Šildanti jūros gėrybių šiupininė
-
Aromatinga, šildanti, pomidorinė jūros gėrybių ir lašišos šiupininė ypatingai pasitarnaus niūriomis ir vėsiomis dienomis.
Ingredientai: jūros gėrybių šiupininė sriuba
Kiekiai nurodyti 2-3 asm. porcijai:
- morka- 1 vnt.;
- svogūnas- ½ vnt.;
- bulvės- 3 vnt.;
- juodosios alyvuogės be kauliuko- 20 vnt.;
- pomidorų pasta- 1 v. š.;
- Vannamei krevetės- 10 vnt.,
- sultinys- 750 g (idealu- natūralus žuvies, jei neturite, tinka daržovių pirktinis),
- škotiškos lašišos filė- 250 g;
- virtos midijos su kiautais- 10 vnt.;
- druska- pagal skonį;
- žalumynai, citrina- patiekimui.
Gaminimo eiga: jūros gėrybių šiupininė sriuba
1. Svogūną ir morkas supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje 3 min. Bulves supjaustykite kubeliais, užpilkite vandeniu ir pavirkite 10 min.
2. Tuo metu atskirkite lašišą nuo odos ir supjaustykite ją stambiais gabalėliais. Suberkite lašišą prie bulvių ir palikite ją pavirti dar 5 min.
3. Supilkite į puodą apkeptas daržoves ir sultinį. Sudėkite pomidorų pastą, griežinėliais pjaustytas alyvuoges, krevetes ir midijas. Įberkite druskos pagal skonį. Pavirkite dar kelias minutes, kol išvirs krevetės.
4. Supilkite į dubenėlius, apibarstykite žalumynais ir patiekite su skiltele citrinos.Skanaus!