Suomiška žuvienė
-
Žuvies kepsniai ant grotelių, jūros gėrybių šašlykas, ant grilio keptas žuvies maltinis - įprasti, atvirame ore gaminti patiekalai, kuriais jau nieko nebenustebinsi. O ar bandėte pasigaminti gamtoje kvapnią ir sočią žuvienę? Būtinai pamėginkite ją pasigaminti kazane, jeigu tik turite galimybę tą padaryti. O jei ne, šį puikų, kūną ir sielą sušildantį patiekalą virkite puode namuose.
Ingredientai: suomiška žuvienė
- kelių rūšių žuvies filė: geriausia maišyti palijos filė, sterko filė ir ešerio filė - 1 kg;
- nevirtos krevetės su kiautais - 1 kg;
- bulvės - 5 vnt. didesnių;
- svogūnai - 2 vnt.;
- morka - 2 vnt.;
- grietinėlė - 400 ml;
- druska - pagal skonį;
- lauro lapai - 3 vnt.;
- kvapiųjų pipirų žirneliai - 4 vnt.
Paruošimo būdas: kazane virta suomiška žuvienė
- Supjaustykite žuvies filė vidutinio dydžio gabalėliais.
- Į kazaną ar puodą sudėkite krevetes, stambesniais pusžiedžiais pjaustytas morkas, ketvirčiais pjaustytas svogūnų galvas, lauro lapus ir kvapiuosius pipirus.
- Įpilkite maždaug 3 l vandens ir pastatykite virti. Kai užvirs, nugriebkite susidariusias putas.
- Tuo metu nedideliais kubeliais supjaustykite bulves.
- Visiems ingredientams pavirus apie 10-15 min., kiaurasamčiu ištraukite iš kazano/puodo krevetes ir palikite jas šiek tiek atvėsti.
- Į sultinį supilkite bulves ir pastatykite vėl virti. Kol verda bulvės, išlukštenkite atvėsintas krevetes, supjaustykite morkas.
- Kai bulvės jau bus išvirusios, į kazaną/puodą suberkite žuvies filė.
- Įdėkite druskos ir nepamirškite sriubos pamaišyti.
- Palaukite, kol žuvienė užvirs, pavirkite dar porą minučių, o tuomet supilkite nuluptas krevetes ir grietinėlę.
- Uždenkite dangčiu, leiskite dar kartą užvirti ir nuimkite nuo ugnies.
Viskas. Puikioji žuvienė paruošta. O kad skonis būtų dar geresnis, pabarstykite šviežiais smulkintais krapais, petražolėmis ir įdėkite į lėkštę ploną skiltelę citrinos. Skanaus!