Aštuonkojis su žolelėmis ant grilio - virtas ir apkeptas

  • Aštuonkojis ant grilio - tai puikus pasirinkimas tiems, kurie vertina išskirtinių jūros gėrybių skonį. Juk aštuonkojis tai tikras delikatesas, kiekvieno šventinio stalo pažiba. Ir visiškai nereikia bijoti jo paruošimo - štai Jums nepaprastai gardus, bet lengvai įgyvendinamas receptas, kuriuo tikrai nustebinsite savo draugus ir artimuosius. 

    Ingredientai: aštuonkojis su žolelėmis ant grilio 

    • Aštuonkojis - 1 kg;
    • Sausas baltas vynas - 2 v. š.;
    • Lauro lapai - 2 vnt.;
    • Juodųjų ir kvapiųjų pipirų mišinys (žirneliais) - 1 a. š.;
    • Druskos - pagal skonį;
    • Kaparėliai su sūrymu - 70 g;
    • 4 konservuotų ančiuvių filė;
    • Dižono garstyčios - 2 v. š.;
    • Mairūno šakelės - 2 vnt.;
    • Česnakas - 3 skiltelės;
    • Alyvuogių aliejaus - 300 ml;
    • Raudonojo vyno acto - 1 a. š.

    Paruošimo būdas: aštuonkojis su žolelėmis

    1. Sausą baltą vyną, lauro lapelius ir pipirus sudėkite į didelį puodą verdančio vandens, panardinkite aštuonkojį ir virkite 20 minučių (jei turite didesnį aštuonkojį, atitinkamai pailginkite virimo laiką). Išvirusį aštuonkojį atvėsinkite ir supjaustykite porcijomis: atskirkite jo čiuptuvus, galvą.
    2. Atskirame inde sumaišykite visus likusius ingredientus, išskyrus aliejų. Sutrinkite juos trintuvu, o tada palaipsniui, toliau maišydami supilkite aliejų. Gauta mase gausiai aptepkite virto aštuonkojo dalis ir palikite 20 min. marinuotis šaldytuve. 
    3. Pamarinuotus aštuonkojo gabalėlius kepkite aukštoje temperatūroje po 3 min. iš kiekvienos pusės. Prie šio aštuonkojo puikiai tiks ant grotelių keptos daržovės, šviežios salotos ir šlakelis citrinos sulčių.

    Skanaus!

  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne