Čauderis su midijomis

  • Kai už lango pilkuma, nėra nieko geriau nei puodelis šildančios sriubos. Šį kartą Aštuonkojis siūlo pasigaminti amerikietišką čauderį su midijomis. Čauderis - tai amerikietiška tiršta sriuba ar troškinys su grietinėle arba pienu, gaminama su įvairiomis jūrų gėrybėmis, žuvimi. Paragaukite ir jūs - lengvai paruošiama, sotu ir labai skanu!

    Ingridientai: čauderis su midijomis

    • vidutinio dydžio svogūnas - 1 vnt.;
    • saliero stiebai - 2 vnt.;
    • česnakai - 1 skiltelė;
    • vidutinės bulvės - 3 vnt.;
    • žuvies, vištienos ar daržovių sultinys (arba vanduo) - 500 ml;
    • grietinėlė 20% - 300 ml;
    • midijos be lukštų - 200 g;
    • konservuoti kukurūzai - 150 g
    • druska - pagal skonį.

    Paruošimo būdas: čauderis su midijomis

    1. Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir salierą. Bulves supjaustykite1x1 cm kubeliais.
    2. Puode storu dugnu ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Sudėkite svogūną ir salierą ir maišydami kepkite 3 minutes.
    3. Suberkite bulves ir česnaką, pakepinkite 0,5 min. Supilkite sultinį, įberkite šiek tiek druskos ir užvirinkite. Virkite, kol bulvės suminkštės, apie 15 minučių.
    4. Supilkite grietinėlę ir užvirinkite. Sudėkite midijas ir kukurūzus. Virkite 5 min.. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite pastovėti uždengę 10 minučių, tada patiekite. Galite pateikti su kukurūziniais traškučiais. 

    Skanaus! 

  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne