Rudeninė žuvienė su čili pipirais

  • Nėra geresnio laiko dubenėliui šildančios žuvienės, nei ruduo. Pasigaminkite puodelį šios puikios sriubos su sezoninėmis gėrybėmis, kuri sušildys ne tik kiekvieno pilvą, bet ir širdį. 

    Ingredientai: rudeninė žuvienė su čili pipirais 

    • vanduo - 1,5 l;
    • lauro lapai - 1 vnt.;
    • juodieji pipirai - 1 a. š.;
    • bet kokios žuvies filė - 300 g
    • česnakai - 1 skiltelė;
    • svogūnai - 100 g;
    • alyvuogių aliejus - 50 ml;
    • raudonoji paprika - 1/2 vnt.;
    • nedidelė cukinija - 1 vnt.;
    • konservuoti kukurūzai - 100 g;
    • mažos konservuotos pupelės - 1 skardinė;
    • ryžiai - 50 g;
    • maltas kuminas - 0,5 a. š.;
    • druska - pagal skonį
    • švieži čili pipirai - pagal skonį;
    • petražolės - pagal skonį.

    Paruošimo būdas: rudeninė žuvienė su čili pipirais  

    1. Paruoškite ingredientus: svogūną, česnaką susmulkinkite, cukiniją ir papriką - supjaustykite kubeliais. Pakepinkite svogūną ir česnaką iki auksinės rudos spalvos. Į svogūną su česnaku suberkite smulkintą papriką, čili pipirus ir cukiniją. Kai tik paprikos suminkštės, suberkite pupeles, kukurūzus, išmaišykite, uždenkite ir nukelkite nuo ugnies.
    2. Į puodą vandens suberkite pipirus, lauro lapą, druską, maltą kuminą, uždėkite ant ugnies ir leiskite užvirti. Kai tik užvirs – sudėkite gabalėliais pjaustytą žuvį ir ryžius, virkite 10-15 min.
    3. Prieš pabaigą suberkite apkeptas daržoves, kad šiek tiek pavirtų.
    4. Patiekiant, pabarstykite smulkintomis petražolėmis.

    Skanaus!

  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne