Kepta sterko filė balto vyno padaže su citrininėmis bulvytėmis

  • Sterkas (arba starkis) - puiki balta žuvis, iš kurios lengvai pagaminsite sveikus ir skanius patiekalus. Vienas tokių yra šis, kuris nereikalauja jokių specialių produktų ar ypatingų kulinarinių žinių. Viskas, ko jums reikia, tai kokybiškos sterko filė ir truputėlio pastangų, nes rezultatas tikrai leis mėgautis gardžiais pietumis.

    Ingredientai: kepta sterko filė su citrininėmis bulvytėmis

    Kiekiai nurodyti 2 asm. porcijai:

    • Sterko filė - 400 g (2 vnt. po 200 g);
    • Miltai apvoliojimui - 15 g;
    • Augalinis aliejus - 30 ml;
    • Druska - pagal skonį.

    Padažui:

    • Sausas baltas vynas - 80 ml;
    • Sviestas - 120 g;
    • Tarkuota citrinos žievelės - 1 a. š.;
    • Čiobreliai - 3 šakelės;
    • Druska, juodieji pipirai, raudonėliai, džiovintas česnakas – pagal skonį.

    Citrininėms bulvėms:

    • Bulvės - 400 g (idealu - šviežios);
    • Citrinos žievelės ir sulčių - 1/2  vnt.;
    • Svietas - 50 g ;
    • Cukrus, druska pagal skonį.

    Gaminimo eiga: kepta sterko filė su citrininėmis bulvytėmis 

    1. Vyną išgarinkite iki pusės, suberkite į jį likusius padažui skirtus ingredientus, pavirkite porą minučių.
    2. Nuluptas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje su citrinos žievele ir sultimis. Tada, jei jos mažos - nepjaustydami, arba jei didesnės - supjaustę skiltelėmis, pakepinkite bulves svieste su cukrumi.
    3. Atšildykite sterko filė, padarykite įpjovas ant tos pusės, kuri yra su oda. Pasūdykite ir plonai apvoliokite miltuose į miltus. Kepkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės ir gražiai apskrus.
    4. Patiekite žuvį su bulvėmis ir padažu. 

    Skanaus!

  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne