Rudeniškos salotos su karštai rūkyta skumbre ir obuoliu
-
Mėgstantiems karštai rūkyta skumbrę, siūlome pabandyti pasigaminti šias salotas su obuoliais, kurie suteiks daugiau gaivos, vitaminų ir rudens spalvų!
Ingredientai: rudeniškos salotos su rūkyta skumbre ir obuoliu
Nurodytas kiekis: 2 asmenų porcijai
- mėgstamų salotų lapai (romaninės, aisbergo ar kt.) - pagal skonį;
- saldžiarūgštis obuolys -1 vnt.;
- salieras - 1 didesnis stiebas;
- karštai rūkyta skumbrė - 200 g.;
- vištos kiaušinis -2 vnt. (arba putpelių - 5 vnt.);
- svogūnai - 1 nedidelis, gali būti raudonasis;
- balzaminis actas - 0,5 v. š.;
- graikiškas jogurtas - 3 v. š.;
- citrinos sultys - 1 a. š.;
- smulkinti krapai - 1 v. š.;
- cukrus - 1 a. š. (galite pakeisti medumi);
- druska ir malti juodieji pipirai - pagal skonį (reikės svogūnų marinatui ir padažui).
Paruošimo būdas: rudeniškos salotos su rūkyta skumbre ir obuoliu
- Pirmiausia pamarinuokime svogūną: svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, įdėkite jį į dubenėlį ir užpilkite acto, druskos, pipirų ir cukraus mišiniu. Palikite pusvalandžiui pasimarinuoti.
- Salotų lapus suplėšykite rankomis.
- Nuo kaulų atskirkite karštai rūkytos skumbrės mėsą ir ją sumulkinkite norimo dydžio gabalėliais.
- Šiaudeliais ar plonomis skiltelėmis supjaustykite pusę obuolio ir susmulkinkite saliero stiebą.
- Dubenėlyje sumaišykite jogurtą, citrinos sultis, krapus, įberkite šiek tiek druskos ir juodųjų maltų pipirų.
- Lėkštėje išdėliokite salotų lapus, ant viršaus dėkite pjaustytą skumbrę, obuolį, salierus ir ketvirtadaliais pjaustytą kiaušinį. Uždėkite nusausintų marinuotų svogūnų ir užpilkite jogurtu su prieskoniais.
Skanaus!