Čauderis su midijomis
-
Kai už lango pilkuma, nėra nieko geriau nei puodelis šildančios sriubos. Šį kartą Aštuonkojis siūlo pasigaminti amerikietišką čauderį su midijomis. Čauderis - tai amerikietiška tiršta sriuba ar troškinys su grietinėle arba pienu, gaminama su įvairiomis jūrų gėrybėmis, žuvimi. Paragaukite ir jūs - lengvai paruošiama, sotu ir labai skanu!
Ingridientai: čauderis su midijomis
- vidutinio dydžio svogūnas - 1 vnt.;
- saliero stiebai - 2 vnt.;
- česnakai - 1 skiltelė;
- vidutinės bulvės - 3 vnt.;
- žuvies, vištienos ar daržovių sultinys (arba vanduo) - 500 ml;
- grietinėlė 20% - 300 ml;
- midijos be lukštų - 200 g;
- konservuoti kukurūzai - 150 g
- druska - pagal skonį.
Paruošimo būdas: čauderis su midijomis
- Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir salierą. Bulves supjaustykite1x1 cm kubeliais.
- Puode storu dugnu ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Sudėkite svogūną ir salierą ir maišydami kepkite 3 minutes.
- Suberkite bulves ir česnaką, pakepinkite 0,5 min. Supilkite sultinį, įberkite šiek tiek druskos ir užvirinkite. Virkite, kol bulvės suminkštės, apie 15 minučių.
- Supilkite grietinėlę ir užvirinkite. Sudėkite midijas ir kukurūzus. Virkite 5 min.. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite pastovėti uždengę 10 minučių, tada patiekite. Galite pateikti su kukurūziniais traškučiais.
Skanaus!