Bulviniai blynai su sūdyta lašiša

  • Silpnai sūdyta lašiša yra puikus Omega 3, vitaminų ir kitų naudingųjų mineralinių medžiagų šaltinis. Todėl tiems, kam pabodo sumuštiniai su lašiša, siūlome pasigaminti tokią alternatyvą - bulvinius blynelius su sūdyta lašiša, kurie ypatingai tiks visos šeimos pusryčiams savaitgalį.

    Ingredientai: bulviniai blynai su sūdyta lašiša 

    • didelės bulvės 2 - 3 vnt.;
    • kiaušinis - 1 vnt.;
    • sviestas - 50 g;
    • džiovintas raudonėlis - 1 a. š.;
    • druska - pagal skonį;
    • malti juodieji pipirai - pagal skonį;
    • kreminis varškės sūris - 2 v. š.;
    • krapai - 2 šakelės;
    • svogūnų laiškai - 1 vnt.;
    • kaparėliai - 2 a. š.;
    • lengvai sūdyta lašiša - 200 g.

    Paruošimo būdas: bulviniai blynai su sūdyta lašiša  

    1. Bulves nulupkite ir sutarkuokite ant stambios trintuvės. Kruopščiai nusunkite tarkius, įdėkite kiaušinį, lydytą sviestą, raudonėlį, druską ir pipirus pagal skonį. Gerai išmaišykite.
    2. Dėkite po šaukštą bulvių masės į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi ir suplokite ją šakute, kad susidarytų lygi, apvali blynelio forma. Kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos.
    3. Iškepta blyną patepkite kreminiu sūriu (galite pakeisti tiesiog grietine), apibarstykite šviežiais smulkintais krapais.
    4. Ant viršaus dėkite sūdytos žuvies gabalėlius ir užberkite marinuotų kaparėlių.

    Skanaus!

  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne