Salotos su arbūzu, ožkos pieno sūriu ir ant grilio keptomis krevetėmis
-
Jeigu reiktų išsirinkti tobulas vasaros salotas - šios vienareikšmiškai karaliautų pirmoje vietoje! Gaivus arbūzas, su dūmo aromatu dvelkiančiomis krevetėmis ir puikiu ožkos pieno sūriu, sugundys bet kurį salotų skeptiką.
Ingredientai: salotos su arbūzu, ožkos pieno sūriu ir ant grilio keptomis krevetėmis
Nurodyti kiekiai - 4 asm. porcijai:
- Didelės krevetės, išvalytos, išlukštentos, su palikta uodega - 450 g;
- Džiovinto arba šviežio smulkinto raudonėlio - 2 a. š.;
- Čili pipirų dribsnių - 1/4 a. š.;
- Česnako skiltelės - 2 vnt. (viena tarkuota, viena perpjauta pusiau);
- Citrinos žievelės ir sulčių - 1 vnt. citrinos;
- Alyvuogių aliejaus - 1/2 stiklines (reikės salotų užpilui ir griliaus aptepimui);
- Atšaldytas arbūzas - 1/2 vidutinio arbūzo (apie 1,3 kg), be žievės, supjaustytas 2,5 cm kubeliais;
- Agurkas - 1 vnt. (apie 200 g), nuluptas, supjaustytas išilgai į 4 dalis ir supjaustyti 2,5 cm gabalėliais;
- Ožkos pieno sūris - 110 g., šviežias, minkštas, fetos tipo, supjaustytas 0,5 cm kubeliais;
- Alyvuogių be kauliukų - 1/2 stiklinės, perpjautų per pusę;
- Šviežių mėtų lapelių - 1/2 stiklinės, suplėšytų (nebūtina);
- Baltos duonos - 1/2 kepalo;
- Medinių iešmelių krevečių kepimui.
Paruošimo būdas: salotos su arbūzu, ožkos pieno sūriu ir ant grilio keptomis krevetėmis
- Atšildykite krevetes, jei reikia - nulupkite jas, palikdami uodegėlę, ir sudėkite jas į plastikinį maišelį, geriausia su užtrauktuku. Įberkite ten raudonėlio, čili pipirų, tarkuoto česnako skiltelę, citrinos žievelės ir sulčių, bei 2 v. š. alyvuogių aliejaus. Maišelį sandariai uždarykite ir lengvai pakratykite, kad visos krevetės susimaišytų su marinatu. Palikite 15 min. marinuotis kambario temperatūroje.
- Įkaitinkite grilį arba griliaus keptuvę, patepkite groteles ar keptuvę alyvuogių aliejumi. Pamerkite medinius iešmelius, ant kurių versite krevetes, į šaltą vandenį.
- Į dubenį sudėkite arbūzą ir agurką. Ant viršaus suberkite ožkos sūrį ir alyvuoges. Įberkite kelis mėtų lapelius. Nemaišykite.
- Ant kiekvieno iešmo suverkite apie 5 krevetes, aptepkite duonos riekeles 2 v. š. alyvuogių aliejaus, pabarstykite druska bei juodaisiais pipirais. Sudėkite duoną ant grotelių kartu su krevetėmis. Kepkite krevetes maždaug po 1–2 min. iš kiekvienos pusės, kol iškeps ir apskrus.
- Duoną kepkite tol, kol atsiras grotelių žymės, maždaug 2 min. Sudėkite krevetes ir duoną į atskirą lėkštę. Lengvai patrinkite karštą duoną česnako skiltele, perpjauta pusiau.
- Ant kiekvienos iš 4 serviravimo lėkščių padėkite po 1 riekelę duonos. Tuomet įpilkite likusius 1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus į salotas, pabarstykite jas druska bei juodaisiais pipirais, atsargiai pamaišykite, kad visi ingredientai tolygiai pasiskirstytų, ir išdalinkite po lygiai į visas serviravimo lėkštes. Ant kiekvienos porcijos uždėkite krevečių iešmelį. Pabarstykite likusiomis šviežiomis mėtomis ir nedelsdami skanaukite!