Sumuštiniai su karštai rūkyta dorada ir pikantišku gvakamolės padažu

  • Palepinkite save ir savo artimuosius kulinariniais atradimais. Šiandien siūlome Jums pasimėgauti karališka žuvimi- karštai rūkyta dorada, paskaninta pikantiškais Meksikos skoniais. Sumuštiniai su dorada ir avokadų padažu- lengvai paruošiamas pusryčių patiekalas ar užkandis vakariniams pasisėdėjimams su draugais.  

    Ingredientai: sumuštiniai su karštai rūkyta dorada ir pikantišku gvakamolės padažu

    • avokadai (idealu- Hass), vidutinio dydžio, prinokę, bet tvirti - 2 vnt.;
    • rikota- 5 v. š. šaukštai;
    • laimo sultys- 1-2 v. š. (pagal skonį);
    • alyvuogių aliejus- 2 a. š.;
    • švieži svogūno laiškai- keli vnt., pagal skonį;
    • kalendros lapeliai, smulkinti- 3 v. š.;
    • šviežias čili pipiras- labai nedidelis gabalėlis;
    • jūros druska ir juodieji pipirai- pagal skonį;
    • riekelės mėgstamos duonos ar duoniuko;
    • karštai rūkyta dorada.

    Gaminimo būdas: sumuštiniai su karštai rūkyta dorada ir pikantišku gvakamolės padažu

    1. Pirmiausia pasigaminkite gvakamolės padažą. Susmulkinkite avokadą, kalendrą, svogūnų laiškus, gabalėlį čili pipiro ir sumaišykite su rikota, aliejumi ir laimo sultimis. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
    2. Lengvai paskrudinkite duoną skrudintuve, orkaitėje ar keptuvėje iki kol švelniai paruduos.
    3. Uždėkite ant viršaus uždėkite norimą kiekį gvakamolės, ant viršaus dėkite rūkytos dorados gabalėlius. Galite papildomai uždėti ploną skiltelę avokado ar šviežio ridikėlio, paskaninti salotos lapeliu, užbarstyti smulkintų svogūnų laiškų.

    Skanaus!
      

  • Sekite mus

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne