Žuvies kotletukai su žaliaisiais žirneliais
-
Visi žinome, kad žuvis yra sveika, naudinga, reikalinga ir turėtų būti valgoma bent 2 kartus per savaitę. Tačiau, ką daryti, jei vaikai net artyn jos neprisileidžia? Išbandykite šiuos kotletukus, kurie ir savo skoniu, ir vaizdu lengvai papirks mažuosius valgytojus.
Ingredientai: žuvies kotletukai su žalaisiais žirneliais
- žuvies filė (geriausia balta žuvis, bet galite pabandyti ir su rausva žuvimi) - 350 g;
- maltų sėlenos - 2 v. š.;
- svogūnas - 1 vnt.;
- kiaušinis - 1 vnt. ir papildomai 1 trynys;
- pienas - 50 ml;
- šaldyti žalieji žirneliai - 100 g;
- druska, pipirai - pagal skonį.
Paruošimo būdas: žuvies kotletukai su žalaisiais žirneliais
- Žuvies filė supjaustykite mažais gabalėliais.
- Leiskite sėlenoms keletą minučių pabrinkti piene.
- Žuvį, sėlenas ir pusę svogūno susmulkinkite mėsmale ar smulkintuvu. Imuškite kiaušinį ir pagardinkite prieskoniais pagal skonį.
- Likusią pusę svogūno smulkiai supjaustykite ir pakepinkite.
- Atitirpinkite žaliuosius žirnelius ir sutrinkite smulkintuvu kartu su keptais svogūnais. Gautą mišinį sumaišykite su atskiru tryniu, druska ir pipirais.
- Drėgnomis rankomis iš maltos mėsos formuokite ploną blynelį, į jo vidurį dėkite šaukštą įdaro ir ploną sluoksnį maltos mėsos ant viršaus, suformuojant kotletuką. Kepkite kelias minutes aliejumi suteptoje keptuvėje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.