Trinta moliūgų sriuba su krevetėmis

  • Kol moliūgų sezonas pačiame įkarštyje, būtinai išbandykite šį kreminės moliūgų sriubos su krevetėmis receptą. Gera nuotaika ir sotumas garantuotas! Moliūgų sriuba - tai būtent tas patiekalas, kuris darganotą dieną sušildys savo spalvomis Jūsų kūną ir dvasią.

    Ingredientai: trinta moliūgų sriuba su krevetėmis 

    • Nuluptas moliūgas - 750 g;
    • Krevetės - 300 g;
    • Svogūnas - 1 vnt.;
    • Česnakas - 2 skiltelės;
    • Žuvies arba daržovių sultinys - 500 ml;
    • Kokosų grietinėlė (pienas) - 75 ml;
    • Augalinis aliejus - kepimui;
    • Druska, pipirai – pagal skonį;
    • Alyvuogių aliejus - sriubos apšlakstymui;
    • Džiovintas raudonėlis arba čiobrelis - 1/2 a. š.; 
    • Šviežios žolelės, džiovintos alyvuogės - patiekimui.

    Paruošimo būdas: trinta moliūgų sriuba su krevetėmis

    1. Paruoškite moliūgo minkštimą - supjaustykite stambiais gabalai, pabarstykite raudonėlių, druska, pipirais ir kepkite orkaitėje, kol iškeps.
    2. Puode su storu dugnu augaliniame aliejuje pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną ir skiltelę česnako, tada suberkite iškeptą moliūgą ir užpilkite sultiniu.
    3. Supilkite kokosų grietinėlę, užvirkite ir pagardinkite druska.
    4. Sutrinkite sriubą trintuvu.
    5. Krevetes lengvai pakepinkite aliejuje su kita skiltele česnako ir dėkite ant kreminės sriubos.
    6. Patiekalą papuoškite žolelėmis ir džiovintomis alyvuogėmis. 

    Skanaus!

  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne