Avižų blynai su špinatais ir rūkyta škotiška lašiša

  • Geros dienos rytas visuomet prasideda nuo gerų pusryčių. O jei tai savaitgalio rytas, nuotaiką keliantys ir jaukumo atmosferą kurti padedantys pusryčiai yra tiesiog būtinybė. Pasigaminkite šiuos sveikuoliškus blynus ir mėgaukitės ilgai, tingiais, vėlyvais savaitgalio pusryčiais šiltuose namuose.

    Ingredientai: avižų blynai su špinatais ir rūkyta škotiška lašiša 

    Blynų tešlai: 

    • avižiniai dribsniai - 40 g.;
    • kiaušiniai - 2 vnt., bet tik 1 trynys;
    • stiklinė verdančio vandens.
    • druska pagal skonį.

    Įdarui:

    • mėgstamas kreminis sūris 250 g;
    • rūkyta škotiška lašiša - 150 g;
    • špinatų lapeliai - pagal skonį.

    Paruošimo būdas: avižų blynai su špinatais ir rūkyta škotiška lašiša  

    1. Avižinius dribsnius užpilkite verdančiu vandeniu (vanduo turi dribsnius apsemti), palikite 5 min.
    2. Įmuškite kiaušinius (iš vieno kiaušinio išimkite trynį).
    3. Pasūdykite, išmaišykite ir kepkite nepridegančioje keptuvėje be aliejaus po 3-4 min. iš kiekvienos pusės.
    4. Susmulkinkite špinatus su maišykite juos su norimu kiekiu kreminiu sūrio.
    5. Patepkite vieną pusę blyno tepamu sūriu su špinatais, sudėkite lašišos gabalėlius, perlenkite pusiau ir patiekite.

    ⠀Skanaus! 

  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne