Salotos su karštai rūkyta skumbre

  • Vasariškos, sočios, lengvai ir nepaprastai greitai paruošiamos salotos su karštai rūkyta skumbre. 

    Ingredientai: salotos su karštai rūkyta skumbre 

    Kiekiai nurodyti 2-3 asm. porcijai:

    • Karštai rūkyta skumbrė- 100 g.;
    • Bulvės- 3 vnt.;
    • Romaninės salotos (arba Aisbergo salotos)- ½ gūžės;
    • Pomidorai- 150 g;
    • Raudonasis svogūnas- ½ vnt.;
    • Alyvuogių aliejus- 1 v. š.;
    • Sojos padažas- 2 v. š.;
    • Paprastos garstyčios- 1 a. š.;
    • Grūdėtosios garstyčios- 1 a. š.;
    • Medus- 1 a. š.; 
    • Druska pagal skonį.

    Paruošimo būdas: salotos su karštai rūkyta skumbre: 

    1. Nuskutame bulves, stambiai supjaustome, pabarstome druska ir kepame orkaitėje be riebalų.
    2. Karštai rūkytą skumbrę atskiriame nuo kaulų, supjaustome pomidorus skiltelėmis, svogūną- plonais griežinėliais, suplėšome salotas gabalėliais.
    3. Padažui sumaišome abi garstyčias, medų, sojos padažą ir alyvuogių aliejų.
    4. Į lėkštę dedame salotų lapus, svogūnus ir pomidorus, bulves ir gabalėlius skumbrės. Užpilame viską padažu.

    Skanaus!

  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne