"Canape" su agurkais, krevetėmis ir avokado kremu

  • Tobulas užkandis karštai vasaros dienai. Idealiai tiks panaudoti krevetes, kurias kepėte ant grilio. 

    Ingredientai: "Canape" su agurkais, krevetėmis ir avokado kremu

    • Šviežios šaldytos krevetės - 250 g;
    • Rūkyta paprika - 1 a. š.;
    • Meškinis česnakas - 1 a. š.;
    • Alyvuogių aliejus - 1 a.š.;
    • Druskos ir pipirų pagal skonį;
    • Švieži agurkai (ilgavaisiai) - 2 vnt.;
    • Avokadas - 2 vnt.;
    • Laimas - ½ vnt.;
    • Šviežia kalendra - 2-3 šakelės. 

    Paruošimo būdas: "Canape" su agurkais, krevetėmis ir avokado kremu

    1. Atšildytas krevetes nulupkite palikdami uodegėles arba pirkite būtent jau luptas, valytas, su uodegėle. Įdėkite jas į gilią lėkštę, suberkite rūkytą papriką, meškinį česnaką, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus. Kruopščiai išmaišykite ir palikite marinuotis 15 minučių.
    2. Avokadą nulupkite ir sutrinkite šakute, supilkite laimo sultis, suberkite druską ir pipirus. Susmulkinkite kalendrą, suberkite į avokadą ir išmaišykite.
    3. Agurkus supjaustykite maždaug 1,5 cm storio griežinėliais.
    4. Krevetes pakepinkite sausoje keptuvėje arba ant grilio po minutę iš kiekvienos pusės.
    5. Ant kiekvieno agurko dėkite avokado užtepėlę ir krevetes.

    Skanaus!

  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne