Trinta moliūgų sriuba su krevetėmis
-
Kol moliūgų sezonas pačiame įkarštyje, būtinai išbandykite šį kreminės moliūgų sriubos su krevetėmis receptą. Gera nuotaika ir sotumas garantuotas! Moliūgų sriuba - tai būtent tas patiekalas, kuris darganotą dieną sušildys savo spalvomis Jūsų kūną ir dvasią.
Ingredientai: trinta moliūgų sriuba su krevetėmis
- Nuluptas moliūgas - 750 g;
- Krevetės - 300 g;
- Svogūnas - 1 vnt.;
- Česnakas - 2 skiltelės;
- Žuvies arba daržovių sultinys - 500 ml;
- Kokosų grietinėlė (pienas) - 75 ml;
- Augalinis aliejus - kepimui;
- Druska, pipirai – pagal skonį;
- Alyvuogių aliejus - sriubos apšlakstymui;
- Džiovintas raudonėlis arba čiobrelis - 1/2 a. š.;
- Šviežios žolelės, džiovintos alyvuogės - patiekimui.
Paruošimo būdas: trinta moliūgų sriuba su krevetėmis
- Paruoškite moliūgo minkštimą - supjaustykite stambiais gabalai, pabarstykite raudonėlių, druska, pipirais ir kepkite orkaitėje, kol iškeps.
- Puode su storu dugnu augaliniame aliejuje pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną ir skiltelę česnako, tada suberkite iškeptą moliūgą ir užpilkite sultiniu.
- Supilkite kokosų grietinėlę, užvirkite ir pagardinkite druska.
- Sutrinkite sriubą trintuvu.
- Krevetes lengvai pakepinkite aliejuje su kita skiltele česnako ir dėkite ant kreminės sriubos.
- Patiekalą papuoškite žolelėmis ir džiovintomis alyvuogėmis.
Skanaus!