Žuvies kotletukai su žaliaisiais žirneliais

  • Visi žinome, kad žuvis yra sveika, naudinga, reikalinga ir turėtų būti valgoma bent 2 kartus per savaitę. Tačiau, ką daryti, jei vaikai net artyn jos neprisileidžia? Išbandykite šiuos kotletukus, kurie ir savo skoniu, ir vaizdu lengvai papirks mažuosius valgytojus. 

    Ingredientai: žuvies kotletukai su žalaisiais žirneliais

    • žuvies filė (geriausia balta žuvis, bet galite pabandyti ir su rausva žuvimi) - 350 g;
    • maltų sėlenos - 2 v. š.;
    • svogūnas - 1 vnt.;
    • kiaušinis - 1 vnt. ir papildomai 1 trynys;
    • pienas - 50 ml;
    • šaldyti žalieji žirneliai - 100 g;
    • druska, pipirai - pagal skonį.

    Paruošimo būdas: žuvies kotletukai su žalaisiais žirneliais 

    1. Žuvies filė supjaustykite mažais gabalėliais.
    2. Leiskite sėlenoms keletą minučių pabrinkti piene.
    3. Žuvį, sėlenas ir pusę svogūno susmulkinkite mėsmale ar smulkintuvu. Imuškite kiaušinį ir pagardinkite prieskoniais pagal skonį.
    4. Likusią pusę svogūno smulkiai supjaustykite ir pakepinkite.
    5. Atitirpinkite žaliuosius žirnelius ir sutrinkite smulkintuvu kartu su keptais svogūnais. Gautą mišinį sumaišykite su atskiru tryniu, druska ir pipirais.
    6. Drėgnomis rankomis iš maltos mėsos formuokite ploną blynelį, į jo vidurį dėkite šaukštą įdaro ir ploną sluoksnį maltos mėsos ant viršaus, suformuojant kotletuką. Kepkite kelias minutes aliejumi suteptoje keptuvėje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. 
  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne