Takai su krevetėmis, keptomis ant grilio

  • Pasinerkite į meksikietiškos virtuvės skonius ir aromatus. Dūmo skonio krevetės, šviežios daržovės ir lengvos pikantiškos natos- viskas ko reikia vasaros iškylai ir pasisėdėjimui gamtoje su draugais.

    Ingredientai: takai su krevetėmis, keptomis ant grilio 

    Kiekiai nurodyti 4 asm. porcijai:

    • takai- 24 vnt.;
    • krevetės - 900 g (išvalytos, be galvos, nevirtos, be kiauto ar su juo);
    • baltieji ir raudonieji kopūstai- 150 g;
    • šviežias čili pipiras- 2 vnt.;
    • alyvuogių aliejus- 3 v. š.;
    • grietinė- 250 g;
    • dūmo skonio paprika- 1 a. š.;
    • džiovinti raudonėliai- 1/2 a. š.;
    • maltas kuminas- 1 a. š.;
    • malti čili pipirai- 1/2 a. š.;
    • česnakas- 2 skiltelės;
    • petražolės- 1/4 ryšulėlio,
    • citrinos žievelė- 1 a. š. tarkuotos;
    • citrinos sultys- 2 v. š.;
    • druska pagal skonį. 

    Gaminimo eiga: takai su krevetėmis, keptomis ant grilio  

    1. Sumaišykite alyvuogių aliejų su dūmo skonio paprika, raudonėliais, kuminu, maltais čili pipirais ir išspaustu česnaku. Į gautą marinatą pamerkite krevetes pamerkite ir palikite šiek tiek pasimarinuoti.
    2. Suverkite pamarinuotas krevetes ant medinių iešmelių, pamirkytų vandenyje, ir kepkite po kelias minutes iš kiekvienos pusės. Kai krevetės kepamos luptos, tuomet kepame tol, kol jų mėsa nebebus skaidri. Jeigu kepate krevetes su kiautu- kepate tol, kol iš abiejų pusių jos parausta.  
    3. Lengvai pakepinkite takus, kad jie suminkštėtų.
    4. Susmulkinkite kopūstus. Sumaišykite grietine su kapotomis petražolėmis, citrinos sultimis ir žievele, druska. Pusę gauto padažo supilkite į kopūstus ir sumaišykite.
    5. Ant kiekvieno tako dėkite kopūstų salotų, tada krevečių, apšlakstykite padažu ir pagal skonį pabarstykite plonais griežinėliais pjaustytu šviežiu čili pipiru. Jeigu nepatinka šios salotos, rinkitės bet kokias kitas mėgstamas daržoves- agurkus, papriką, kukurūzus, salotų lapus. Improvizuokite ir eksperimentuokite i6 turimų ingredientų!

    Skanaus!

  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne