 100 g;
- rukola- 50 g;
- graikinių riešutų- 50 g;
- šviežia kalendra;
- konservuotos sardinės aliejuje- 1 skardinė, rūšį pasirinkite pagal savo skonį;
- pistacijų riešutų aliejus;
- alyvuogių aliejus;
- vyno actas;
- druska ir pipirai- pagal skonį.
Gaminimo eiga: "Budos dubenėlis" su konservuotomis sardinėmis
- Išvirkite ryžius, pagal nurodymus, esančius ant pakelio. Kai išvirs, nusausinkite ir keletą minučių nuplaukite po šaltu vandeniu.
- Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką ir dideliu šaukštu gražiai išskobkite minkštimą. Supjaustykite gražiais, plonais, dideliais griežinėliais.
- Ridikėlius kruopščiai nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.
- Vyšninius pomidorus nuplaukite ir perpjaukite pusiau.
- Išvirkite avinžirnius arba, jei neturite laiko, naudokite konservuotus. Nuplaukite kalendrą ir rukolą. Sardines išimkite iš aliejaus ir atidėkite į šalį.
- Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, pistacijų riešutų aliejų ir actą. Pagardinkite druska ir pipirais. Visi ingeredinetų kiekiai- pagal Jūsų skonį, kad užtektų paskaninti dubenėlio turinį.
- Švelniai, nesumaišydami į dubenį ratu dėkite: ryžius, rukolą, avokadą, ridikėlius, pomidorus, avinžirnius, riešutus ir sardines. Pabarstykite kalendros lapeliais, gausiai užpilkite gautu padažu.
Skanaus!