Rudeninė žuvienė su čili pipirais
Nėra geresnio laiko dubenėliui šildančios žuvienės, nei ruduo. Pasigaminkite puodelį šios puikios sriubos su sezoninėmis gėrybėmis, kuri sušildys ne tik kiekvieno pilvą, bet ir širdį.
Ingredientai: rudeninė žuvienė su čili pipirais
- vanduo - 1,5 l;
- lauro lapai - 1 vnt.;
- juodieji pipirai - 1 a. š.;
- bet kokios žuvies filė - 300 g
- česnakai - 1 skiltelė;
- svogūnai - 100 g;
- alyvuogių aliejus - 50 ml;
- raudonoji paprika - 1/2 vnt.;
- nedidelė cukinija - 1 vnt.;
- konservuoti kukurūzai - 100 g;
- mažos konservuotos pupelės - 1 skardinė;
- ryžiai - 50 g;
- maltas kuminas - 0,5 a. š.;
- druska - pagal skonį
- švieži čili pipirai - pagal skonį;
- petražolės - pagal skonį.
Paruošimo būdas: rudeninė žuvienė su čili pipirais
- Paruoškite ingredientus: svogūną, česnaką susmulkinkite, cukiniją ir papriką - supjaustykite kubeliais. Pakepinkite svogūną ir česnaką iki auksinės rudos spalvos. Į svogūną su česnaku suberkite smulkintą papriką, čili pipirus ir cukiniją. Kai tik paprikos suminkštės, suberkite pupeles, kukurūzus, išmaišykite, uždenkite ir nukelkite nuo ugnies.
- Į puodą vandens suberkite pipirus, lauro lapą, druską, maltą kuminą, uždėkite ant ugnies ir leiskite užvirti. Kai tik užvirs – sudėkite gabalėliais pjaustytą žuvį ir ryžius, virkite 10-15 min.
- Prieš pabaigą suberkite apkeptas daržoves, kad šiek tiek pavirtų.
- Patiekiant, pabarstykite smulkintomis petražolėmis.
Skanaus!