Naminis burgeris su menke

Puiki alternatyva mėsos burgeriams -  mažiau riebalų, daugiau baltymų, sveikesnis pasirinkimas ir mažam, ir dideliam!

Ingredientai: 

  • nedidelis agurkas - 1 vnt., supjaustytas plonomis juostelėmis;
  • baltojo vyno actas - 1 a. š.;
  • rudojo cukraus - 1/4 a. š.;
  • miltų - 1 a. š.
  • rūkytos paprikos, kmynų, džiovintų čiobrelių - visų po 1/4 a. š.;
  • ledjūrio menkė arba juodadėmė menkė ar bet kuri kita balta žuvis - 2 bandelės dydžio gabaliukai;
  • alyvuogių aliejaus - 2 v. š.;
  • bandelės - 2 vnt.;
  • majonezo arba čili padažo - pagal skonį;
  • gražgarstė - nedidelė sauja;
  • druska - pagal skonį.

Paruošimo būdas:

  1. Juostelėmis pjaustytą agurką pamirkykite į acto, cukraus ir druskos mišinį. Miltus sumaišykite su rūkyta paprika, kmynais, džiovintais čiobreliais ir gerai išmaišykite. Po to kruopščiai apvoliokite žuvies gabaliukus šiame miltų mišinyje.
  2. Įkaitinkite 2 v. š. aliejaus, apkepkite žuvį po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kol ji taps auksinė.
  3. Bandeles aptepkite čili padažu arba majonezu. Ant bandelės pagrindo uždėkite rukolos, ant viršaus uždėkite žuvį. Sudėkite agurkų juosteles ir uždėkite kitą bandelės pusę. 
  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne