Salotos su argentininėmis krevetėmis, avokadais ir greipfrutais
-
Jūros gėrybių ir citrusinių vaisių derinys yra labai naudingas ir sveikas. Salotos su krevetėmis, avokadu ir greipfrutais - greitai ir lengvai paruošiamas patiekalas, kuris tikrai patiks Jums ir Jūsų artimiesiems.
Ingredientai: salotos su argentininėmis krevetėmis, avokadais ir greipfrutais
- Argentininės krevetės (be galvos, išvalytos) - 400 g (galite naudoti bet kurias kitas turimas krevetes);
- Avokadas - 2 vnt.;
- Rudonasis greipfrutas - 1 vnt.;
- Salotų mišinys - 100 g;
- Askaloniniai česnakai - 1 vnt.;
- Rudasis cukrus - 2 a. š.;
- Citrinos sultys - 1 a. š.;
- Alyvuogių aliejus - 3 v.š.;
- Druska - pagal skonį
- Malti juodieji pipirai - pagal skonį.
Paruošimo būdas: salotos su argentininėmis krevetėmis, avokadais ir greipfrutais
- Atitirpinkite argentinines krevetes. Išvalykite jas, nuuimkite lukštus (galite palikti tik uodegėles). Nusausinkite krevetes popieriniu rankšluosčiu ir sutepkite alyvuogių aliejumi.
- Krevetes kepkite ant gerai įkaitusio grilio po 30 sekundžių iš kiekvienos pusės.
- Greipfrutą sudėkite į lėkštę, supjaustykite ir nuimkite nuo minkštimo plėveles.
- Askaloninius česnakus susmulkinkite, avokadą supjaustykite plonais griežinėliais ir apšlakstykite citrinos sultimis.
- Padažui sumaišykite 3 v.š. greipfrutų sulčių, 2 v.š. l. alyvuogių aliejaus, rudojo cukraus, smulkintus askaloninius česnakus, druską ir pipirus.
- Sudėkite salotų mišinį į gilų dubenį, užpilkite pusę padažo ir švelniai išmaišykite.
-
Ant viršaus uždėkite avokado griežinėlius, greipfruto skilteles ir krevetes; apšlakstykite viską likusiu padažu.
Skanaus!