Žuvienė su sterko filė ir pomidorais
-
Ar kada nors bandėte žuvienę su pomidorais? Jeigu ne, tai veltui. Tai puiki, aromatinga sriuba, ypač vasaros metu, kuomet šiltnaminiai lūžta nuo naminių daržo gerybių. O kai dar derinys yra su puikia sterko file, kuri neturi kaulų ir turi lengvai salstelėjusį skonį.... Mmmm. Verta paragauti!
Ingerdientai: žuvienė su sterko filė ir pomidorais
- Sterko filė - 700 g;
- Didelės bulvės - 1 vnt.;
- Morka - 1 vnt.;
- Svogūnai - 2 vnt.;
- Vyšniniai pomidorai - 10-12 arba 4-6 paprasti pomidorai;
- Svogūnų laiškai - 7-8 stiebeliai;
- Petražolės - 5-6 šakelės;
- Krapai - 5-6 šakelės;
- Vanduo - 2120 ml;
- Kvietinės kruopos - 4 šaukštai;
- Kvapieji pipirai - 3 žirneliai;
- Lauro lapas - 1 vnt.;
- Čiobreliai - 2 šakelės;
- Malti juodieji pipirai - ⅓ arbatinio šaukštelio;
- Lydytas sviestas - 2 šaukštai;
- Druska- pagal skonį;
- Juodosios alyvuogės - papuošimui (nebūtinai).
Paruošimo būdas: žuvienė su sterko filė ir pomidorais
- Atšildykite sterką, supjaustykite jį vidutiniais gabalėliais. Sudėkite į vandenį, užvirinkite, jei bus, nugriebkite putas ir sumažinkite ugnį. Suberkite pipirų žirnelius, lauro lapą ir įdėkite vieną nepjaustytą svogūną. Įdėkite druskos ir maltų pipirų. Virkite 15 min
- Bulves ir morkas supjaustykite vidutiniais kubeliais. Susmulkinkite antrąjį svogūną.
- Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau, susmulkinkite svogūnų laiškus, krapus, petražoles.
- Išvirkite kvietines kruopas. Uždenkite dangčiu ir palikite atvėsti.
- Ištraukite žuvį į atskirą dubenį, perkoškite sultinį ir vėl užvirinkite. Sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus, bulves, morkas.
- Pavirkite ant vidutinės ugnies 10-15 minučių, kol suminkštės daržovės. Tuomet pridėkite išvirtą žuvį, žoleles, kruopas ir pomidorus. Po 3 minučių įpilkite lydytą sviestą. Išjunkite ugnį ir leiskite pastovėti dar 15 min.
- Patiekiant pagardinkite juodosiomis alyvuogėmis be kauliuko.
Skanaus!