"Canape" su agurkais, krevetėmis ir avokado kremu
-
Tobulas užkandis karštai vasaros dienai. Idealiai tiks panaudoti krevetes, kurias kepėte ant grilio.
Ingredientai: "Canape" su agurkais, krevetėmis ir avokado kremu
- Šviežios šaldytos krevetės - 250 g;
- Rūkyta paprika - 1 a. š.;
- Meškinis česnakas - 1 a. š.;
- Alyvuogių aliejus - 1 a.š.;
- Druskos ir pipirų pagal skonį;
- Švieži agurkai (ilgavaisiai) - 2 vnt.;
- Avokadas - 2 vnt.;
- Laimas - ½ vnt.;
- Šviežia kalendra - 2-3 šakelės.
Paruošimo būdas: "Canape" su agurkais, krevetėmis ir avokado kremu
- Atšildytas krevetes nulupkite palikdami uodegėles arba pirkite būtent jau luptas, valytas, su uodegėle. Įdėkite jas į gilią lėkštę, suberkite rūkytą papriką, meškinį česnaką, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus. Kruopščiai išmaišykite ir palikite marinuotis 15 minučių.
- Avokadą nulupkite ir sutrinkite šakute, supilkite laimo sultis, suberkite druską ir pipirus. Susmulkinkite kalendrą, suberkite į avokadą ir išmaišykite.
- Agurkus supjaustykite maždaug 1,5 cm storio griežinėliais.
- Krevetes pakepinkite sausoje keptuvėje arba ant grilio po minutę iš kiekvienos pusės.
- Ant kiekvieno agurko dėkite avokado užtepėlę ir krevetes.
Skanaus!