Juodadėmės menkės filė su saldžiųjų bulvių koše

  • Juodadėmė menkė - sportininkų ir sveikos mitybos beislaikančiųjų žuvis. Kepta menkė su saldžųjų bulvių koše yra lengvai paruošiamas patiekalas, kuris tikrai patiks visai šeimai. 

    Ingredientai: juodadėmės menkės filė su saldžiųjų bulvių koše 

    • Saldžioji bulvė (batatas) - 150 g;
    • Juodadėmės menkės filė 200 g;
    • Sviestas - 20 g;
    • Miltai - 30 g;
    • Grietinėlė - 100 g;
    • Sultinys (daržovių arba žuvies) - 50 g;
    • Aliejus - 20 g;
    • Baltasis vynas - 30 g;
    • Raudonieji ikrai - 10 g;
    • Švieži baziliko lapeliai - 3 g;
    • Imbiero šaknis - 2 g.
    • Druska ir juodieji pipirai - pagal skonį.

    Paruošimo būdas: juodadėmės menkės filė su saldžiųjų bulvių koše 

    1. Saldžiąją bulvę supjaustykite kubeliais, dėkite į puodą ir užpilkite juos šaltu vandeniu taip, kad skystis visiškai apsemtų gaminį. Pastatykite virti ant vidutinės ugnies, pasūdykite, užvirus sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite, kol bulvė suminkštės.
    2. Į atskirą puodelį sudėkite sviestą ir išlydikite jį ant nedidelės ugnies. Į išlydą sviestą, nuolat maišant, kad nesusidarytų gumuliukai, supilkite miltus. Įpilkite baltojo vyno. Dar kartą išmaišykite. Toliau maišydami supilkite pusę grietinėlės ir šiltą sultinį. Gerai išmaišykite ir pabarstykite juodaisiais pipirais, atsatykite į šalį, kad atvėstų.
    3. Juodadėmės menkės filė supjaustykite norimais gabalėliais. Paimkite skardą, išklokite ją kepimo popieriumi, ant jo išdėliokite menkės gabalėlius oda į viršų. Pabarstykite druska, juodaisiais pipirais, ant kiekvieno gabalėlio uždėkite po lapelį šviežio baziliko, o ant viršaus ploną griežinėlį imbiero šaknies. Apšlakstykite viską alyvuogių aliejumi, pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 5-7 min.
    4. Išvirtą saldžiąją bulvę sutrinkite smulkintuvu, įpilkite likusią pašildytą grietinėlę, pabarstykite pipirais, druska, išmaišykite.
    5. Į gautą ir kiek atvėsintą padažą sudėkite ikrus ir atsargiai išmaišykite.
    6. Į lėkštę dėkite saldžiųjų bulvių košės, ant viršaus - iškeptą juodadėmę menkę ir užpilkite padažo. Galite papuošti mėgstamais žalumynais.
        
  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne