Rudeniškos salotos su karštai rūkyta skumbre ir obuoliu

Mėgstantiems karštai rūkyta skumbrę, siūlome pabandyti pasigaminti šias salotas su obuoliais, kurie suteiks daugiau gaivos, vitaminų ir rudens spalvų!

Ingredientai: rudeniškos salotos su rūkyta skumbre ir obuoliu

Nurodytas kiekis: 2 asmenų porcijai

  • mėgstamų salotų lapai (romaninės, aisbergo ar kt.) - pagal skonį;
  • saldžiarūgštis obuolys -1 vnt.;
  • salieras - 1 didesnis stiebas;
  • karštai rūkyta skumbrė - 200 g.;
  • vištos kiaušinis -2 vnt. (arba putpelių - 5 vnt.);
  • svogūnai - 1 nedidelis, gali būti raudonasis;
  • balzaminis actas - 0,5 v. š.;
  • graikiškas jogurtas - 3 v. š.;
  • citrinos sultys - 1 a. š.;
  • smulkinti krapai - 1 v. š.;
  • cukrus - 1 a. š. (galite pakeisti medumi);
  • druska ir malti juodieji pipirai - pagal skonį (reikės svogūnų marinatui ir padažui).

Paruošimo būdas: rudeniškos salotos su rūkyta skumbre ir obuoliu 

  1. Pirmiausia pamarinuokime svogūną: svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, įdėkite jį į dubenėlį ir užpilkite acto, druskos, pipirų ir cukraus mišiniu. Palikite pusvalandžiui pasimarinuoti.
  2. Salotų lapus suplėšykite rankomis.
  3. Nuo kaulų atskirkite karštai rūkytos skumbrės mėsą ir ją sumulkinkite norimo dydžio gabalėliais.
  4. Šiaudeliais ar plonomis skiltelėmis supjaustykite pusę obuolio ir susmulkinkite saliero stiebą.
  5. Dubenėlyje sumaišykite jogurtą, citrinos sultis, krapus, įberkite šiek tiek druskos ir juodųjų maltų pipirų.
  6. Lėkštėje išdėliokite salotų lapus, ant viršaus dėkite pjaustytą skumbrę, obuolį, salierus ir ketvirtadaliais pjaustytą kiaušinį. Uždėkite nusausintų marinuotų svogūnų ir užpilkite jogurtu su prieskoniais. 

Skanaus!

  • Prenumeruok ir laimėk

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne