Alyvuogės

  • Žaliosios Gordal alyvuogės marinate IRUELA, 720 g

    Marinuotos alyvuogės iš Ispanijos

    Kaina 1050 
    (1458 /kg )
    Kaina 750 
    (2500 /kg )
    Žaliosios alyvuogės, įdarytos kornišonais, lengvai aštriame padaže BERNAL KIMBITOS, 500 g

    Pikantiškas marinuotų žaliųjų alyvuogių ir traškių agurkėlių užkandis.

    Kaina 700 
    Žaliosios alyvuogės be kauliukų lengvai aštriame apelsinų marinate BERNAL, 500 g

    Pikantiškos, apelsinų aromato žalios alyvuogės iš Ispanijos. 

    Kaina 700 
    Kaina 470 
    (1270 /kg )
  • Alyvuogės – mažas gamtos stebuklas su didele nauda ir ypatingu skoniu

    Alyvuogės – tai ne tik delikatesas, kurį dievina gurmanai, bet ir daugelio šalių virtuvių esminis ingredientas, suteikiantis ypatingą skonį bet kuriam patiekalui. Kasmet pasaulyje suvartojama vidutiniškai 2 mln. tonų alyvuogių. Pavyzdžiui, Viduržemio jūros šalyse jos patiekiamos ant kasdienio stalo kaip vanduo, duona, sūris ar vynas. Jos taip pat yra viena svarbiausių Viduržemio jūros dietos sudedamoji dalis. O kai kurie moksliniai tyrimai rodo, kad graikų vidutinė gyvenimo trukmė yra ilgesnė nei daugelio kitų Europos tautų būtent todėl, kad jie nuolat vartoja šiuos stebuklingus vaisius ir jų aliejų. Taip, techniškai alyvuogė yra ne uoga, o vaisius. Tad kokios gi būna jų rūšys ir kodėl jie verti superprodukto vardo?

    Skonių įvairovė: populiariausios rūšys ir jų privalumai

    Pasaulyje yra įvairiausių alyvmedžių rūšių, kurių vaisiai skiriasi savo spalva, skoniu, tekstūra bei kilme. Populiariausios alyvuogių rūšys yra šios:

    • Kalamata – tamsiai violetiniai, vidutinio dydžio vaisiai iš Graikijos, turintys intensyvų skonį.
    • Manzanilla – žalios spalvos, kilę iš Ispanijos, pasižymintys kiek aštroku skoniu ir dažnai naudojami įdarymui.
    • Gordal – dideli, mėsingi, žalios spalvos kaulavaisiai iš Ispanijos, dažniausiai naudojami užkandžiams.
    • Arbequina – ispaniška rūšis, vedanti nedidelio dydžio vaisius, paprastai naudojamus aliejaus gamybai, bet tinkančius ir užkandžiams, nes turi švelnų, riešutinį skonį.

    Ir nors tarptautinėje praktikoje tokios klasifikacijos nėra, kasdieniame gyvenime alyvmedžių vaisius esame pripratę skirstyti pagal spalvas: juodi ir žali. Jų spalva skiriasi nuo brandos. Klasikinės žaliosios alyvuogės skinamos anksti, dažniausiai spalio mėnesį. Na o vaisiai, kurie ant medžių paliekami ilgiau, tarkim iki gruodžio, jau gali būti vadinami juodais. Žaliųjų ypatumas yra tas, kad jos ypač tinka kulinariniams eksperimentams. Dažnai jos parduodamos jau įdarytos migdolais, paprikomis, česnakais, pomidorais, kaparėliais, ančiuviais ir pan. Jų skonis yra daug aštresnis ir sodresnis nei juodų. Juodosios alyvuogės natūraliai nėra visiškai juodos - jų tamsi spalva būna su kaštonų, tamsiai rudos, raudonos arba violetinės spalvos atspalviais. Tad jei Jums pasitaikė tobulai juodos alyvuogės, nesidžiaukite – greičiausiai jos dirbtinai dažytos. Galite pabandyti patrinti jas rankoje: jeigu ranka nusidažė – produktas nenatūralus. Tokias „apgavikes“, žinoma, išduoda ir jų maža kaina.

    Apskritai, prieš pasiekiant mūsų stalą, šie kaulavaisiai visada yra apdorojami kokiu nors būdu. Šviežių jų praktiškai neįmanoma nusipirkti, nes neapdoroti jie yra kartūs ir beveik nevalgomi. Daug skanesnės marinuotos alyvuogės - tokias galima valgyti tiesiog vienas, skanauti su šviežiai iškepta duona, skaninti jomis patiekalus ar net alkoholinius kokteilius. Tai idealus ingredientas salotoms bei originalus garnyras ant laužo keptiems mėsos ar žuvies kepsniams. Konservuotos alyvuogės su česnaku suteiks išskirtinį skonį Jūsų picoms, makaronų valgiams ar naminėms užtepėlėms. O jeigu jas patieksite kartu su sūriu, turėsite tobulą užkandį šventiniam stalui ar smagiam kokteilių vakarėliui.

    Supervaisiaus galia

    Pasaulyje šie nedideli kaulavaisiai yra vertinami ne tik kulinarine prasme, bet ir teikiama nauda:

    • Alyvuogėse yra 11-15% riebalų, iš jų 74% - oleino rūgštis. Ši mononesočiųjų riebalų rūšis yra labai svarbi mitybos procesui, nes lemia riebaluose tirpių vitaminų pasisavinimą, normalizuoja medžiagų apykaitą.
    • Sudėtyje esantys vitaminai E, C ir selenas – puikūs antioksindantai lėtinantys senėjimą ir mažinantys vėžinių ląstelių susidarymo riziką.
    • Vitaminas A teigiamai veikia odą, stiprina plaukus, pagreitina jų augimą, suteikia blizgesio.
    • B grupės vitaminai padeda geriau susidoroti su stresu.
    • Natūralios skaidulos valo organizmą nuo toksinų ir normalizuoja mikroflorą.
    • Riebiosios rūgštys naudingos širdžiai, kraujotakai ir imuninei sistemai.
    • Folio rūgštis būtina visoms nėštumą planuojančioms ir besilaukiančioms moterims.

    Beje, alyvuogės – idealus užkandis gausiam vaišių stalui, nes skatina virškinimo fermentų išsiskyrimą, aktyvina skrandžio peristaltiką ir gerina virškinimą. Turtinga šių vaisių sudėtis taip pat gali padėti sumažinti cukraus ir cholesterolio kiekį, užkirsti kelią akmenų inkstuose ar kasoje susidarymui, skatinti kepenų ląstelių atkūrimą bei saugoti nuo mažakraujystės.

    Rinkitės kokybę ir nepriekaištingą skonį iš mūsų parduotuvės

    Mūsų parduotuvėje rasite aukštos kokybės konservuotų alyvuogių iš Ispanijos, kurios neabejotinai patenkins net išrankiausio gurmano poreikius. Savo klientams visuomet stengiamės pasiūlyti tik patikrintus produktus su puikiu kainos ir kokybės santykiu. Užsukite į mūsų parduotuvę Vilniuje arba užsisakykite internetu ir mėgaukitės šiuo Viduržemio jūros pakrančių stebuklu nors ir kiekvieną dieną!

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne