Rožinis vynas
-
1 - 9 iš 9Rožinis sausas vynas TELEKI VILLÁNYI ROSE CUVÉE 2022, 3 l
Rožinis vengriškas vynas iš Vilanio regiono.
Kaina 1800 €Rausvasis vynas Nicosia The Classics Lenza di Munti 720 Etna Rosato DOC, 750 mlKlasikinis rožinis vynas iš Italijos su saugoma kilmės vietos nuoroda.
Kaina 1600 €Rožinis sausas vynas COLLINE BAGATELLE SAINT-CHINIAN, 750 mlRožinis rūšinis vynas iš Prancūzijos.
Kaina 1300 €Kaina 900 €(1200 €/l )Kaina 600 €(800 €/l ) -
Rausvasis vynas – vasariškas gaivumas ir subtili aromatų harmonija Jūsų taurėje!
Rausvasis vynas – lengvas, elegantiškas gėrimas turintis išraiškingą vaisių skonį ir viliojantį gėlių aromatą. Jis puikiai papildo romantiškus vakarus, ištaigingus priėmimus ir smagius susitikimus su draugais, kiekvieną akimirką paversdamas ypatinga. Daugelis klaidingai mano, kad šis produktas gaunamas maišant baltąjį ir raudonąjį vyną. Tai nėra tiesa. Šis ypatingas gėrimas yra kruopštaus vyndarių darbo rezultatas, kurio gaminimo procese naudojama savita receptūra ir technologijos.
Pripažinimas, atėjęs ne iš karto
Ilgą laiką rožinis vynas buvo šešėlyje, tačiau per pastaruosius kelerius metus jo populiarumas stipriai išaugo. Tikriausia taip atsitiko todėl, kad iš pradžių jis buvo laikomas nepilnaverčiu, „nei baltas, nei raudonas“, bet pamažu jo mėgėjų ratas didėjo, nes buvo pastebėta, kad tai puikus „viduriukas“ tiems, kam kiti skoniai atrodo per aitrūs.
Šio gėrimo gamybai dažniausiai naudojamos raudonųjų vynuogių veislės: Pinot Noir, Grenache, Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo, Montepulciano, Syrah, Sangiovese, Zinfandel. Ir nors šių uogų odelė yra tamsi, jų minkštimas yra baltas. Pagrindinė gamybos paslaptis slypi tame, kad vynuogių odelės paliekamos fermentuotis su sultimis tik labai trumpą laiką – dažniausiai nuo kelių valandų iki dviejų dienų. Toks trumpas kontaktas ir suteikia šiam gėrimui švelnią, subtiliai rausvą spalvą. Kuo ilgiau odelės dalyvauja fermentacijoje, tuo sodresnė spalva.
Nors šios rūšies vynas gaminamas daugelyje pasaulio šalių, Prancūzija, ypač Provanso regionas, yra viena didžiųjų jo tiekėjų. Jei mėgstate šiek tiek intensyvesnius skonius, verta paragauti vengriško rožinio vyno – čia vyrauja labiau išreikštos uogų natos. Sakartvelo vynuogių produktai taip pat geras pasirinkimas – jie turi tobulą saldumo ir rūgštumo balansą, todėl suteiks išskirtinę gurmanišką patirtį kiekvienam gurmanui.
Gėlių ir vaisių harmonija Jūsų stalui
Dar viena priežastis lėmusi šio gėrimo išpopuliarėjimą – jo universalumas derinant maistą. Rausvas vynas yra tikras išsigelbėjimas, kai esate pakviesti į svečius pietų, norite atsinešti lauktuvių, bet nežinote, ką valgysite: mėsą, žuvį ar daržoves. Šis vynuogių produktas, kurį rekomenduojama tiekti atšaldytą, tinka prie visko – desertų, mėsos, žuvies, jūros gėrybių, daržovių ir net pomidorų patiekalų, kuriems sudėtingiausia surasti tinkamą porą.
Derinant maistą, galioja paprastos bendros taisyklės - subtilaus skonio, švelnūs, vaisiniai rožiniai vynai patiekiami su lengvais patiekalais: daržovių salotomis, įvairia dešra ir kumpiu, karštais mėsos gaminiais (ėriena, kepta antiena, veršiena), taip pat su ant grotelių keptu tunu, lašiša ar upėtakiu. O štai sodrūs, rūgštesni variantai puikiai papildo aštresnius patiekalus, kebabus, ant grotelių keptas daržoves bei ryškius vaisius.
Šį vynuogių gėrimą galite derinti ir pagal jame esantį cukraus kiekį. Sausas idealiai tinka su minkštais sūriais (brie, mocarela), brusketomis su jūros gėrybėmis, žuvies salotomis, avokadu, pomidorais, ožkos sūriu ar ant grotelių keptais jūros produktais.
Pusiau sausas rausvas vynas turi šiek tiek saldumo, todėl tinka prie įvairių azijietiškų patiekalų – sušių, sašimių, ryžių su jūros gėrybėmis. Šio gėrimo skonį taip pat paryškina braškės, minkštas ožkos sūris, bei brusketos su jūros produktais.
Saldesni gėrimo variantai yra puiki pora tailandietiškiems, žuvies patiekalams, salotoms bei desertams – drebučiams, uogų pyragams, vaisiams bei putėsiams.
Na o putojantys dažniausiai geriami kaip aperityvas be jokių užkandžių arba su sūrio griežinėliais, kumpiu, austrėmis, šviežiais vaisiais ir daržovių užkandžiais. Tačiau jie tinka ir karštiesiems patiekalams: avienos kepsniui, antienai, triušienai, makaronams su jūros gėrybėmis bei omarais.
Sveikas pasirinkimas kūnui ir sielai
Šis gėrimas turi antioksidacinių ir priešuždegiminių savybių, todėl padeda apsisaugoti nuo reumatoidinio artrito. Vartojamas saikingai, jis gali padėti mažinti aukštą kraujospūdį ir širdies priepuolių tikimybę. O svarbiausia – dėl trumpo maceravimo laikotarpio, jame yra ypač daug polifenolių – antioksidantų, padedančių išsaugoti jaunystę.
Nauji skoniai ir išskirtinė kokybė Jūsų stalui
Kiekvienas gėrimas mūsų asortimente kruopščiai atrinktas, kad patenkintų net išrankiausius skonio ekspertus. Stengiamės, kad mūsų siūlomas produktas būtų ne tik kokybiškas, padovanotų Jums naujus degustacinius potyrius, bet ir būtų kiekvienam prieinama kaina. Todėl pas mus rasite ne tik klasikinius vynus iš Prancūzijos ar Italijos, bet ir gėrimus iš mažiau garsių regionų - Vengrijos ar Sakartvelo. Vyndarystė šiose šalyse yra vystoma jau labai seniai, todėl esame tikri, kad būsite maloniai nustebinti. Visas gėrimų asortimentas yra prieinamas internetu. Belieka su juo susipažinti, išsirinkti ir atvykti įgyti į mūsų parduotuvę, esančią Vilniuje.
Atraskite subtilių skonių bei aromatų harmoniją ir mėgaukitės kiekvienu gurkšniu kartu su astuonkojis.lt!