Tailandietiškai marinuotos krevetės
-
Egzotiškos ir greitai paruošiamos krevetės smagioms iškyloms gamtoje.
Ingredientai
- 1 kg krevečių,
- 6 skiltelių česnako,
- 2 šaukštų sojos padažo,
- 1 šaukšto medaus (jei turite alergiją ar nemėgstate medaus, naudokite agavos sirupą),
- 1 šaukštelis rūkytos paprikos,
- 1 šaukštelis ciberžolės (kario),
- 1-2 šaukšteliai saldaus čili padažo, jeigu norisi aštrumo (kad jau tikrai būtų tailandietiškai),
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus.
Gamybos eiga
Viską sumaišyti, dėti į tai krevetes, uždengti, pakratyti ir palikti kokiai valandai, o tuomet dėti ant grotelių ir kepti kaip įprasta.
Už pasidalintą receptą dėkojame Rūta Špakauskienei iš Žali Burtai.