Salotos su karštai rūkytu ešeriu
-
Šios salotos su šviežiomis daržovėmis ir karštai rūkytu ešeriu- nenuginčijamas pavasarinių salotų hitas!
Ingredientai: salotos su karštai rūkytu ešeriu
Kiekiai nurodyti 2 asm. porcijai:
- karštai rūkytas ešerys- 1 vnt.;
- didesnis batatas (saldžioji bulvė)- 1 vnt.;
- paprika- 1 vnt.;
- gražgarstės (rukola)- sauja;
- įvairių salotų miksas- sauja,
- druska, džiovintas raudonėlis, pipirai- pagal skonį;
- alyvuogių aliejus- 2 v.š.;
- medus- 1 v.š.;
- grūdėtosios garstyčios- 1 v.š.;
- citrinos sultys- 1 v.š.
Gaminimo eiga: salotos su karštai rūkytu ešeriu
- Nulupame batatą, supjaustome jį kubeliais, pasūdome, pabarstome džiovintu raudonėliu pagal skonį, išmaišome ir pašauname ant kepimo popieriaus į 180°C laipsnių orkaitę. Kepame 30 min.
- Tuo metu, kol kepa batatas ruošiame toliau salotas. Išdarinėjame gabaliukais ešerį, atidžiai išrenkame kaulus. Juostelėmis supjaustome papriką.
- Suberiame į dubenį salotų lapus, pjaustytą papriką, viską išmaišome.
- Mažame indelyje sumaišome alyvuogių aliejų, medų, garstyčias, citrinos sultys, įberiame žiupsnelį druskos ir pipirų. Pusę gauto padažo užpilame ant salotų lapų.
- Kai iškepa batatas, dedame į didesnę lėkštę žalumynus, ant viršaus- rūkyto ešerio gabalėlius, batato kubelius. Užpilame likusia padažo dalimi.
Skanaus!