Rudeninė žuvienė su čili pipirais
-
Nėra geresnio laiko dubenėliui šildančios žuvienės, nei ruduo. Pasigaminkite puodelį šios puikios sriubos su sezoninėmis gėrybėmis, kuri sušildys ne tik kiekvieno pilvą, bet ir širdį.
Ingredientai: rudeninė žuvienė su čili pipirais
- vanduo - 1,5 l;
- lauro lapai - 1 vnt.;
- juodieji pipirai - 1 a. š.;
- bet kokios žuvies filė - 300 g
- česnakai - 1 skiltelė;
- svogūnai - 100 g;
- alyvuogių aliejus - 50 ml;
- raudonoji paprika - 1/2 vnt.;
- nedidelė cukinija - 1 vnt.;
- konservuoti kukurūzai - 100 g;
- mažos konservuotos pupelės - 1 skardinė;
- ryžiai - 50 g;
- maltas kuminas - 0,5 a. š.;
- druska - pagal skonį
- švieži čili pipirai - pagal skonį;
- petražolės - pagal skonį.
Paruošimo būdas: rudeninė žuvienė su čili pipirais
- Paruoškite ingredientus: svogūną, česnaką susmulkinkite, cukiniją ir papriką - supjaustykite kubeliais. Pakepinkite svogūną ir česnaką iki auksinės rudos spalvos. Į svogūną su česnaku suberkite smulkintą papriką, čili pipirus ir cukiniją. Kai tik paprikos suminkštės, suberkite pupeles, kukurūzus, išmaišykite, uždenkite ir nukelkite nuo ugnies.
- Į puodą vandens suberkite pipirus, lauro lapą, druską, maltą kuminą, uždėkite ant ugnies ir leiskite užvirti. Kai tik užvirs – sudėkite gabalėliais pjaustytą žuvį ir ryžius, virkite 10-15 min.
- Prieš pabaigą suberkite apkeptas daržoves, kad šiek tiek pavirtų.
- Patiekiant, pabarstykite smulkintomis petražolėmis.
Skanaus!