Baltas vynas
-
1 - 21 iš 21Gintarinis sausas vynas RKATSITELI RCHEULI QVEVRI 2017, 750 ml
Gintaro spalvos, "kvevriuose" brandintas vynas iš Kachetijos regiono (Sakartvelas)
Kaina 3000 €(4000 €/l )Gintarinis sausas vynas PAPARI VALLEY 3 QVEVRI TERRACES CHINURI-RKATSITELI 2022, 750 mlKachetijos regionas (Sakartvelas)
Kaina 3000 €(4000 €/l )Baltasis sausas vynas BAIA'S WINE, 750 mlTrijų rūšių baltas vynas iš Imereti rajono (Sakartvelas)
Kaina 2830 €Baltasis sausas vynas KRAKHUNA CHURI CHINEBULI, 750 mlBaltas sausas vynas iš Imeretijos regiono (Sakartvelas)
Kaina 2700 €Baltasis sausas vynas GIO'S MARANI KISI, 750 mlNefiltruotas, brandintas "kvevriuose" | 13% | Sakartvelas
Kaina 2500 €Baltasis saldus vynas TOKAJICUM TOKAJI ASZU 5 PUTTONYOS 2021, 500 mlDesertinis, su saugoma kilmės nuoroda | 10,5% | Vengrija
Kaina 2400 €(4800 €/l )Baltasis sausas vynas MATROBELA KISI-KHIKHVI-MTSVANE-RKATSITELI 2021, 750 mlBaltas vynas iš Kachetijos regiono (Sakartvelas)
Kaina 2400 €(3200 €/l )Gintarinis sausas vynas MATROBELA RKATSITELI QVEVRI 2022, 750 mlGintaro spalvos 6 mėn. "kvevriuose" brandintas vynas iš Kachetijos regiono (Sakartvelas)
Kaina 2300 €(3067 €/l )Kaina 2300 €(3067 €/l )Baltasis sausas vynas MATROBELA KISI 2022, 750 mlBaltas sausas vynas iš Kachetijos regiono (Sakartvelas)
Kaina 2000 €(2667 €/l )Baltasis sausas vynas MANAVI MARNAVELI 2021, 750 mlBaltas sausas vynas su saugoma kilmės vietos nuoroda Manavi, Kachetijos regione (Sakartvelas)
Kaina 2000 €(2667 €/l )Baltasis sausas vynas TELEKI IRSAI OLIVÉR 2022, 3 lBaltas sausas vengriškas vynas iš Vilanio regiono (Vengrija)
Kaina 1800 €Baltasis sausas vynas GVARIANI TSINANDALI, 750 mlBaltas vynas iš Kachetijos regiono (Sakartvelas)
Kaina 1700 €(2267 €/l )Baltasis sausas putojantis vynas TELEKI PINOT NOIR WHITE BRUT 2019, 750 mlPremium klasės vynas su saugoma kilmės vietos nuoroda iš Vilanio regiono (Vengrija)
Kaina 1690 €(2253 €/l )Baltasis vynas NICOSIA THE CLASSICS LENZA DI MUNTI 720 ETNA BIANCO DOC, 750 mlKlasikinis baltas vynas su saugoma kilmės vietos nuoroda (Italija)
Kaina 1600 €Baltasis sausas vynas RKATSITELI MTEVINO 2022, 750 mlBaltas sausas vynas iš Kachetijos regiono (Sakartvelas)
Kaina 1600 €Baltasis vynas TENUTE NICOSIA FONDO FILARA INSOLIA SICILIA DOC, 750 mlOrganiškas baltas vynas su saugoma kilmės vietos nuoroda (Italija)
Kaina 1400 €Ekologiškas baltasis vynas be alkoholio UBY OSMOSE SAUVIGNON, 750 mlNealkoholinis baltas vynas (Prancūzija)
Kaina 932 €Baltasis sausas pusiau putojantis vynas TELEKI SELECTION VILLANYI SYRAH WHITE 2022, 750 mlBaltas sausas pusiau putojantis vynas iš Vilanio regiono (Vengrija)
Kaina 900 €(1200 €/l )Baltasis sausas vynas TELEKI VILLANYI CHARDONNAY 2021, 750 mlBaltas gaivus vengriškas vynas iš Vilanio regiono (Vengrija)
Kaina 500 €Baltasis pusiau saldus vynas TELEKI VILLANYI HARSLEVELU 2023, 750 mlKlasikinis baltas vynas iš Vilanio regiono (Vengrija)
Kaina 500 €(667 €/l ) -
Baltasis vynas – lengvumas ir elegancija Jūsų taurėje!
Baltasis vynas – lengvas, subtilaus aromato ir gaivaus skonio gėrimas, idealiai tinkantis vakarėliams, furšetams ir vasariškiems vakarams. Jo vaisinės natos ir švelnūs atspalviai sukuria tobulą harmoniją, kuri visame pasaulyje džiugina tiek vyno mėgėjus, tiek tikrus gurmanus.
Kerinti skonių ir spalvų simfonija: nuo gaivaus žalsvo iki sodraus gintarinio
Šio vyno skonis ir spalva priklauso nuo vynuogių veislės, regiono ir gaminimo technologijų. Tačiau mažai kas žino, kad baltąjį vyną galima gaminti tiek iš baltųjų, tiek iš raudonųjų vynuogių. Raudonas vynas įgauna spalvą po meceracijos, kai vynuogių minkštimas naudojamas kartu su odelėmis, kurios ir suteikia gėrimui spalvą. O jei sultys iš karto atskiriamos nuo odelių, tuomet net iš raudonųjų vynuogių minkštimo gaunamas baltas vynas. Vis dėlto, jo gaminimui dažniausiai naudojamos šviesios veislės, tokios kaip Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling, Viognier, Chenin Blanc, Semillon, Pinot Blanc, Pinot Gris bei Muscat.
Šio baltojo vynuogių produkto geografija yra labai plati, todėl kiekvienas tikrai atrasite tai, kas atitiks Jūsų lūkesčius. Jei mėgstate tradicinius, aromatingus skonius, drąsiai rinkitės gėrimus iš Prancūzijos ar Italijos. Norintiems naujų atradimų vertėtų paragauti Vengrijos vyndarių produktus, o tiems, kurie ieško kažko ypatingo, rekomenduojame susipažinti su vynais iš Sakartvelo, kurie gaminami naudojant senus, autentiškus metodus.
Gėrimo saldumas priklauso nuo likutinio cukraus kiekio – natūralaus cukraus iš vynuogių, kuris lieka po fermentacijos. Pagal cukraus kiekį jis skirstomas į tokias rūšis: sausas, pusiau sausas, pusiau saldus ir saldus. Kiekviena iš jų turi savitas ypatybes ir derinimo savybes.
Baltasis sausas vynuogių vynas, priklausomai nuo vynuogių veislės, dažniausiai turi daug gėlių ir vaisių natų, yra kreminio ar aštresnio skonio, o aromate išsiskiria obuoliai, kriaušės, tropiniai ar citrusiniai vaisiai. Todėl prie jo ypač tinka žalios salotos su rukola, špinatais ir aisbergo salotų lapais, pagardintais balzaminio acto užpilu, taip pat vištiena, balta žuvis, jūros gėrybės bei įvairūs sūriai: čederis, mocarela, Brie, gorgonzola, kamamberas.
Pusiau sausas ir baltas sausas vynas puikiai dera ir su makaronų, rizotų, grybų patiekalais, keptu sūriu, vaisiais ir saldumynais. Jis neabejotinai papildys kiekvieną kasdieninį patiekalą, suteikdamas jam malonaus rūgštumo ir gaivumo.
Pusiau saldūs vynai, turintys labai švelnią rūgštelę, tobulai tinka grybų bei daržovių patiekalams, ypač šparaginėms pupelėms, žiediniams kopūstams, cukinijoms, artišokams, patisonams. Neapsiriksite, jei prie jų patieksite žuvies paštetus, alyvuoges, sūrių asorti ar salotas su jūros gėrybėmis: midijomis, krevetėmis ar kalmarais. O jeigu ruošiate karštą patiekalą, tuomet rinkitės riebią raudoną žuvį ar švelnią veršieną. Tiesa, šios rūšies gėrimai „draugauja“ ir su desertais: ledais, uogomis, vaisiais, ypač kiviais, obuoliais, kriaušėmis, ananasais, vynuogėmis, kruasanais ar biskvitais.
Na o saldieji, kurie dar vadinami desertiniais, dažniausiai skanaujami atšaldyti ir be užkandžių. Bet jeigu norite ypatingo derinio – išbandykite juos su kokybiška foie gras, riebiais ančių ar žąsų kepenėlių paštetais. Saldžius vynus taip pat galite tiekti su švelniais sūriais, tokiais kaip mocarela ir feta, vaisiais – ananasais, abrikosais, persikais, bei desertais – vaisių salotomis, uogomis, putėsiais, eklerais ar ledais. Netinka tik šokoladas ir citrusai – jų skoniai ir aromatai gali užgožti subtilius vynuogių gėrimo aromatus.
Ne tik malonumas gomuriui, bet ir nauda sveikatai
Baltas sausas vynas, kaip ir raudonas, turi daug naudingų medžiagų, o remiantis mokslininkų tyrimais, gali turėti net didesnį antioksidacinį poveikį. Įrodyta, kad saikingas šio gėrimo vartojimas, padeda apsaugoti širdį nuo senėjimo bei palengvina svorio metimą. Kalbant apie sudėtį, verta paminėti, kad jame yra biotinas, riboflavinas, piridoksinas, askorbo, nikotino rūgštis ir folio rūgštys, naudingi mineralai - kalcis, kalis ir natris, bei mikroelementai - geležis, manganas, varis, selenas, cinkas ir fluoras. Naudingos ir jame esančios vaisių rūgštys, kurios didina apetitą ir padeda virškinti maistą. Štai kodėl šis gėrimas yra puikus aperityvas prieš sočius pietus ar vakarienę.
Nauji skoniai ir išskirtinė kokybė Jūsų stalui
Geras vynas iš išskirtinių vyno daryklų yra pagrindinis prioritetas, kuriuo vadovaujamės sudarydami savo gėrimų asortimentą. Esame tikri, kad galime padėti Jums atrasti naujus, dar neragautus rūšinius gėrimus labai patrauklia kaina. Todėl pas mus rasite vynų ne tik iš klasikinių šalių, tokių kaip Prancūzija ar Italija, bet ir unikaliai pagamintų gėrimų iš Vengrijos bei Sakartvelo, kurie pradžiugins net išrankiausius gurmanus. Kiekvienas jų dvelkia sava istorija, šalies vyndarystės kultūra ir elegancija. Su visu mūsų asortimentu galite susipažinti internetu. O norinčius pasitarti, sužinoti daugiau ar įsigyti, kviečiame užsukti į mūsų parduotuvę Vilniuje.
Išsirinkite savo favoritą ir mėgaukitės malonia patirtimi, kuri, neabejotinai, praturtins Jūsų jaukias šventines akimirkas!