Salotos su karštai rūkyta skumbre
-
Vasariškos, sočios, lengvai ir nepaprastai greitai paruošiamos salotos su karštai rūkyta skumbre.
Ingredientai: salotos su karštai rūkyta skumbre
Kiekiai nurodyti 2-3 asm. porcijai:
- Karštai rūkyta skumbrė- 100 g.;
- Bulvės- 3 vnt.;
- Romaninės salotos (arba Aisbergo salotos)- ½ gūžės;
- Pomidorai- 150 g;
- Raudonasis svogūnas- ½ vnt.;
- Alyvuogių aliejus- 1 v. š.;
- Sojos padažas- 2 v. š.;
- Paprastos garstyčios- 1 a. š.;
- Grūdėtosios garstyčios- 1 a. š.;
- Medus- 1 a. š.;
- Druska pagal skonį.
Paruošimo būdas: salotos su karštai rūkyta skumbre:
- Nuskutame bulves, stambiai supjaustome, pabarstome druska ir kepame orkaitėje be riebalų.
- Karštai rūkytą skumbrę atskiriame nuo kaulų, supjaustome pomidorus skiltelėmis, svogūną- plonais griežinėliais, suplėšome salotas gabalėliais.
- Padažui sumaišome abi garstyčias, medų, sojos padažą ir alyvuogių aliejų.
- Į lėkštę dedame salotų lapus, svogūnus ir pomidorus, bulves ir gabalėlius skumbrės. Užpilame viską padažu.
Skanaus!