Ant grotelių kepta skumbrė su apelsinais
-
Tikrai vasarai su skoniu- tradicijų ir naujų aromatų derinys. Ant grotelių kepta skumbrė idealiai tinka pietums ar vakarienei, dūmo aromatas ir užburiantis skonis, kaip geriausiame pajūrio restorane!
Ingredientai: ant grotelių kepta skumbrė su apelsinais
- šaldyta skumbrė- 2 vnt.;
- augalinis aliejus- 1 v. š.;
- apelsinai- 2 vnt.;
- rūkyta paprika- žiupsnelis;
- druska- pagal skonį;
- džiovinto meškinio česnako- žiupsnelis.
Pagaminimo būdas: ant grotelių kepta skumbrė su apelsinais
- Atšildytos, nuplautos, švarios skumbrės pilvą įtrinkite dūmo skonio paprika ir meškiniu česnaku.
- Sutarkuokite vieno apelsino žievelę, o tuomet pilnai nulupkite tą apelsiną, pašalinkite baltąjį apelsinų pluoštą, išimkite griežinėlius iš plėvelių. Kitą apelsiną atidėkite papuošimui.
- Sudekite nuluptas apelsino skilteles į žuvies pilvą, nugaroje padarykite kelis įstrižus įpjovimus ir juos patrinkite tarkuota apelsino žievele, pabarstykite meškiniu česnaku ir druska. Palikite vėsioje vietoje porai valandų.
- Grilio groteles patepkite aliejumi ir kepkite skumbrę po 5-10 minučių iš kiekvienos pusės, priklausomai nuo žuvies dydžio.
- Patiekite su griežinėliais likusio apelsino, mėgstamais žalumynais, šakele šviežio tarchūno, petražolės ir daržovėmis.