Bulviniai blynai su sūdyta lašiša
-
Silpnai sūdyta lašiša yra puikus Omega 3, vitaminų ir kitų naudingųjų mineralinių medžiagų šaltinis. Todėl tiems, kam pabodo sumuštiniai su lašiša, siūlome pasigaminti tokią alternatyvą - bulvinius blynelius su sūdyta lašiša, kurie ypatingai tiks visos šeimos pusryčiams savaitgalį.
Ingredientai: bulviniai blynai su sūdyta lašiša
- didelės bulvės 2 - 3 vnt.;
- kiaušinis - 1 vnt.;
- sviestas - 50 g;
- džiovintas raudonėlis - 1 a. š.;
- druska - pagal skonį;
- malti juodieji pipirai - pagal skonį;
- kreminis varškės sūris - 2 v. š.;
- krapai - 2 šakelės;
- svogūnų laiškai - 1 vnt.;
- kaparėliai - 2 a. š.;
- lengvai sūdyta lašiša - 200 g.
Paruošimo būdas: bulviniai blynai su sūdyta lašiša
- Bulves nulupkite ir sutarkuokite ant stambios trintuvės. Kruopščiai nusunkite tarkius, įdėkite kiaušinį, lydytą sviestą, raudonėlį, druską ir pipirus pagal skonį. Gerai išmaišykite.
- Dėkite po šaukštą bulvių masės į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi ir suplokite ją šakute, kad susidarytų lygi, apvali blynelio forma. Kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos.
- Iškepta blyną patepkite kreminiu sūriu (galite pakeisti tiesiog grietine), apibarstykite šviežiais smulkintais krapais.
- Ant viršaus dėkite sūdytos žuvies gabalėlius ir užberkite marinuotų kaparėlių.
Skanaus!