4 padažai prie keptos menkės: greiti, nesudėtingi, kiekvieno skoniui!
-
Ieškote, kaip pagyvinti švelnios menkės filė skonį? Išbandykite šiuos 4 padažus – jie tikrai nustebins! Nesvarbu, ar ruošiate vakarienę šeimai, ar šventinius pietus – šie lengvai paruošiami žuvies padažai pavers patiekalą gardžiausiu stalo akcentu.
1. Svogūnų ir rūkytos paprikos padažas su baltuoju vynu
Sodraus skonio pagardas mėgstantiems ryškesnį, gurmanišką sielą sušildantį aromatą.
Ingredientai:
- 2 nedideli svogūnai,
- 2 skiltelės česnako,
- 3 v. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus,
- 3 a. š. rūkytos paprikos,
- 100 ml sauso balto vyno,
- druskos pagal skonį.
Paruošimas: susmulkinkite svogūnus ir česnakus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite svogūnus, kol suminkštės. Suberkite česnaką, rūkytą papriką ir dar šiek tiek pakepinkite. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol skysčio sumažės per pusę. Paskaninkite druska ir patiekite šiltą.
2. Grietinėlės padažas su kalendromis ir česnaku
Kreminis, subtiliaus žolelių aromato – tobulas su švelnia žuvimi.
Ingredientai:
- 50 g sviesto,
- 50 ml grietinėlės,
- 2 skiltelės česnako,
- 100 ml baltojo vyno,
- saujelė šviežių kalendrų,
- druskos pagal skonį.
Paruošimas: smulkintą česnaką trumpai pakepinkite svieste. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol liks apie pusė tūrio. Supilkite grietinėlę, įberkite druskos ir maišykite, kol sutirštės bei užvirs. Atvėsinkite. Tuomet supilkite į trintuvą dėkite padažą, suberkite kalendras ir trinkite iki vientisos masės. Prieš patiekiant, galite pašildyti.
3. Gaivus pomidorų padažas
Patiks tiems, kas mėgsta gaivesnius pagardus.
Ingredientai:
- 1 nedidelis svogūnas;
- 2 skiltelės česnako,
- 3 v. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus,
- 1 skardinė smulkintų pomidorų (400 g)
- 2 lauro lapai
- 50 ml baltojo vyno
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Paruošimas: smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną, česnaką susmulkinkite. Įkaitintame aliejuje apkepkite svogūnus iki kol suminkštės. Tuomet suberkite česnaką, pakepinkite dar minutę, supilkite pomidorus kartu su sultimis, įdėkite lauro lapelius ir vyną. Kaitinkite ant nedidelės ugnies nuolat maišydami, kol skysčio sumažės, o padažas taps norimo tirštumo. Pagardinkite druska ir pipirais. Patiekite šiltą.
4. Klasikinis sviesto, citrinų ir česnakų padažas
Tradicinis padažas, kai norisi paprastumo ir elegancijos.
Ingredientai:
- 2 skiltelės česnako,
- 100 g sviesto,
- 1 citrinos sultys,
- druskos pagal skonį.
Paruošimas: į puodą dėkite sviestą, suberkite smulkintą česnaką ir kaitinkite maišydami, kol česnakas pradės skleisti aromatą. Įspauskite citrinos sultis, pabarstykite druska ir toliau kaitinkite kol sviestas visiškai ištirps. Rekomenduojama patiekti šiltą.