Dorados filė su špinatais

  • Dorada- viena populiariausių žuvų Viduržemio jūros virtuvėje, kuri ne tik skaini, lengvai pagaminama, bet ir labai naudinga. O jei prie šios žuvies dar pridėsime sveiką garnyrą, pavyzdžiui, špinatus, gausime visavertį patiekalą, kuris tikrai bus vertas savi vietos Jūsų valgiaraštyje.

    Nurodytas kiekis: 1 asmeniui
    Pagaminimo trukmė: ~30 min. 

    Ingredientai

    Garnyrui

    • 20 g alyvuogių aliejaus
    • 5 g česnakų
    • pusė čili pipiro
    • 5 g kedro riešutų
    • 120 g špinatų
    • 15 g saulėje džiovintų pomidorų
    • druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį

    Gamybos eiga

    1. Įkaitinkite 1 valg. šaukštą alyvuogių aliejaus keptuvėje ir pakepkite žuvį ant vidutinės iš abiejų pusių, pirmiausia kepdami tą pusę, kuri yra su oda. 
    2. Paruoškite garnyrą su padažu: alyvuogių aliejuje pakepinkite smulkintus česnakus, čili pipirą ir kedro riešutus, tada suberkite nuplautus ir nuluptus špinatus, supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus ir pakepinkite, kol iš jų išgaruos skystis. Galiausiai įpilkite prieskonių. 
    3. Garnyrą sudėkite lėkštės centre, ant viršaus - dorados filė. Voila!
  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne