Žuvienė su sterko filė ir pomidorais

  • Ar kada nors bandėte žuvienę su pomidorais? Jeigu ne, tai veltui. Tai puiki, aromatinga sriuba, ypač vasaros metu, kuomet šiltnaminiai lūžta nuo naminių daržo gerybių. O kai dar derinys yra su puikia sterko file, kuri neturi kaulų ir turi lengvai salstelėjusį skonį.... Mmmm. Verta paragauti!

    Ingerdientai: žuvienė su sterko filė ir pomidorais 

    • Sterko filė - 700 g;
    • Didelės bulvės - 1 vnt.;
    • Morka - 1 vnt.;
    • Svogūnai - 2 vnt.;
    • Vyšniniai pomidorai - 10-12 arba 4-6 paprasti pomidorai;
    • Svogūnų laiškai - 7-8 stiebeliai;
    • Petražolės - 5-6 šakelės;
    • Krapai - 5-6 šakelės;
    • Vanduo - 2120 ml;
    • Kvietinės kruopos - 4 šaukštai;
    • Kvapieji pipirai - 3 žirneliai;
    • Lauro lapas - 1 vnt.;
    • Čiobreliai - 2 šakelės;
    • Malti juodieji pipirai - ⅓ arbatinio šaukštelio;
    • Lydytas sviestas - 2 šaukštai;
    • Druska- pagal skonį;
    • Juodosios alyvuogės - papuošimui (nebūtinai).

    Paruošimo būdas: žuvienė su sterko filė ir pomidorais  

    1. Atšildykite sterką, supjaustykite jį vidutiniais gabalėliais. Sudėkite į vandenį, užvirinkite, jei bus, nugriebkite putas ir sumažinkite ugnį. Suberkite pipirų žirnelius, lauro lapą ir įdėkite vieną nepjaustytą svogūną. Įdėkite druskos ir maltų pipirų. Virkite 15 min
    2. Bulves ir morkas supjaustykite vidutiniais kubeliais. Susmulkinkite antrąjį svogūną.
    3. Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau, susmulkinkite svogūnų laiškus, krapus, petražoles.
    4. Išvirkite kvietines kruopas. Uždenkite dangčiu ir palikite atvėsti.
    5. Ištraukite žuvį į atskirą dubenį, perkoškite sultinį ir vėl užvirinkite. Sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus, bulves, morkas.
    6. Pavirkite ant vidutinės ugnies 10-15 minučių, kol suminkštės daržovės. Tuomet pridėkite išvirtą žuvį, žoleles, kruopas ir pomidorus. Po 3 minučių įpilkite lydytą sviestą. Išjunkite ugnį ir leiskite pastovėti dar 15 min.
    7. Patiekiant pagardinkite juodosiomis alyvuogėmis be kauliuko. 

    Skanaus!

  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne