Dorados filė su špinatais
-
Dorada- viena populiariausių žuvų Viduržemio jūros virtuvėje, kuri ne tik skaini, lengvai pagaminama, bet ir labai naudinga. O jei prie šios žuvies dar pridėsime sveiką garnyrą, pavyzdžiui, špinatus, gausime visavertį patiekalą, kuris tikrai bus vertas savi vietos Jūsų valgiaraštyje.
Nurodytas kiekis: 1 asmeniui
Pagaminimo trukmė: ~30 min.Ingredientai
- 150 g auksaspalvės dorados filė su oda
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus kepimui
- 3 g jūros druskos
- 1 g šviežiai maltų juodųjų pipirų
Garnyrui
- 20 g alyvuogių aliejaus
- 5 g česnakų
- pusė čili pipiro
- 5 g kedro riešutų
- 120 g špinatų
- 15 g saulėje džiovintų pomidorų
- druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gamybos eiga
- Įkaitinkite 1 valg. šaukštą alyvuogių aliejaus keptuvėje ir pakepkite žuvį ant vidutinės iš abiejų pusių, pirmiausia kepdami tą pusę, kuri yra su oda.
- Paruoškite garnyrą su padažu: alyvuogių aliejuje pakepinkite smulkintus česnakus, čili pipirą ir kedro riešutus, tada suberkite nuplautus ir nuluptus špinatus, supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus ir pakepinkite, kol iš jų išgaruos skystis. Galiausiai įpilkite prieskonių.
- Garnyrą sudėkite lėkštės centre, ant viršaus - dorados filė. Voila!