Cezario salotos su tigrinėmis krevetėmis

  • Cezario salotos- tai  nenuginčijama klasika ir elegancija lėkštėje. Patiekalas, kuris tinka bet kuriam dienos valgiui ir yra populiarus visame pasaulyje. 1953 m. Paryžiuje epikūrų draugijos buvo išrinktas „geriausiu patiekalu, sukurtu Šiaurės ir Pietų Amerikoje per paskutinius 50 metų“. Šiandien siūlome klasikinių Cezario salotų variaciją su krevetėmis. 

    Ingredientai: Cezario salotos su tigrinėmis krevetėmis

    • Tigrinės krevetės - 300 g;
    • Romaninės salotos (gali būti ir Aisbergo salotos) - 1 didelė galva (arba 2 mažos, apie 500 g);
    • Majonezas - 150 g;
    • Jogurtas - 150 g;
    • Vyšniniai pomidorai (tinka ir paprasti) - 250 g;
    • Kietasis suris - 100 g;
    • Alyvuogės be kauliukų - 12 vnt.;
    • Skrebučiai- pagal skonį;
    • Alyvuogių aliejus - 2 šaukštai;
    • Ančiuvių filė - 30 g;
    • Garstyčios - 20 g;
    • Kaparėliai - 10 g;
    • Česnako skiltelė - 1 vnt.;
    • Pipirų pagal skonį;
    • Druskos pagal skonį. 

    Gamybos eiga: Cezario salotos su tigrinėmis krevetėmis

    1. Salotų galvą išskirstykite atskirais lapais, juos nuplaukite, gerai nusausinkite, suplėšykite gana stambiais gabalais, sudėkite į dubenį ir padėkite į šaldytuvą, kol paruošite kitus ingredientus. Tokių būdu salotų lapai išliks traškūs. 
    2. Atšildytas krevetes nulupkite (galite palikti patį uodegos galiuką), pabarstykite smulkiai pjaustytu česnaku, druska, pipirais, užpilkite alyvuogių aliejumi ir palikite 10 min. Tada kepkite keptuvėje po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės
    3. Pasigaminkite padažą: kaparėlius, garstyčias, ančiuvių filė, majonezą ir jogurtą sutrinkite elektriniu trinktuvu.
    4. Salotas pagardinkite padažu, suberkite krevetes, alyvuoges, skrebučius, vyšninius pomidorus, įtarkuokite sūrį, galite papuošti keliomis plonai atpjautomis sūrio juostelėmis.

    Gero apetito!

  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne