Moliūgų sriuba su balta žuvimi
-
Kelios dienos iki šiurpiausios nakties, todėl koks receptas be moliūgo? Išbandykite šią dietinę moliūgų sriubą, kuri itin greitai paruošiama ir be galo skani. Juk genialumas dažnai slypi paprastume ir čia būtent tas atvejis. Skanaus!
Ingredientai: moliūgų sriuba su balta žuvimi
Kiekiai nurodyti 4 asm. porcijai.
- baltos žuvies filė - 400 g;
- sviestinis moliūgas - 1 kg moliūgų;
- vištienos arba daržovių sultinys - 0,5 l;
- grietinėlė - 300 ml;
- apelsinas - 1 vnt.;
- druska - 1 a. š.;
- malti pipirai - pagal skonį;
- šviežios kalendros lapeliai - pagal skonį.
Paruošimo būdas: moliūgų sriuba su balta žuvimi
- Sviestinį moliūgą nulupkite ir supjaustykite gabalėliais, tada sudėkite į puodą ir užpilkite dideliu kiekiu vandens.
- Virkite, kol suminkštės, maždaug 15 minučių. Sriubą nukoškite, atskiram inde pasilikdami kažkiek skysčio, jei sriuba gaminimo eigoje pasirodytų per tiršta. Sutrinkite moliūgą iki vientisos masės virtuviniu kombainu.
- Įpilkite grietinėlės ir paruošto sultinio, užvirinkite. Sultinė rekomenduojama pasigaminti patiems arba puikiai tinka ekologiški sultinio kubeliai.
- Supilkite tarkuotą apelsino žievelę ir išspaustas apelsinų sultis, pagardinkite druska ir pipirais. Jei Jums atrodo sriuba per tiršta, galite įpilti šiek tiek nuo moliūgų pasilikto skysčio.
- Supjaustykite pasirinktos žuvies filė. Čia tinka bet kuri Jūsų turima ar mėgstama balta žuvis - dorada, ešerys, sterkas, saida, juodadėmė menkė ar pan. Galite naudoti žuvies filė kepsnelius, kurie taip pat puikiai tiks šiai sriubai ruošti. Pavirkite žuvies gabalėlius lengvai pasūdytame vandenyje apie 6 minutes.
- Patiekite sriubą giliuose dubenėliuose, uždėkite žuvies gabalėlių ir pabarstykite šviežia kalendra.