Salotos su karštai rūkyta skumbre

Vasariškos, sočios, lengvai ir nepaprastai greitai paruošiamos salotos su karštai rūkyta skumbre. 

Ingredientai: salotos su karštai rūkyta skumbre 

Kiekiai nurodyti 2-3 asm. porcijai:

  • Karštai rūkyta skumbrė- 100 g.;
  • Bulvės- 3 vnt.;
  • Romaninės salotos (arba Aisbergo salotos)- ½ gūžės;
  • Pomidorai- 150 g;
  • Raudonasis svogūnas- ½ vnt.;
  • Alyvuogių aliejus- 1 v. š.;
  • Sojos padažas- 2 v. š.;
  • Paprastos garstyčios- 1 a. š.;
  • Grūdėtosios garstyčios- 1 a. š.;
  • Medus- 1 a. š.; 
  • Druska pagal skonį.

Paruošimo būdas: salotos su karštai rūkyta skumbre: 

  1. Nuskutame bulves, stambiai supjaustome, pabarstome druska ir kepame orkaitėje be riebalų.
  2. Karštai rūkytą skumbrę atskiriame nuo kaulų, supjaustome pomidorus skiltelėmis, svogūną- plonais griežinėliais, suplėšome salotas gabalėliais.
  3. Padažui sumaišome abi garstyčias, medų, sojos padažą ir alyvuogių aliejų.
  4. Į lėkštę dedame salotų lapus, svogūnus ir pomidorus, bulves ir gabalėlius skumbrės. Užpilame viską padažu.

Skanaus!

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne