Avižų blynai su špinatais ir rūkyta škotiška lašiša

Geros dienos rytas visuomet prasideda nuo gerų pusryčių. O jei tai savaitgalio rytas, nuotaiką keliantys ir jaukumo atmosferą kurti padedantys pusryčiai yra tiesiog būtinybė. Pasigaminkite šiuos sveikuoliškus blynus ir mėgaukitės ilgai, tingiais, vėlyvais savaitgalio pusryčiais šiltuose namuose.

Ingredientai: avižų blynai su špinatais ir rūkyta škotiška lašiša 

Blynų tešlai: 

  • avižiniai dribsniai - 40 g.;
  • kiaušiniai - 2 vnt., bet tik 1 trynys;
  • stiklinė verdančio vandens.
  • druska pagal skonį.

Įdarui:

  • mėgstamas kreminis sūris 250 g;
  • rūkyta škotiška lašiša - 150 g;
  • špinatų lapeliai - pagal skonį.

Paruošimo būdas: avižų blynai su špinatais ir rūkyta škotiška lašiša  

  1. Avižinius dribsnius užpilkite verdančiu vandeniu (vanduo turi dribsnius apsemti), palikite 5 min.
  2. Įmuškite kiaušinius (iš vieno kiaušinio išimkite trynį).
  3. Pasūdykite, išmaišykite ir kepkite nepridegančioje keptuvėje be aliejaus po 3-4 min. iš kiekvienos pusės.
  4. Susmulkinkite špinatus su maišykite juos su norimu kiekiu kreminiu sūrio.
  5. Patepkite vieną pusę blyno tepamu sūriu su špinatais, sudėkite lašišos gabalėlius, perlenkite pusiau ir patiekite.

⠀Skanaus! 

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne