Foie gras kepenėlės

  • Natūralios žąsų kepenėlės REX CIBORUM, 100 g

    Natūralios žasų kepenėlės be GMO, sudėtyje yra 91% kepenėlių. 

    Kaina 2800 
    (28000 /kg )
    Natūralus žąsų kepenėlių paštetas "Foie Gras" REX CIBORUM, 80 g

    Natūralus paštetas be GMO iš žąsų (40%) ir ančių (35%) kepenėlių .

    Kaina 2000 
    (25000 /kg )
    Kaina 1110 
    (22200 /kg )
  • Foie Gras – gurmaniška elegancija ir klasikinio skonio žavesys

    Foie gras – vienas prabangiausių delikatesų pasaulyje, aukštosios kulinarijos simbolių, kilęs iš prancūzų virtuvės, 2005 m. oficialiai pripažintas šios šalies kultūros ir gastronomijos paveldo saugoma dalimi. Prancūzų kalboje pavadinimas reiškia „riebios kepenys“, nes patiekalas yra gaminamas iš specialiai intensyviai maitinamų žąsies ar ančių kepenų, tad yra riebus, sodraus, sviestinio skonio, tankios ir lygios tekstūros, kitaip nei įprastas paštetas. Patys gurmanai teigia, kad šis delikatesas – tai ne tik maistas, bet ir gyvenimo būdas. Tad jei dar nesate ragavę fuegra, atėjo laikas ir Jums susipažinti su šiuo gastronominiu lobiu.

    Tradicijos ir laiko patikrintas skonis

    Istoriškai šio skanėsto ruošimas turi gilias šaknis. Ištakos prasideda dar senovės Egipte, kur prieš tūkstančius metų naminiai paukščiai buvo lesinami tam, kad jų kepenėlės taptų švelnios ir išskirtinio skonio. Vėliau ši tradicija persikėlė į Prancūziją, kur tapo kulinarinio meistriškumo ir rafinuotumo simboliu, šalies vizitine kortele. Daugelis prancūzų Naujųjų metų švenčių neįsivaizduoja be šio patiekalo. Tačiau išradus konservavimą, šis skanėstas paplito po visą pasaulį ir dabar juo galima mėgautis ne tik aukštosios virtuvės tėvynėje, bet ir pas mus.

    Gurmanų tarpe kepenėlės (fuegra) neretai yra sulyginamos su Bacho muzika - tai išskirtinė klasika su įvairiomis interpretacijomis. Kepenys su triufeliais ir juodaisiais ikrais yra vienas ikoniškiausių visų laikų delikatesų.

    Paštetą rekomenduojama patiekti valgio pradžioje, kai skonio receptoriai yra jautriausi ir dar nėra paveikti kitų patiekalų. Tačiau jį galima valgyti ir kaip pagrindinį patiekalą, patiekiamą su karštu garnyru. Norint išryškinti visas produkto subtilybes bei išskirtinį skonį, rekomenduojama jį serviruoti iš anksto atšaldytoje lėkštėje.

    Tai vis dėlto antis ar žąsis?

    Kiekvienas foie gras gerbėjas šiuo klausimu turi savo nuomone ir pageidavimus. Žąsų kepenėlės yra didesnės, rafinuotesnio skonio, su lengvu saldumu, o tuo tarpu ančių - pasižymi stipriu charakteriu, labiau primena „kaimiškas“, yra aromatingesnės, su subtiliomis muskuso užuominomis. Prancūzijoje, ypač Elzase, žąsų kepenėlės valgomos dažniau, kitose šalyse populiaresnės ančių kepenėlės. Bet kuriuo atveju, kiekvienas geras restoranas visada nurodys, iš ko patiekalas pagamintas, todėl mūsų patarimas – ragaukite ir atraskite savo favoritą.

    Skonio simfonija: kaip patiekti ir su kuo derinti?

    Abiejų paštetų universalumas leidžia jiems tapti svarbiu iškirtinės virtuvės ingredientu. Štai keletas puikių būdų, kaip galite mėgautis prabangiu fuagra užtepu:

    • Klasikinis užkandis. Patiekite jį ant skrudintų batono griežinėlių ar krekerių, paskanindami figų uogiene arba šlakeliu medaus.
    • Ypatingi sumuštiniai. Tepkite paštetą ant naminės duonos, pagardinkite šviežiais žalumynais arba karamelizuotais svogūnais, kad sukurtumėte ypatingą skonį.
    • Užkandžių padėklas. Serviruokite kartu su vytinta mėsa, jūros gėrybėmis, sūriais, riešutais ir šviežiais vaisiais. Subtilų šio skanėsto skonį puikiai papildys ir uogos.
    • Pašteto terinas. Sluoksniuokite su papildomais ingredientais, tokiais kaip triufeliai ar kiti grybai, ir patiekite atšaldytą.
    • Padažai. Kepenėlių kremą galite naudoti išskirtiniams padažams prie mėsos ar makaronų – toks derinys suteiks neįtikėtino sodrumo ir tiks ypatingoms progoms!

    Ančių ir žąsų kepenėlių patiekalai puikiai dera su saldžiarūgščiais ir saldžiais vynais, pvz. idealiai tinka baltasis vynas, nes jis sušvelnina produkto riebumą.

    Aukštosios virtuvės skanėstas, kupinas naudos sveikatai

    Nors foies gras yra riebus ir kaloringas produktas, saikingai vartojamas ir tinkamai paruoštas, jis ne tik pamalonins Jūsų skonio receptorius, bet ir bus naudingas sveikatai:

    • Turi daug maistinių medžiagų. Sudėtyje esantys vitaminai A, B12, D ir E yra svarbūs sveikam regėjimui, imuninei funkcijai ir bendram energijos lygiui palaikyti.
    • Daug sveikų riebalų. Nesotieji riebalai padeda palaikyti širdies sveikatą, stiprina imuninę sistemą, taip pat leidžia organizmui kovoti su įvairiomis infekcijomis.
    • Geras baltymų šaltinis. Turi aukštos kokybės baltymų, būtinų raumenų augimui ir fiziniam nuovargiui mažinti.
    • Geležies lobynas. Kepenys yra puikus geležies šaltinis, o ši - gyvybiškai svarbi deguonies transportavimui kraujyje ar bendram energingumui palaikyti.

    Kodėl verta pirkti ančių ir žąsų užtepus mūsų parduotuvėje?

    Mūsų parduotuvėje Vilniuje rasite aukščiausios kokybės fuagra iš Vengrijos. Visi produktai gaminami iš etiškai gautų ančių ir žąsų kepenų ūkių, kurie teikia pirmenybę gyvūnų gerovei. Kiekvieną partiją gamina kvalifikuoti amatininkai, kurie supranta tradicinių paruošimo metodų svarbą siekiant užtikrinti išskirtinį skonį. Asortimente rasite įvairius užtepus, kurie savo kaina ir skoniu atitiks kiekvieno iš Jūsų poreikius.
    O jei negalite apsilankyti pas mus atvykti – ne bėda. Šiuos kepenėlių kremus galite užsisakyti internetu su pristatymu į namus sostinėje ar Kaune. Į kitus miestus – siunčiame paštomatais. Pasimėgaukite Premium kokybę ir ženkite į naują gurmaniškos virtuvės lygį kartu su Aštuonkoju!

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne