Naminis burgeris su menke
-
Puiki alternatyva mėsos burgeriams - mažiau riebalų, daugiau baltymų, sveikesnis pasirinkimas ir mažam, ir dideliam!
Ingredientai:
- nedidelis agurkas - 1 vnt., supjaustytas plonomis juostelėmis;
- baltojo vyno actas - 1 a. š.;
- rudojo cukraus - 1/4 a. š.;
- miltų - 1 a. š.
- rūkytos paprikos, kmynų, džiovintų čiobrelių - visų po 1/4 a. š.;
- ledjūrio menkė arba juodadėmė menkė ar bet kuri kita balta žuvis - 2 bandelės dydžio gabaliukai;
- alyvuogių aliejaus - 2 v. š.;
- bandelės - 2 vnt.;
- majonezo arba čili padažo - pagal skonį;
- gražgarstė - nedidelė sauja;
- druska - pagal skonį.
Paruošimo būdas:
- Juostelėmis pjaustytą agurką pamirkykite į acto, cukraus ir druskos mišinį. Miltus sumaišykite su rūkyta paprika, kmynais, džiovintais čiobreliais ir gerai išmaišykite. Po to kruopščiai apvoliokite žuvies gabaliukus šiame miltų mišinyje.
- Įkaitinkite 2 v. š. aliejaus, apkepkite žuvį po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kol ji taps auksinė.
- Bandeles aptepkite čili padažu arba majonezu. Ant bandelės pagrindo uždėkite rukolos, ant viršaus uždėkite žuvį. Sudėkite agurkų juosteles ir uždėkite kitą bandelės pusę.