Salotos su karštai rūkytu ešeriu

  • Šios salotos su šviežiomis daržovėmis ir karštai rūkytu ešeriu- nenuginčijamas pavasarinių salotų hitas!

    Ingredientai: salotos su karštai rūkytu ešeriu

    Kiekiai nurodyti 2 asm. porcijai

    • karštai rūkytas ešerys- 1 vnt.;
    • didesnis batatas (saldžioji bulvė)- 1 vnt.;
    • paprika- 1 vnt.;
    • gražgarstės (rukola)- sauja;
    • įvairių salotų miksas- sauja,
    • druska, džiovintas raudonėlis, pipirai- pagal skonį;
    • alyvuogių aliejus- 2 v.š.; 
    • medus- 1 v.š.;
    • grūdėtosios garstyčios- 1 v.š.;
    • citrinos sultys- 1 v.š.

    Gaminimo eiga: salotos su karštai rūkytu ešeriu 

    1. Nulupame batatą, supjaustome jį kubeliais, pasūdome, pabarstome džiovintu raudonėliu pagal skonį, išmaišome ir pašauname ant kepimo popieriaus į 180°C laipsnių orkaitę. Kepame 30 min.
    2. Tuo metu, kol kepa batatas ruošiame toliau salotas. Išdarinėjame gabaliukais ešerį, atidžiai išrenkame kaulus. Juostelėmis supjaustome papriką.
    3. Suberiame į dubenį salotų lapus, pjaustytą papriką, viską išmaišome.
    4. Mažame indelyje sumaišome alyvuogių aliejų, medų, garstyčias, citrinos sultys, įberiame žiupsnelį druskos ir pipirų. Pusę gauto padažo užpilame ant salotų lapų.
    5. Kai iškepa batatas, dedame į didesnę lėkštę žalumynus, ant viršaus- rūkyto ešerio gabalėlius, batato kubelius. Užpilame likusia padažo dalimi. 

    Skanaus!

  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne