Raudonieji ikrai
-
1 - 1 iš 1
-
Raudonieji ikrai: nuo skanių akimirkų iki naudos sveikatai
Raudonieji ikrai – delikatesinis produktas, gaunamas iš lašišinių žuvų, kiekvienuose namuose ypatingai dažnai sutinkamas ant tradicinio šventinio stalo. Ši jūros gėrybė mėgstama dėl savo naudingų savybių, prieinamos kainos ir įvairovės, kurioje kiekvienas gurmanas gali atrasti savo skonio favoritą.
Raudonieji ikrai: nauda organizmui
Ši išskirtinė jūros gėrybė pasižymi ne tik subtiliu skoniu, bet ir unikalia, naudingomis medžiagomis turtinga sudėtimi, kurioje yra:
- Baltymai - net 32% visos ikrų sudėties.
- Lecitinas - biologiškai vertinga medžiaga, kuri padeda normalizuoti cholesterolio apykaitą, dalyvauja neutralizuojant toksinus, užtikrina normalią nervų sistemos veiklą, padeda kovoti su stresu.
- Omega-3 riebiosios rūgštis, palaikančios tinkamą širdies, kraujagyslių sistemos ir smegenų veiklą, mažinančios uždegimus, stiprinančios imuninę sistemą, padedančios reguliuoti metabolizmą, todėl naudingos esant nutukimui, mažina nuovargį ir depresijos simptomus.
- Vitaminai A, D ir E, kurie svarbūs odos, regėjimo ir kaulų sveikatai.
- Jodas - būtiniausias elementas žmogaus skydliaukei.
- Mineralai – geležis, fosforas, natris, kalcis, kurie prisideda prie bendros organizmo būklės ir imuniteto, padeda esant mažam hemoglobino kiekiui.
Rūšių įvairovė, skonis ir kulinarinės galimybės
Gurmaniškieji „perliukai“ yra išgaunami iš įvairių lašišinių šeimos žuvų, tačiau patys populiariausi yra: lašišos ikrai – rožinės (dar vadinamos gorbuscha, kuprė), raudonosios laukinės (sockeye, nerka), ketos bei upėtakių. Pastarieji, upėtakių, yra patys mažiausi, paprastai būna 2-3 mm skersmens, ryškios oranžinės spalvos su gana tankiu, elastingu lukštu. Jie yra gana lipnūs ir labai malonaus skonio. Tuo tarpu nerkos - šiek tiek didesni nei upėtakio, apie 4 mm skersmens, ryškiai raudonos spalvos, švelnaus lukšto ir su lengvu kartumo poskoniu. Vieni populiariausių – rožinės lašišos kiaušinėliai, kurie yra gana dideli - 5 mm skersmens, šviesiai oranžinės spalvos, su švelniu lukštu, tad paprastai jie patinka visiems be išimties. Na o ketos ikrai yra vieni gražiausių, dažnai vadinami karališkais, tobulos formos, sodrios gintaro spalvos ir įspūdingo dydžio – 6 mm skersmens. Šios gėrybės skonis laikomas pačiu švelniausiu.
Lašišų ikrai gali būti derinami su įvairiais maisto produktais, kuriant neapsakomai skanius ir sveikus patiekalus. Jie gali tapti prabangiu ingredientu sumuštiniams, salotoms, krepšeliams ar suteikti kulinarinio šarmo įprastiems valgiams: skrebučiams, blynams, salotoms, sušiams. Jie puikiai dera su kiaušiniais, makaronais, žuvimi ar net jūros gėrybėmis. Viskas, ką su jais pagaminsite, bus ypatinga, gardu ir šventiška.
Kodėl verta pirkti lašišinių žuvų ikrus mūsų parduotuvėje?
Jeigu ieškote, kur Vilniuje galima įsigyti kokybiškų raudonųjų ikrų gera kaina, užsukite į mūsų parduotuvę. Renkantis šią ypatingą jūros gėrybę, nepriekaištinga kokybė yra vienas svarbiausių kriterijų, na o mes ikrus gauname tik iš patikimų tiekėjų. Šiuo metu turime stikle konservuotus upėtakio ir šaldytus islandiškos lašišos ikrus, kurių natūralus skonis, aromatas ir maistingumas beveik niekuo nesiskiria nuo šviežių.
Užsukite ir atraskite savo mėgstamiausią delikatesą, kad galėtumėte mėgautis neįkainojama nauda ir gurmaniška prabanga savo namuose. El. parduotuvėje astuonkojis.lt visus ikrus galite užsisakyti ir internetu su patogiu pristatymu sostinėje ir Kaune.