Tuno kepsnys ant grilio su keptomis daržovėmis ir citrininiais ryžiais
-
Greitai paruošiamas vasariškas patiekalas, kuris tikrai patiks kiekvienam. Skanu ir paprasta gaminti!
Ingredientai: tuno kepsnys ant grilio su keptomis daržovėmis ir citrininiais ryžiais
- tuno kepsniai- 400 g;
- mažos cukinijos- 400 g;
- paprikos- 400 g;
- mažų pomidoriukų ant šakelių- 400 g;
- ryžiais- 250 g;
- citrina- 1 vnt. (reikės sulčių ir tarkuotos žievės);
- šviežio imbiero šaknis- 3 cm;
- česnako skiltelės- 3 vnt.;
- alyvuogių aliejus- 80 ml;
- druska, šviežiai malti juodieji pipirai.
Paruošimo būdas: tuno kepsnys ant grilio su keptomis daržovėmis ir citrininiais ryžiais
- Tuno filė iš anksto atitirpinkite. Česnaką ir imbierą nulupkite, smulkiai supjaustykite, sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir citrinos žievele, šį mišinį padalinkite per pusę.
- Pusėje aliejaus mišinio pamarinuokite tuno kepsnius, juos įtrinkite druska ir pipirais. Cukiniją ir paprikas stambiai supjaustykite, suberkite į tuną ir palikite kartu pasimarinuoti.
- Uždekite anglį (jos turi gerai pradegti ir pasidengti baltais pelenais) arba įkaitinkite groteles. Uždekite groteles ir sutepkite.
- Išvirkite ryžius pagal pakuotės nurodymus pasūdytame vandenyje. Likusį aliejų su imbieru, česnaku ir žievelėmis supilkite į atskirą puodą, aliejų įkaitinkite, supilkite citrinos sultis, užpilkite išvirtais ryžiais, išmaišykite.
- Cukinijas, paprikas ir pomidorus išdėliokite ant grotelių ir pakepkite, kol pagels. Pakepkite tuną apie 1 min. iš kiekvienos pusės kol patamsės - viduje jis turi likti su rausva juostele.
- Patiekite ant grotelių keptą tuną ir daržoves ant karštų citrininių ryžių.