Avižų blynai su špinatais ir rūkyta škotiška lašiša
Geros dienos rytas visuomet prasideda nuo gerų pusryčių. O jei tai savaitgalio rytas, nuotaiką keliantys ir jaukumo atmosferą kurti padedantys pusryčiai yra tiesiog būtinybė. Pasigaminkite šiuos sveikuoliškus blynus ir mėgaukitės ilgai, tingiais, vėlyvais savaitgalio pusryčiais šiltuose namuose.
Ingredientai: avižų blynai su špinatais ir rūkyta škotiška lašiša
Blynų tešlai:
- avižiniai dribsniai - 40 g.;
- kiaušiniai - 2 vnt., bet tik 1 trynys;
- stiklinė verdančio vandens.
- druska pagal skonį.
Įdarui:
- mėgstamas kreminis sūris 250 g;
- rūkyta škotiška lašiša - 150 g;
- špinatų lapeliai - pagal skonį.
Paruošimo būdas: avižų blynai su špinatais ir rūkyta škotiška lašiša
- Avižinius dribsnius užpilkite verdančiu vandeniu (vanduo turi dribsnius apsemti), palikite 5 min.
- Įmuškite kiaušinius (iš vieno kiaušinio išimkite trynį).
- Pasūdykite, išmaišykite ir kepkite nepridegančioje keptuvėje be aliejaus po 3-4 min. iš kiekvienos pusės.
- Susmulkinkite špinatus su maišykite juos su norimu kiekiu kreminiu sūrio.
- Patepkite vieną pusę blyno tepamu sūriu su špinatais, sudėkite lašišos gabalėlius, perlenkite pusiau ir patiekite.
⠀Skanaus!