Salotos su argentininėmis krevetėmis, avokadais ir greipfrutais

  • Jūros gėrybių ir citrusinių vaisių derinys yra labai naudingas ir sveikas. Salotos su krevetėmis, avokadu ir greipfrutais -  greitai ir lengvai paruošiamas patiekalas, kuris tikrai patiks Jums ir Jūsų artimiesiems. 

    Ingredientai: salotos su argentininėmis krevetėmis, avokadais ir greipfrutais 

    • Argentininės krevetės (be galvos, išvalytos) - 400 g (galite naudoti bet kurias kitas turimas krevetes);
    • Avokadas - 2 vnt.;
    • Rudonasis greipfrutas - 1 vnt.;
    • Salotų mišinys - 100 g;
    • Askaloniniai česnakai - 1 vnt.;
    • Rudasis cukrus - 2 a. š.;
    • Citrinos sultys - 1 a. š.;
    • Alyvuogių aliejus - 3 v.š.;
    • Druska - pagal skonį
    • Malti juodieji pipirai - pagal skonį.

    Paruošimo būdas: salotos su argentininėmis krevetėmis, avokadais ir greipfrutais  

    1. Atitirpinkite argentinines krevetes. Išvalykite jas, nuuimkite lukštus (galite palikti tik uodegėles). Nusausinkite krevetes popieriniu rankšluosčiu ir sutepkite alyvuogių aliejumi.
    2. Krevetes kepkite ant gerai įkaitusio grilio po 30 sekundžių iš kiekvienos pusės.
    3. Greipfrutą sudėkite į lėkštę, supjaustykite ir nuimkite nuo minkštimo plėveles.
    4. Askaloninius česnakus susmulkinkite, avokadą supjaustykite plonais griežinėliais ir apšlakstykite citrinos sultimis.
    5. Padažui sumaišykite 3 v.š. greipfrutų sulčių, 2 v.š. l. alyvuogių aliejaus, rudojo cukraus, smulkintus askaloninius česnakus, druską ir pipirus.
    6. Sudėkite salotų mišinį į gilų dubenį, užpilkite pusę padažo ir švelniai išmaišykite.
    7. Ant viršaus uždėkite avokado griežinėlius, greipfruto skilteles ir krevetes; apšlakstykite viską likusiu padažu.
      Skanaus! 
  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne