Arktinė palija karibietišku stiliumi

  • Karibietiškomis natomis alsuojanti, alpinė šalvis arba kitaip - arktinė palija, puikiausia lašišos pamaina, kurią ypatingai vertina gurmanai.

    Ingredientai: arktinė palija karibietišku stiliumi 

    Produktai karibietiškai salsai:

    • svogūnas - 1 vnt., supjaustytas ir susmulkintas;
    • ananasas - 450 g. kubeliais pjaustyto ananaso;
    • jelapeñas - 1,5 a. š. labai susmulkinto;
    • alyvuogių aliejus - 2 v. š.;
    • laimo sultys - 1 v. š.;
    • druska, pipirai - pagal skonį.

    Produktai arktinei palijai:

    • apelsinų sultys - 2 v. š. (geriausia - šviežiai spaustas); 
    • sojos padažas - 1 v. š.;
    • medus - 1 v. š.;
    • česnakas - 3 skiltelės, susmulkintos;
    • švieži čiobreliai - 2 a š. (nebūtinai);
    • arktinės palijos filė - 400 g;
    • aliejus - grotelių patepimui.

    Paruošimo būdas: arktinė palija karibietišku stiliumi  

    1. Dideliame dubenyje sumaišykite apelsinų sultis, medų, sojos padažą, česnaką ir čiobrelius.
    2. Nuplaukite, nusausinkite žuvies filė ir sudėkite ją į dubenį su sulčių, medaus ir sojos padažo mišiniu. Apverskite, kad abi filė pusės pasidengtų marinatu. Jei turite laiko, uždenkite plėvele ir palikite pasimarinuoti 30 min.
    3. Tuo metu, ant keptuvės apkepkite svogūną su 1 v. š. alyvuogių aliejaus, kol jis paruduos. Jei po ranka neturite keptuvės, o tik groteles, supjaustykite svogūną didesniais griežinėliais ir pakepinkite ant grotelių, iškepus - susmulkinkite. Kaip alternatyvą keptiems svogūnams, galite salsai panaudoti ir 60 g žalių, kubeliais pjaustytų svogūnų.
    4. Dubenyje sumaišykite ananasus, svogūnus, jelapeno pipirus, 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ir laimo sultis. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, išmaišykite ir palikite, kol iškeps žuvis.
    5. Patepkite grilio groteles aliejumi. Išimkite žuvį iš marino, nuvalykite jo perteklių ir dėkite ant grotelių odele žemyn. Kepkite 3-5 min., priklausomai nuo gabalėlių storio. Atsargiai apverskite ir pakepkite odele į viršų dar tiek pat. Iškepusią žuvį dėkite į lėkštę.
    6. Šalia įdėkite ananasų salsos.

    O dabar beliko mėgautis... Skanaus!

  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne