Vasariškos salotos su kepta duona ir karštai rūkytu ešeriu

  • Tiems, kas mėgsta rūkyta žuvį ir ieško naujų skonio derinių - šios vasariškos salotos puikus variantas paįvairinti tradicinius pietus ar vakarienę. Skanios, gaivios, o kartu labai sočios, todėl bus įvertintos ne tik moterų, bet ir vyrų. 

    Ingredientai: salotos su kepta duona ir karštai rūkytu ešeriu

    • kiaušinis - 3 vnt .;
    • raudonasis svogūnas - 1 vnt .;
    • vyno actas - 1 šaukštelis;
    • tamsi ruginė duona - 3 riekelės;
    • aliejus duonai kepti - 4 šaukštai;
    • česnakas - 1 skiltelė;
    • karštai rūkytas ešerys - 200 g;
    • salotų mišinys - 1 pakuotė;
    • citrinos sultys - ½ vnt .;
    • garstyčios - 1 arbatinis šaukštelis;
    • augalinis aliejus padažui - 50 ml;
    • mineralinis vanduo – truputis marinatui; 
    • prieskoniai (druska, šlakelis medaus, juodieji pipirai) - pagal skonį. 

    Paruošimo būdas: salotos su kepta duona ir karštai rūkytu ešeriu

    1. Kiaušinius išvirkite iš anksto, supjaustykite ketvirčiais.
    2. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir užpilkite marinatu.
    3. Marinatui vyno actą, druską, medų, prieskonius sumaišyti su trupučiu mineralinio vandens ir viską išplakti.
    4. Ruginę duoną supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite duonos kubelius iš visų pusių. Tada ant duonos išspauskite česnaką ir išmaišykite.
    5. Nulupkite, nukaulinkite ir susmulkinkite ešerį.
    6. Paruoškite padažą: augalinį aliejų išplakite su garstyčiomis ir citrinos sultimis.
    7. Sudėkite visus kartu su salotų mišiniu, išmaišykite ir užpilkite padažu. 

    Skanaus!

  • Prenumeruok ir nepraleisk naujienų!

    Naujienlaiškio prenumerata

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne