12 greitai paruošiamų jogurtinių padažų, tinkančių prie žuvies ir jūros gėrybių

Vasaros sezonas įsibėga, o su juo vis dažniau mėgaujamės kepta žuvimi ar jūros gėrybėmis ant grotelių. Ir nors jūros produktai patys iš savęs yra tobuli skonio atžvilgiu, tam, kad neužkluptų kulinarinė rutina ir atrastume naujus aromatus bei derinius, pabandykite pasigaminti šiuos puikius, neriebius padažus, tinkančius prie žuvies ar jūros gėrybių.

Receptas: greitai paruošiami padažai žuviai ir jūros gėrybėms

  • Česnakinis padažas: 200 g jogurto, 2 smulkintos skiltelės česnako, smulkinti žalumynai (petražolės, krapai, kalendra), žiupsnelis druskos.
     
  • Rytietiškas padažas: 200 g jogurto, 0,5 a .š. kumino, žiupsnis druskos, maltų juodųjų pipirų, paprikos (pabandykite rūkytą).
     
  • Bearnaise padažas: 200 g jogurto, 1 a. š. smulkinto estragono, 1 a. š. petražolių, 0,5 a. š. garstyčių, žiupsnelis druskos.
     
  • Tartar padažas: 200 g jogurto, 2 a. š. smulkintų marinuotų kornišonų, 0,5 a. š. garstyčių, 1 a. š. smulkintų petražolių, druskos pagal skonį.
     
  • Amerikietiškas padažas: 200 g jogurto, 1 v. š. pomidorų pastos, 1 a. š. smulkintų marinuotų kornišonų, žiupsnelis druskos.
     
  • Kario padažas: 200 g jogurto, 1 tarkuotas obuolys, kario pagal skonį, žiupsnelis druskos.
     
  • Indiškas padažas su kariu: 200 g jogurto, 0,5 a. š. ciberžolės, 0,5 a. š. malto imbiero, 0,5 a .š. kumino, 0,5 a. š. maltos kalendros, žiupsnelis cinamono, maltų juodųjų pipiro.
     
  • Česnakinis padažas su mėtomis: 200 g jogurto, 1,5 a. š. tarkuotų kornišonų, 1-2 smulkintos skiltelės česnako, ¼ a. š. maltų čili pipirų, 1,5 a. š. džiovintų mėtų, žiupsnis maltų juodųjų pipirų, druskos.
     
  • Pipirinis padažas: 200 g jogurto, 0,5 a. š. garstyčių, 0,5 a. š. maltų juodųjų pipirų, 5 grūdeliai sutrintų juodųjų pipirų, žiupsnis įvairių pipirų mišinio.
     
  • Krapų padažas: 200 g jogurto, 1 v. š. smulkintų krapų, 0,5 v. š. garstyčių, druskos pagal skonį.
     
  • Krienų padažas: 200 g jogurto, 1 v. š. baltųjų krienų, druskos pagal skonį.
     
  • Gaivusis padažas: 200 g jogurto, 1 smulkinta skiltelė česnako, 1 a. š. malto kumino, 1 a. š. alyvuogių aliejaus, žiupsnelis malto kajeno pipiro, truputis citrinos sulčių. 
  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne