Salotos su arbūzu, ožkos pieno sūriu ir ant grilio keptomis krevetėmis

  • Jeigu reiktų išsirinkti tobulas vasaros salotas - šios vienareikšmiškai karaliautų pirmoje vietoje! Gaivus arbūzas, su dūmo aromatu dvelkiančiomis krevetėmis ir puikiu ožkos pieno sūriu, sugundys bet kurį salotų skeptiką. 

    Ingredientai: salotos su arbūzu, ožkos pieno sūriu ir ant grilio keptomis krevetėmis 

    Nurodyti kiekiai - 4 asm. porcijai:

    • Didelės krevetės, išvalytos, išlukštentos, su palikta uodega - 450 g;
    • Džiovinto arba šviežio smulkinto raudonėlio -  2 a. š.;
    • Čili pipirų dribsnių - 1/4 a. š.;
    • Česnako skiltelės - 2 vnt. (viena tarkuota, viena perpjauta pusiau);
    • Citrinos žievelės ir sulčių - 1 vnt. citrinos;
    • Alyvuogių aliejaus - 1/2 stiklines (reikės salotų užpilui ir griliaus aptepimui);
    • Atšaldytas arbūzas - 1/2 vidutinio arbūzo (apie 1,3 kg), be žievės, supjaustytas 2,5 cm kubeliais;
    • Agurkas - 1 vnt. (apie 200 g), nuluptas, supjaustytas išilgai į 4 dalis ir supjaustyti 2,5 cm gabalėliais;
    • Ožkos pieno sūris - 110 g., šviežias, minkštas, fetos tipo, supjaustytas 0,5 cm kubeliais;
    • Alyvuogių be kauliukų - 1/2 stiklinės, perpjautų per pusę;
    • Šviežių mėtų lapelių - 1/2 stiklinės, suplėšytų (nebūtina);
    • Baltos duonos - 1/2 kepalo;
    • Medinių iešmelių krevečių kepimui. 

    Paruošimo būdas: salotos su arbūzu, ožkos pieno sūriu ir ant grilio keptomis krevetėmis  

    1. Atšildykite krevetes, jei reikia - nulupkite jas, palikdami uodegėlę, ir sudėkite jas į plastikinį maišelį, geriausia su užtrauktuku. Įberkite ten raudonėlio, čili pipirų, tarkuoto česnako skiltelę, citrinos žievelės ir sulčių, bei 2 v. š. alyvuogių aliejaus. Maišelį sandariai uždarykite ir lengvai pakratykite, kad visos krevetės susimaišytų su marinatu. Palikite 15 min. marinuotis kambario temperatūroje.
    2. Įkaitinkite grilį arba griliaus keptuvę, patepkite groteles ar keptuvę alyvuogių aliejumi. Pamerkite medinius iešmelius, ant kurių versite krevetes, į šaltą vandenį.
    3. Į dubenį sudėkite arbūzą ir agurką. Ant viršaus suberkite ožkos sūrį ir alyvuoges. Įberkite kelis mėtų lapelius. Nemaišykite.
    4. Ant kiekvieno iešmo suverkite apie 5 krevetes, aptepkite duonos riekeles 2 v. š. alyvuogių aliejaus, pabarstykite druska bei juodaisiais pipirais. Sudėkite duoną ant grotelių kartu su krevetėmis. Kepkite krevetes maždaug po 1–2 min. iš kiekvienos pusės, kol iškeps ir apskrus.
    5. Duoną kepkite tol, kol atsiras grotelių žymės, maždaug 2 min. Sudėkite krevetes ir duoną į atskirą lėkštę. Lengvai patrinkite karštą duoną česnako skiltele, perpjauta pusiau.
    6. Ant kiekvienos iš 4 serviravimo lėkščių padėkite po 1 riekelę duonos. Tuomet įpilkite likusius 1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus į salotas, pabarstykite jas druska bei juodaisiais pipirais, atsargiai pamaišykite, kad visi ingredientai tolygiai pasiskirstytų, ir išdalinkite po lygiai į visas serviravimo lėkštes. Ant kiekvienos porcijos uždėkite krevečių iešmelį. Pabarstykite likusiomis šviežiomis mėtomis ir nedelsdami skanaukite!
  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne