Spagečiai su karštai rūkytu paltusu

  • Makaronų patiekalas, kuris gaminamas aukšto lygio restoranuose, pasiruošęs užkariauti visų Jūsų šeimos narių širdis. Paprastai pagaminamas, labai sotus ir nepaprastai skanus! 

    Ingredientai: spagečiai su karštai rūkytų paltusu

    • neriebios grietinėlės- 200 ml;
    • mažas svogūnas, labai smulkiai pjaustytas- 1 vnt.;
    • karštai rūktas paltusas, susmulkintas- 200 g;
    • juodieji spagečiai arba tradiciniai spagečiai- 250 g;
    • raudonoji paprika, labai smulkiai pjaustyta- 250 g;
    • švieži laiškiniai česnakai ar petražolės, smulkinti- pagal skonį;
    • druska ir švieži malti juodieji pipirai- pagal skonį;
    • raudonieji upėtakio ikrai, patiekimui- 4 a.š. (nebūtinai).

    Gaminimo eiga: spagečiai su karštai rūkytų paltusu

    1. Supilkite grietinėlę į negilų puodą, suberkite smulkintą svogūną, papriką, otą ir daug maltų juodųjų pipirų. Keptuvės turinį tiesiog pašildykite iki šiek tiek žemiau virimo temperatūros, tada nukelkite keptuvę nuo ugnies. Atidėkite 5–10 minučių, kol gaminsite spagečius.
    2. Virkite spagečius verdančiame pasūdytame vandenyje iki al dente būsenospagal gamintojo nurodymus. Gerai nusausinkite ir sudėkite į šiltą serviravimo indą.
    3. Paltusą ir grietinėlę pašildykite (bet neleiskite užvirti) ir užpilkite ant spagečių. Pabarstykite petražolėmis arba laiškiniais česnakais, papuoškite upėtakio ikrais. Gaite patiekti kartu su čiabatos duona. 

    Skanaus!

  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne