Arktinė palija karibietišku stiliumi
-
Karibietiškomis natomis alsuojanti, alpinė šalvis arba kitaip - arktinė palija, puikiausia lašišos pamaina, kurią ypatingai vertina gurmanai.
Ingredientai: arktinė palija karibietišku stiliumi
Produktai karibietiškai salsai:
- svogūnas - 1 vnt., supjaustytas ir susmulkintas;
- ananasas - 450 g. kubeliais pjaustyto ananaso;
- jelapeñas - 1,5 a. š. labai susmulkinto;
- alyvuogių aliejus - 2 v. š.;
- laimo sultys - 1 v. š.;
- druska, pipirai - pagal skonį.
Produktai arktinei palijai:
- apelsinų sultys - 2 v. š. (geriausia - šviežiai spaustas);
- sojos padažas - 1 v. š.;
- medus - 1 v. š.;
- česnakas - 3 skiltelės, susmulkintos;
- švieži čiobreliai - 2 a š. (nebūtinai);
- arktinės palijos filė - 400 g;
- aliejus - grotelių patepimui.
Paruošimo būdas: arktinė palija karibietišku stiliumi
- Dideliame dubenyje sumaišykite apelsinų sultis, medų, sojos padažą, česnaką ir čiobrelius.
- Nuplaukite, nusausinkite žuvies filė ir sudėkite ją į dubenį su sulčių, medaus ir sojos padažo mišiniu. Apverskite, kad abi filė pusės pasidengtų marinatu. Jei turite laiko, uždenkite plėvele ir palikite pasimarinuoti 30 min.
- Tuo metu, ant keptuvės apkepkite svogūną su 1 v. š. alyvuogių aliejaus, kol jis paruduos. Jei po ranka neturite keptuvės, o tik groteles, supjaustykite svogūną didesniais griežinėliais ir pakepinkite ant grotelių, iškepus - susmulkinkite. Kaip alternatyvą keptiems svogūnams, galite salsai panaudoti ir 60 g žalių, kubeliais pjaustytų svogūnų.
- Dubenyje sumaišykite ananasus, svogūnus, jelapeno pipirus, 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ir laimo sultis. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, išmaišykite ir palikite, kol iškeps žuvis.
- Patepkite grilio groteles aliejumi. Išimkite žuvį iš marino, nuvalykite jo perteklių ir dėkite ant grotelių odele žemyn. Kepkite 3-5 min., priklausomai nuo gabalėlių storio. Atsargiai apverskite ir pakepkite odele į viršų dar tiek pat. Iškepusią žuvį dėkite į lėkštę.
- Šalia įdėkite ananasų salsos.
O dabar beliko mėgautis... Skanaus!