Nicos salotos su kepta palijos filė

  • Puikus vasariškas patiekalas su palija, kepta ant grilio ar grotelių. Šias salotas pasigaminsite itin greitai, todėl jau netrukus mėgausitės su šeima ar draugais puikiu skoniu. Arktinė palija yra gležna žuvis, todėl naudokite grotelių kilimėlį arba folijos krepšelį, kad žuvies filė išliktų nepažeista ir sultinga.

    Ingredientai: Nicos salotos su kepta palijos filė 

    Ingredientai nurodyti 4 asm. porcijai:

    • arktinės palijos filė - 450–675 g;
    • švieži šparagai - 450 g;
    • vyšniniai pomidorai - 255 g;
    • laiškiniai svogūnai - 4 vnt.;  
    • nedideles bulvės - 680 g;
    • kiaušiniai - 4 vnt.;
    • Kalamata alyvuogės - ½ puodelio (125 ml);
    • mėgstamų žalumynų mišinys arba gražgarstės - 150 g;
    • druska ir pipirai- pagal skonį;
    • metaliniai arba bambukiniai iešmeliai.

    Užpilui:

    • alyvuogių aliejaus - 125 ml;
    • citrina - 1 vnt. (naudokite sultis ir tarkuotą žievelę);
    • grūdėtosios Dižono garstyčios - 2 v. š.;
    • klevų sirupas - 1 v. š.;
    • šviežias smulkintas peletrūnas - 1 v. š.; 
    • druska - ⅛ v. š.;
    • malti juodieji pipirai - ⅛ v. š.

    Paruošimo būdas: Nicos salotos su kepta palijos filė 

    1. Jeigu naudosite bambukinius iešmelius, prieš kepdami ant grotelių pamirkykite juos vandenyje bent 30 minučių. 
    2. Pasiruoškite grilį. jei naudosite elektrinį, įkaitinkite jį iki 150°C.
    3. Išvirkite bulves, kol suminkštės, nusausinkite ir leiskite atvėsti. 
    4. Kietai išvirkite kiaušinius, kai atvės, nulupkite, perpjaukite išilgai pusiau ir atidėkite.
    5. Suverkite pomidorus ant metalinių arba bambukinių iešmelių, lengvai patepkite juos aliejumi, pagardinkite druska bei pipirais.
    6. Ant metalinio padėklo sudėkite šparagus, lengvai aptepkite juos aliejumi, pagardinkite druska bei pipirais.
    7. Sudėkite žuvies filė į lėkštę ir pagardinkite druska bei pipirais.
    8. Išdėliokite ant grilio pomidorų iešmelius, šparagus, svogūnus. Svogūnus kepkite dažnai vartydami ir nuimkite juos, kai apskrus (1-2 min.), uždenkite ir atidėkite. Pomidorų iešmelius ir šparagus taip pat dažnai vartykite. Išimkite, kai tolygiai apskrus iš visų pusių (5-7 min.), atidėkite ir uždenkite. 
    9. Padėkite žuvį ant grotelių kilimėlio ar į folijos krepšelį oda žemyn. Kepkite ant žarijų 7-10 minučių, kol oda taps ruda ir traški. 
    10. Naudodami kepsninės įrankius švelniai pakelkite žuvį ir atsargiai apverskite. Kepkite ant mėsingos pusės 1-2 minutes. Atsargiai išimkite iš kepsninės. Atidėkite į šalį.
    11. Nedideliame dubenyje sumaišykite padažo ingredientus.
    12. Į dideles porcijines lėkštes dėkite po dalį žalumynų, alyvuogių, bulvių, šparagų, pomidorų, kiaušinių, per centrą - gabalėlį žuvies. Užpilkite padažo.

    Skanaus!

  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne