Ant grotelių kepta skumbrė su apelsinais

  • Tikrai vasarai su skoniu- tradicijų ir naujų aromatų derinys. Ant grotelių kepta skumbrė idealiai tinka pietums ar vakarienei, dūmo aromatas ir užburiantis skonis, kaip geriausiame pajūrio restorane!

    Ingredientai: ant grotelių kepta skumbrė su apelsinais

    • šaldyta skumbrė- 2 vnt.;
    • augalinis aliejus- 1 v. š.;
    • apelsinai- 2 vnt.;
    • rūkyta paprika- žiupsnelis;
    • druska- pagal skonį;
    • džiovinto meškinio česnako- žiupsnelis.

    Pagaminimo būdas: ant grotelių kepta skumbrė su apelsinais 

    1. Atšildytos, nuplautos, švarios skumbrės pilvą įtrinkite dūmo skonio paprika ir meškiniu česnaku. 
    2. Sutarkuokite vieno apelsino žievelę, o tuomet pilnai nulupkite tą apelsiną, pašalinkite baltąjį apelsinų pluoštą, išimkite griežinėlius iš plėvelių. Kitą apelsiną atidėkite papuošimui. 
    3. Sudekite nuluptas apelsino skilteles į žuvies pilvą, nugaroje padarykite kelis įstrižus įpjovimus ir juos patrinkite tarkuota apelsino žievele, pabarstykite meškiniu česnaku ir druska. Palikite vėsioje vietoje porai valandų. 
    4. Grilio groteles patepkite aliejumi ir kepkite skumbrę po 5-10 minučių iš kiekvienos pusės, priklausomai nuo žuvies dydžio. 
    5. Patiekite su griežinėliais likusio apelsino, mėgstamais žalumynais, šakele šviežio tarchūno, petražolės ir daržovėmis. 
  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne