Jūros gėrybių iešmeliai su majonezo padažu

  • Vasara- šašlykų ir kepsnių ant grotelių metas. Bet jeigu jums jau pabodo tradiciniai mėsos šašlykai, turime jums puikią alternatyvą. Pamėginkite pasigaminti šiuos jūros gėrybių iešmelius, kurie tikrai paįvairins tradicinį Jūsų vasaros valgiaraštį.

    Ingredientai: jūros gėrybių iešmeliai su majonezu padažu

    • sojų padažas - pagal skonį;
    • cukrus - 1 a. š.;
    • majonezas, idealiausiai tinka su rūkytu alyvuogių aliejumi - 4 v. š.;
    • sviestas - 50 g arba alyvuogių aliejus jei kepsite ant grotelių;
    • citrinų sultys - 0,5 citrinos;
    • mažieiji aštuonkojai - 300 g;
    • krevetės - 30 vnt.;
    • kalmarai -5 vnt;
    • midijos - 300 g;
    • druska - pagal skonį;
    • malti juodieji pipirai - pagal skonį;
    • smulkinti kalendros ir petražolių lapeliai- 1/4 stiklinės.

    Gaminimo eiga: jūros gėrybių iešmeliai

    Galite naudoti, kokias tik norite jūros gėrybes- rinkitės pagal norą, skonį ar parduotuvėje esantį asortimentą. 

    1. Kalmarus išvalykite ir pavirkite 4 min., supjaustykite storais žiedais. Krevetes (geriausia žalias) atitirpinkite ir nulupkite. Aštuonkojus 15 minučių marinuokite sojos padaže.
    2. Jūros gėrybes suverkite ant iešmelių, apšlakstykite citrinos sultimis ir apkepkite svieste plačioje keptuvėje arba, apšlakstę šiek tiek alyvuogių aliejumi, kepkite ant grilio. Pabarstykite druska ir pipirais.
    3. Majonezą sumaišykite su sojos padažu santykiu 3:1, cukrumi, smulkintais žalumynais ir likusiomis citrinos sultimis. Patiekite šį padažą prie jūros gėrybių iešmelių.. 
  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne