Tuno kepsnys ant grilio su keptomis daržovėmis ir citrininiais ryžiais

  • Greitai paruošiamas vasariškas patiekalas, kuris tikrai patiks kiekvienam. Skanu ir paprasta gaminti! 

    Ingredientai: tuno kepsnys ant grilio su keptomis daržovėmis ir citrininiais ryžiais 

    • tuno kepsniai- 400 g;
    • mažos cukinijos- 400 g;
    • paprikos- 400 g;
    • mažų pomidoriukų ant šakelių- 400 g;
    • ryžiais- 250 g;
    • citrina- 1 vnt. (reikės sulčių ir tarkuotos žievės);
    • šviežio imbiero šaknis- 3 cm;
    • česnako skiltelės- 3 vnt.;
    • alyvuogių aliejus- 80 ml;
    • druska, šviežiai malti juodieji pipirai.

    Paruošimo būdas: tuno kepsnys ant grilio su keptomis daržovėmis ir citrininiais ryžiais  

    1. Tuno filė iš anksto atitirpinkite. Česnaką ir imbierą nulupkite, smulkiai supjaustykite, sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir citrinos žievele, šį mišinį padalinkite per pusę.
    2. Pusėje aliejaus mišinio pamarinuokite tuno kepsnius, juos įtrinkite druska ir pipirais. Cukiniją ir paprikas stambiai supjaustykite, suberkite į tuną ir palikite kartu pasimarinuoti.
    3. Uždekite anglį (jos turi gerai pradegti ir pasidengti baltais pelenais) arba įkaitinkite groteles. Uždekite groteles ir sutepkite.
    4. Išvirkite ryžius pagal pakuotės nurodymus pasūdytame vandenyje. Likusį aliejų su imbieru, česnaku ir žievelėmis supilkite į atskirą puodą, aliejų įkaitinkite, supilkite citrinos sultis, užpilkite išvirtais ryžiais, išmaišykite.
    5. Cukinijas, paprikas ir pomidorus išdėliokite ant grotelių ir pakepkite, kol pagels. Pakepkite tuną apie 1 min. iš kiekvienos pusės kol patamsės - viduje jis turi likti su rausva juostele.
    6. Patiekite ant grotelių keptą tuną ir daržoves ant karštų citrininių ryžių.
  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne