Orzo salotos su šukutėmis, krevetėmis arba mažaisiais aštuonkojais

  • Tobulos, gaivios ir lengvai pagaminamos salotos su Orzo makaronais ir pasirinktomis jūros gėrybėmis. Puikus pasirinkimas karštomis vasaros dienomis!

    Nurodytas kiekis: 2 asmenims
    Pagaminimo trukmė: ~20 min.

    Ingredientai

    • 100 g Orzo makaronų,
    • 100 g vyšninių pomidorų,
    • 100 g mėgstamų jūros gėrybių, pvz: šukutės, krevetės arba maži tinkliniai aštuonkojai
    • sauja gražgarstės (rukolos),
    • 1 v. š. marinuotų kaparėlių (nebūtina),
    • 1 v. š. kedro riešutų,
    • kelios šakelės krapų,
    • kelios šakelės šviežios petražolių.

    Padažo ingredientai:

    • 1 skiltelė česnako,
    • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
    • 1/2 citrinos sulčių,
    • 1 v. š. medaus,
    • druskos pagal skonį ir pipirų

    Gamybos eiga

    1. Orzo makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės pasūdytame vandenyje. Išvirtus nukošiame, perplauname šaltu vandeniu ir leidžiame šiek tiek apdžiūti. Tuo tarpu kol verda orzo makaronai, padarykite padažą ir pasiruoškite pasirinktas jūros gėrybes. 
    2. Jūros gėrybes apdorojame pagal nurodymus ant pakuotės: išverdame ar apkepame po kelias minutes iš kiekvienos pusės.
    3. Paimame didesnį dubenį, kuriame pasigaminame padažą: sumaišome citrinos sultis su alyvuogių aliejumi, medumi, labai smulkiai pjaustytu česnaku, druska ir pipirais. Padažą šiek tiek paplakame plakimo šluotele, kad jis taptų vientisas.
    4. Vynuoginius pomidorus perpjauname pusiau.
    5. Gražgarstes nuplauname ir nusausiname.
    6. Susmulkiname krapus ir petražoles.
    7. Į dubenį su padažu, sudedame visus pasiruoštus salotų ingredientus: atvėsintus orzo makaronus, gražgarstes, pomidorus, jūros gėrybes, susmulkintus krapus ir petražoles. Viską gerai išmaišome, pabarstome kaparėliais ir kedro riešutais.

    Skanaus!

  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne