Padažai
-
1 - 1 iš 1
-
Padažai – slapta skonio magija Jūsų patiekalams!
Visi mėgstame skanų maistą, tačiau kartais jo paslaptis glūdi ne tik ingredientų kokybėje ir šviežume, bet ir padaže, kuris suteikia patiekalui ypatingą skonį ir savitą charakterį. Net įprastas sumuštinis gali tapti ypatingu, kai jį papildo tinkamas pagardas. Visi žino, kad tie patys patiekalai patiekiami su skirtingais prieskoniais „suskamba“ visiškai skirtingai. Pavyzdžiui, kepta vištiena su azijietišku Teriyaki bus visiškai kitokia nei patiekta su pomidorų ar bruknių pagardais. Todėl net „Michelin“ žvaigždutėmis apdovanoti šefai ypatingą reikšmę teikia šiai sudėtinei patiekalo daliai, kuri ir išryškina visą maisto skonį. Tai labai svarbi kulinarijos dalis, nes būtent gebėjimas rasti tobulą derinį yra tai, kas daro virėją geriausiu.
Nuo klasikos iki gurmaniškų skonių
Nors labai daug pagardų galima pasigaminti ir namuose, parduotuvėse taip pat rasite itin gausią ir įvairią jų pasiūlą. Visi jie skiriasi savo sudėtimi, išvaizda, konsistencija, skoniu ir, žinoma, savo paskirtimi. Štai keletas šiuo metu madingiausių pavyzdžių:
- Prie žuvies ir jūros gėrybių patiekalų labai tinka tartaras, sojų, saldžiarūgštis, o taip pat kiaušinių ir sviesto pagardas Hollandaise. Dažnai naudojamas ir citrininis, kuris suteikia žuviai ypatingo gaivumo. Jis ypač tinka paltusui ar riebiai lašišai, nes subalansuoja šių delikatesų sviestines savybes ir padeda išryškinti jų turtingą skonį.
- Prie vištienos geriausiai dera japoniškas Teriyaki, dūmo skonio BBQ ar saldžiarūgštis čili. Salotas su vištiena geriausia gardinti cezario, garstyčių ir medaus ar česnakiniu užpilu. Beje, pastarasis padažas tortilijoms taip pat suteiks pikantiškumo ir sodrių aromatų.
- Trumų pagardas idealiai tinka prie mėsos kepsnių. Jo sodrus ir intensyvus skonis kiekvienam patiekalui suteikia ypatingą prabangos pojūtį. Jis taip pat bus tobulas makaronams, nes toks derinys yra tikrų tikriausiai itališkos virtuvės klasika.
- Gardiems kepsniams, ypač jautienos ar kiaulienos, mėsainiams, dešrelėms, užkandžiams, sūriams ir sumuštiniams rekomenduojami karamelizuotų svogūnų arba burokėlių padažai. Jie suteikia patiekalams saldų, subtiliai rūgštų skonį, kuris puikiai kontrastuoja su sodriu sūriu.
Su tinkamu užpilu patiektas patiekalas tampa įdomesnis, aromatingesnis, žadinantis apetitą. Todėl jeigu gaminsite jį patys namuose - nebijokite eksperimentuoti, ieškokite išskirtinių derinių ir neatrastų skonio savybių. O jeigu rinksitės pirktinius – būtinai apsilankykite mūsų parduotuvėje.
Ieškote unikalių skonių savo patiekalams? Užsukite!
Savo klientus visuomet stengiamės pamaloninti gera kaina ir aukšta kokybe, todėl nuolat ieškome, ką naujo ir vertingo galime pasiūlyti. Tad jei ir Jūs ieškote naujų gurmaniškų patirčių, užsukite į mūsų parduotuvę Vilniuje, nes čia rasite pagardų, kurie patenkins net išrankiausius skonius. Visus produktus taip pat galite užsisakyti ir internetu, o sostinėje ir Kaune mes juos patogiai pristatysime tiesiai į Jūsų namus.