Vasariškos salotos su kepta duona ir karštai rūkytu ešeriu
-
Tiems, kas mėgsta rūkyta žuvį ir ieško naujų skonio derinių - šios vasariškos salotos puikus variantas paįvairinti tradicinius pietus ar vakarienę. Skanios, gaivios, o kartu labai sočios, todėl bus įvertintos ne tik moterų, bet ir vyrų.
Ingredientai: salotos su kepta duona ir karštai rūkytu ešeriu
- kiaušinis - 3 vnt .;
- raudonasis svogūnas - 1 vnt .;
- vyno actas - 1 šaukštelis;
- tamsi ruginė duona - 3 riekelės;
- aliejus duonai kepti - 4 šaukštai;
- česnakas - 1 skiltelė;
- karštai rūkytas ešerys - 200 g;
- salotų mišinys - 1 pakuotė;
- citrinos sultys - ½ vnt .;
- garstyčios - 1 arbatinis šaukštelis;
- augalinis aliejus padažui - 50 ml;
- mineralinis vanduo – truputis marinatui;
- prieskoniai (druska, šlakelis medaus, juodieji pipirai) - pagal skonį.
Paruošimo būdas: salotos su kepta duona ir karštai rūkytu ešeriu
- Kiaušinius išvirkite iš anksto, supjaustykite ketvirčiais.
- Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir užpilkite marinatu.
- Marinatui vyno actą, druską, medų, prieskonius sumaišyti su trupučiu mineralinio vandens ir viską išplakti.
- Ruginę duoną supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite duonos kubelius iš visų pusių. Tada ant duonos išspauskite česnaką ir išmaišykite.
- Nulupkite, nukaulinkite ir susmulkinkite ešerį.
- Paruoškite padažą: augalinį aliejų išplakite su garstyčiomis ir citrinos sultimis.
- Sudėkite visus kartu su salotų mišiniu, išmaišykite ir užpilkite padažu.
Skanaus!