Naminė pica su krevetėmis ir midijomis
-
Jeigu nežinote, kuo palepinti šeimą savaitgalį - kodėl gi nepasigaminus naminės picos su krevetėmis ir midijomis.Ši lengvai paruošiama, skani ir sveika pica sukurs tikrą šventinę atmosferą kiekvienuose namuose!
Ingredientai: naminė pica su krevetėmis ir midijomis
- Krevetės - 200 g;
- Midijos - 180 g;
- Čederio sūris - 100 g;
- Vyšniniai pomidorai - 4 vnt.;
- Prinokę pomidorai - 2 vnt.;
- Džiovintas raudonėlis - 1 a. š.;
- Džiovintas bazilikas - 1 a. š.;
- Švieži baziliko lapeliai - pagal skonį;
- Druska - pagal skonį;
- Malti rožiniai pipirai - pagal skonį;
- Malti juodieji pipirai - pagal skonį;
- Alyvuogių aliejus - 1 v. š.
Tešlai:
- Pilno grūdo miltai - 180 g;
- Kvietiniai miltai - 90 g;
- Vanduo - 0,5 v. š.;
- Sausos mielės - 0,5 a.š.;
- Cukrus - 2 a. š.;
- Alyvuogių aliejus - 1,5 v. š.
Paruošimo būdas: naminė pica su krevetėmis ir midijomis
- Pirmiausia paruoškite tešlą. Mieles sumaišykite su šiltu vandeniu ir cukrumi. Palikite 10 minučių.
- Į gilų dubenį persijokite dviejų rūšių miltus. Atskirkite trečdalį šios mišinio ir atidėkite.
- Į mieles pamažu suberkite miltus, gerai išminkykite bent penkias minutes.
- Suberkite atidėtus miltus ir vėl mikykite iki tirštos masės.
- Gautą masę palikite šiltoje vietoje 40 min.
- Tuo metu paruoškite padažą. Prinokusius pomidorus, džiovintas žoleles, prieskonius, druską ir alyvuogių aliejų sumalkite trintuvu.
- Paruoštą tešlą iškočiokite. Gautu padažu aptepkite pagrindą. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 5-7 min.
- Ant pakepusio picos pagrindo dėkite atšildytas krevetes, midijas, vyšninių pomidorų puseles ir viską apibarstykite tarkuotu čederio sūriu.
- Pabarstykite druska ir rožiniais maltais pipirais. Kepkite dar 10 min.
- Patiekdami papuoškite šviežiais baziliko lapeliais.
Skanaus!