Jūrinės plekšnės filė kepta ant grotelių

  • Jūrinė plekšnė - viena įdomesnių ir neparastai skanių žuvų, kurias rasite parduotuvės AŠTUONKOJIS asortimente. Ši balta žuvis tikrai verta dėmesio tų, kurie ieško naujų skonių ir mėgsta save palepinti jūros delikatesais. Išbandykite parastą, bet labai neprastą patiekalą plekšnės, keptos ant grotelių, kuris garantuotai patiks visai šeimai. 

    Ingredientai: jūrinės plekšnės filė kepta ant grotelių 

    • jūrinės plekšnės filė be odos- 400 g;
    • žalioji citrina - 1 vnt.;
    • alyvuogių aliejus - 2 v. š.;
    • šviežia kalendra - 3-4 šakelės;
    • džiovintas raudonėlis - 2 a. š.;
    • džiovinti kmynai - 1 a. š.;
    • druska ir juodieji pipirai - pagal skonį.

    Paruošimo būdas: jūrinės plekšnės filė kepta ant grotelių 

    1. Plekšnės filė įtrinkite raudonėliu, kmynais ir pipirais.
    2. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite smulkiai pjaustyta kalendra.
    3. Sudėkite žuvį į dubenį ir apvyniokite maistine plėvele, padėkite į šaldytuvą valandėlei pasimarinuoti.
    4. Nuimkite žalumynus, pasūdykite, sudėkite žuvies filė į iš folijos padarytus "vokelius", dėkite ant grotelių ir kepkite kol iškeps. Vidutiniškai tai trunka 7-10 min., priklausomai nuo kaitros.
    5. Prieš patiekdami plekšnės filė apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis, įdėkite pasirinktą garnyrą.

    Skanaus!

  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne