Nicos salotos - variacija su kepta tuno filė
-
Nicos salotos- elegantiškos, klasikinės salotos su tunu, populiarios, mėgstamos ir vertinamos visame pasaulyje. Tradicinės Nicos salotos paprastai daromos su konservuotu tunu, bulvėmis, kietai virtais kiaušiniais, alyvuogėmis ir šparaginėmis pupelėmis. Na o mes siūlome pasigaminti lengvesnį ir gaivesnį salotų variantą.
Ingredientai: Nicos salotos- variacija su kepta tuno filė
Kiekiai nurodyti 2 asm. porcijai.
- tuno filė - 200 g,
- vištienos kiaušinis - 1 vnt. (galite naudoti kelis putpelių kiaušinius),
- vyšniniai pomidorai - 100 g,
- paprika- 0,5 vnt.,
- šparaginės pupelės - 1 sauja,
- salotų mišinys - pagal skonį,
- žaliosios alyvuogės- 10 vnt,
- raudonasis svogūnas- 0,5 vnt. (nebūtina),
- šviežias bazilikas- 2 šakelės (nebūtina),
- alyvuogių aliejus - 1 a.š. padažui ir nedidelio kiekio filė aptepimui prieš kepant,
- citrinos sultys- 0,5 vnt.;
- medus- 2 a.š.;
- garstyčios- 1 a.š.,
- ančiuviai- 30 g;
- druska, pipirai- pagal skonį.
Gamybos eiga: Nicos salotos- variacija su kepta tuno filė
- Atitirpinkite tuno filė, nusausinkite, aptepkite alyvuogių aliejumi ir lengvai pasūdykite.
- Tada gerai įkaitintoje keptuvėje ar ant grotelių apkepkite filė iš abiejų pusių maždaug po 1 min., kad vidurys liktų rausvas. Rožinė juostelė tuno filė viduryje turi būti ne mažesnė nei trečdalis jos storio.
- Supjaustykite šparagines pupeles į kelias dalis, papriką juostelėmis, svogūną plonais pusžiedžiais, virtą kiaušinį ir vyšninius pomidorus ketvirčiais, suplėšykite salotų lapus nedideliais gabalėliais, susmulkinkite baziliko lapelius, prieš tai atskirtus nuo šakelių. Viską išmaišykite, suberkite alyvuoges.
- Salotų padažui sumaišykite alyvuogių aliejų, garstyčias, citrinos sultis, medų ir susmulkintus ančiuvius.
- Tuno filė supjaustykite griežinėliais.
- Sudėkite į lėkštę salotas, ant viršaus dėkite šiltą tuno filė, užpilkite viską padažu. Pagrindinę užpilo dalį užpilkite ant tuno ir šiek tiek ant žalumynų bei daržovių.
Skanaus!