Naminė pica su krevetėmis ir midijomis

  • Jeigu nežinote, kuo palepinti šeimą savaitgalį - kodėl gi nepasigaminus naminės picos su krevetėmis ir midijomis.Ši lengvai paruošiama, skani ir sveika pica sukurs tikrą šventinę atmosferą kiekvienuose namuose!

    Ingredientai: naminė pica su krevetėmis ir midijomis 

    • Krevetės - 200 g;
    • Midijos - 180 g;
    • Čederio sūris - 100 g;
    • Vyšniniai pomidorai - 4 vnt.;
    • Prinokę pomidorai - 2 vnt.;
    • Džiovintas raudonėlis - 1 a. š.;
    • Džiovintas bazilikas - 1 a. š.;
    • Švieži baziliko lapeliai - pagal skonį;
    • Druska - pagal skonį;
    • Malti rožiniai pipirai - pagal skonį;
    • Malti juodieji pipirai - pagal skonį;
    • Alyvuogių aliejus - 1 v. š.

    Tešlai:

    • Pilno grūdo miltai - 180 g;
    • Kvietiniai miltai - 90 g;
    • Vanduo - 0,5 v. š.;
    • Sausos mielės - 0,5 a.š.;
    • Cukrus - 2 a. š.;
    • Alyvuogių aliejus - 1,5 v. š. 

    Paruošimo būdas: naminė pica su krevetėmis ir midijomis 

    1.  Pirmiausia paruoškite tešlą. Mieles sumaišykite su šiltu vandeniu ir cukrumi. Palikite 10 minučių.
    2. Į gilų dubenį persijokite dviejų rūšių miltus. Atskirkite trečdalį šios mišinio ir atidėkite.
    3. Į mieles pamažu suberkite miltus, gerai išminkykite bent penkias minutes.
    4. Suberkite atidėtus miltus ir vėl mikykite iki tirštos masės.
    5. Gautą masę palikite šiltoje vietoje 40 min.
    6. Tuo metu paruoškite padažą. Prinokusius pomidorus, džiovintas žoleles, prieskonius, druską ir alyvuogių aliejų sumalkite trintuvu.
    7. Paruoštą tešlą iškočiokite. Gautu padažu aptepkite pagrindą. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 5-7 min.
    8. Ant pakepusio picos pagrindo dėkite atšildytas krevetes, midijas, vyšninių pomidorų puseles ir viską apibarstykite tarkuotu čederio sūriu.
    9. Pabarstykite druska ir rožiniais maltais pipirais. Kepkite dar 10 min. 
    10. Patiekdami papuoškite šviežiais baziliko lapeliais. 

    Skanaus!

  • Sekite mus

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne